reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Na wyjście ze szpitala ubiera położna od noworodków przynajmniej u nas tak było, ja biorę krótkie body i pajacyk plus kombinezonik i do auta nie ma co za bardzo przegrzewać,
Simka dwie minuty to tyle co to nawet mniej niż my do auta z kliniki zajdziemy :-D Twoja dzidzia też majowa?to jak u mnie :p

reklama
U mnie pierwsi córkę tez położna do wyjścia ubierala :) zależy od szpitala.. mam kombinezon taki nawet ciepły i w rozmiarze 50-56 mąż mówi ze będzie za mały :p ale na razie nasz synek wielkością nie grzeszy :) ale tak mi w głowie namieszal ze nie wiem czy nie kupić już 62.. miałam po narodzinach dopiero. .. no alee :)

Ja chyba ubiore w body krótki rękawek, kaftanik,śpiochy na to czapka + taki misiowy kombinezon z hm i na to ewentualnie kocyk i do samochodu a będziemy jechać ok 20 Min i nie wiem czy nie będzie za ciepło małej ???
Jak coś to i tak się sprawdza na karku czy jest ciepły czy nie....

Wy to jesteście rozpieszczane w tych szpitalach nie dość ze wszystko wam zapewniają to jeszcze ubierają.. W Warszawie tego nie słyszałam.

paulettah- jakie są twoje odczucia? bardziej się cieszysz, czy stresujesz? :)

Ja na wyjście wzielam kaftanik spiochy kominezon polarowy i zimowy i wiadomo czapka i rekawiczki, jedziemy autem jakies 20 minut :) wydaje mi sie ze nie bedzie jej goraco, no ale zobaczymy jaka w ogóle bedzie pogoda :)

aktina- ja mam kombinezon na 62 :D

Ja mam 2km do szpitala i tez autem wiec zle nie bedzie :) nie stresuje sie ciesze sie ze to koniec bo mnie ta ciaza fizycznie i psychicznie wykonczyla i juz wole ten bol po bliznie niz bol wszystkiego teraz :p

Kurcze aż tyle rzeczy zakładacie???
Ja myślałam że wystarczy bodziaki z krótkim, pajacyk taki cieplejszy ala dres i kombinezon ten fotelikowy i czapka ciepła - to jak będzie w miarę ciepło.
A na zimno bodziaki z krótkim, pajacyk bawełniany, pajacyk taki z misia i kombinezon fotelikowy. I czapka oczywiście.

reklama
Ja pajaca z polaru na krótkiego bodziaka czapa i do nosidełka i ze śpiworem - dziecko na dworzu bedzie moze minute zanim w do samochodu wsadzimy wiec ... Potem koło 2h jedziemy - zobaczymy czy na jednej pieluszce i bez karmienia damy rade heheeh

Do góry