reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

aktina tylko nie daj sobie wypychać :) musi być dobrze! :) Jak już jedno dałaś radę, to pewnie drugie też dasz :) a serio tak boleśnie to wspominasz?

reklama
mnie strasznie zebra bola ostatnio .. strasznie .. czy leżę czy siedzę nic nie pomaga :(
znowu pewnie noc bezsenność przedemna wczoraj usnelam po 1.. dobrze ze film jakiś szedł. . a potem od 4 juz się modliłam żeby szybciej było rano i żebym nie musiała iuz leżeć ... p9doba końcówke miałam przy pierwszej ciazy i znowu się zaczyna .. ehh

Werus to duzo czasu nie zostało bo jak fizycznie z toba ok to zadbaj jak najszybciej o to zaświadczenie od psychiatry

A jak to wygląda? Muszę powiedzieć ginowi o tym, że chcę iść do psychiatry? Sam lekarz mi mówił, że jestem straszną panikarą i nie chce bym się zraziła bardziej do służby zdrowia przez SN ...

Werus to duzo czasu nie zostało bo jak fizycznie z toba ok to zadbaj jak najszybciej o to zaświadczenie od psychiatry

aktina tylko nie daj sobie wypychać :) musi być dobrze! :) Jak już jedno dałaś radę, to pewnie drugie też dasz :) a serio tak boleśnie to wspominasz?

boleśnie baardzo ... z niczym nie mogę porównać. .. mogę go ocenić na 15 w 10 stopniowej skali... całe szczęście tylko ze jak o 2 zajechał am do szpitala z jeszcze znosnymi skurczami to do 3-4 było ok a dopiero po 4-5 masakrycznie mocne.. po 6 odeszły wody a 7.20 córka była na świecie ( a jak jechaliśmy do szpitala to mama mówi idź dzieciaku spać jeszcze rano pojedziesz :D ) wiec o tyle dobrze ze było w miarę szybko bo inaczej bym tam zeszła :) a co do tego wypychania to taki stary konowal był już teraz chyba tak nie robią ... aż synek siostry miał główkę mega krzywa na początku :(

Bardzo boli poród naturalny?

boleśnie baardzo ... z niczym nie mogę porównać. .. mogę go ocenić na 15 w 10 stopniowej skali... całe szczęście tylko ze jak o 2 zajechał am do szpitala z jeszcze znosnymi skurczami to do 3-4 było ok a dopiero po 4-5 masakrycznie mocne.. po 6 odeszły wody a 7.20 córka była na świecie ( a jak jechaliśmy do szpitala to mama mówi idź dzieciaku spać jeszcze rano pojedziesz :D ) wiec o tyle dobrze ze było w miarę szybko bo inaczej bym tam zeszła :) a co do tego wypychania to taki stary konowal był już teraz chyba tak nie robią ... aż synek siostry miał główkę mega krzywa na początku :(

DZiewczyny co do karmienia i koszmaru związanego z nim to kupilam nakładki silikonowe na piersi, koleżanka teraz urodziła i powiedziała ze super sprawa, nie bolą sutki, nie sa pogryzione, ciekawa jestem jak bedzie z nimi :)

każdy odczuwa to inaczej .. jak rodziłam to jescze znieczulen nie dawali wiec był hardcore... jedna będzie wymiotowac z bólu a druga p9 wstanie i powie ze może jeszcze raz :) dlatego opini innych najlepiej nie słuchać ..

reklama
No właśnie tak samo jak z karmieniem. . jedna będzie bardzo marudzić ze boli a mnie no bolało tylko pierwszego dnia w szpitalu, potem już nic a nic więc tym razem też w żadne nakładki nie inwestuje ... :)

Do góry