reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Na wyjście ze szpitala ubiera położna od noworodków przynajmniej u nas tak było, ja biorę krótkie body i pajacyk plus kombinezonik i do auta nie ma co za bardzo przegrzewać,
Simka dwie minuty to tyle co to nawet mniej niż my do auta z kliniki zajdziemy :-D Twoja dzidzia też majowa?to jak u mnie :p

reklama
U mnie pierwsi córkę tez położna do wyjścia ubierala :) zależy od szpitala.. mam kombinezon taki nawet ciepły i w rozmiarze 50-56 mąż mówi ze będzie za mały :p ale na razie nasz synek wielkością nie grzeszy :) ale tak mi w głowie namieszal ze nie wiem czy nie kupić już 62.. miałam po narodzinach dopiero. .. no alee :)

Ja chyba ubiore w body krótki rękawek, kaftanik,śpiochy na to czapka + taki misiowy kombinezon z hm i na to ewentualnie kocyk i do samochodu a będziemy jechać ok 20 Min i nie wiem czy nie będzie za ciepło małej ???
Jak coś to i tak się sprawdza na karku czy jest ciepły czy nie....

Wy to jesteście rozpieszczane w tych szpitalach nie dość ze wszystko wam zapewniają to jeszcze ubierają.. W Warszawie tego nie słyszałam.

paulettah- jakie są twoje odczucia? bardziej się cieszysz, czy stresujesz? :)

Ja na wyjście wzielam kaftanik spiochy kominezon polarowy i zimowy i wiadomo czapka i rekawiczki, jedziemy autem jakies 20 minut :) wydaje mi sie ze nie bedzie jej goraco, no ale zobaczymy jaka w ogóle bedzie pogoda :)

aktina- ja mam kombinezon na 62 :D

Ja mam 2km do szpitala i tez autem wiec zle nie bedzie :) nie stresuje sie ciesze sie ze to koniec bo mnie ta ciaza fizycznie i psychicznie wykonczyla i juz wole ten bol po bliznie niz bol wszystkiego teraz :p

Kurcze aż tyle rzeczy zakładacie???
Ja myślałam że wystarczy bodziaki z krótkim, pajacyk taki cieplejszy ala dres i kombinezon ten fotelikowy i czapka ciepła - to jak będzie w miarę ciepło.
A na zimno bodziaki z krótkim, pajacyk bawełniany, pajacyk taki z misia i kombinezon fotelikowy. I czapka oczywiście.

reklama
Ja pajaca z polaru na krótkiego bodziaka czapa i do nosidełka i ze śpiworem - dziecko na dworzu bedzie moze minute zanim w do samochodu wsadzimy wiec ... Potem koło 2h jedziemy - zobaczymy czy na jednej pieluszce i bez karmienia damy rade heheeh

Do góry