reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ale ja nie urodzę SN. Nie ma ku**a takiej możliwości ! To kobieta powinna wybierać jaki chce poród do hu*a Pana! :/ Nie każda chce się męczyć przy SN. Wiadomo, że gdy jest zagrożenie życia dziecka czy matki to jest CC. A tak to powinna to być wola kobiety. Takie jest moje zdanie...
Weź kurde wypchaj przez 10 cm dziecko duże! No błagam....

To czy chodzisz prywatnie czy nie akurat w tej kwestii nie ma znaczenia bo ordynator decyduje o rodzaju porodu. Mam nadzieje ze bedzie tak jak sobie to zaplanowałas ;)

reklama
Weruś- ja to sie bardziej boje tej cc szczerze mówiąc, wolałabym sn, ale mam dwa powody, które mnie dyskwalifikuja- rozchodzące się spojenie łonowe i wysokie ryzyko odwarstwienia siatkówki podczas naturalnego porodu. czyli nieodwracalna utrata wzroku.
Powiem szczerze, że mnie bardziej przeraża rana po cc, masz ją na tym brzuchu i jakoś ja się boje, że mogłaby się otworzyć czy coś, no nie wiem pewnie wyolbrzymiam, ale mnie to brzydzi i ja się tego będę bała dotknąć ;/

Mnie nie przeraża pobyt w szpitalu, też prawdopodobnie spędze w nim jakieś dwa tygodnie, no ale trudno, przynajmniej jest sie pod stałą kontrolą i nie schizuje w domu, a jeszcze szczególnie się tym nie dołuje, bo wiem, że inne dziewczyny mają niestety gorzej, np. Paulettah, biedna leży w szpitalu, męczy się, nie dość, że ma ogromny brzusio, bo bliźniaki, to jeszcze tak jak pisze: skurcze, woda się zatrzymuje, za chwile woda z niej schodzi i to są przeżycia, a nie 3 dni w szpitalu po porodzie, co to takiego.

Hehe to ja mam polewke ze szwagra i fajnie mi przed nim zgrywać bohaterkę :D bo siostra pierwszy poród miała koszmarny. . 12 lat temu lekarz wypychal dziecko przy 6 cm rozwarcia .. wiec maila traume i dopiero po 6 latach zdecydowała się na drugą ciążę p9d warunkiem że prywatnie pójdzie rodzic .. ok jej sprawa, w sumie popieram po tym co przeszła. .. no ale suma smarum teraz szwagier juz ze 3 razy pytał czy nie idę prywatnie na cc .. wiec mu mówię niee no co ty, kasę będę wywalac a potem cierpieć o niee :D sama urodzę i on w szoku ze ja chce sama rodzic :D bo raczej do tych wąskich i małych należę w przeciwieństwie do siostry :p ale dobrze się tak podbudowac bo tak na serio to boje się znowu tego bólu :D

Patrzcie co znalazłam ! :

- Wskazania psychiatryczne, m.in. tokofobia – lęk przed ciążą i porodem!

Współczuję Paulettah .. Bidulka :( Mam nadzieję, że szybko się doczeka szczęśliwego rozwiązania. To bardzo duże obciążenie dla niej przy bliźniakach.

Werus nikt ciebie na pewno tutaj nie chce zaatakować z powodu decyzji o cc - my nie z tych.
Ja na przykład. Obrzydzeniem bede karmić piersią z poczucia obowiązku .... Wiec kazdy ma cos.

Bardziej mi chodzi o to ze skoro zdajesz sobie sprawę ze to fobia to warto było moze wczesniej zadbac o opiekę psychologa itp. Zeby tobie było łatwiej.

wkazanie psychiatryczne musisz mieć od lekarza psychiatry, a nie ginekologa.

aktina- dasz radę, ponoć drugie wychodzi szybciej hahaha tak słyszałam :D

weruś- idź po prostu do psychologa i powiedź mu co i jak, na tym etapie ciąży to Ci i tak pewnie wystawi zaświadczenie, bo wyleczyć już nie ma czasu z fobii

kalgor na to liczę :D naiwnie ... bo wiem co mnie czeka i o ile trochę lżej może być to nie wiem czy to trochę coś pomoże hehe

Patrzcie co znalazłam ! :

- Wskazania psychiatryczne, m.in. tokofobia – lęk przed ciążą i porodem!

Współczuję Paulettah .. Bidulka :( Mam nadzieję, że szybko się doczeka szczęśliwego rozwiązania. To bardzo duże obciążenie dla niej przy bliźniakach.

A masz takie wskazanie na papierze po ocenie psychiatry ?
Moze warto zadbac bo ginekolog nie jest osoba uprawniona do oceny stanu psychicznego i zebys na porodówce sie nie zdziwiła. Teoj ginekolog jest ordynatorem ??

reklama
Mnie też obrzydza karmienie piersią .. Fuuuj !
Muszę iść do psychiatry i tyle .. Mi to nie minie, ta fobia od dziecka mi się tak pogłębiła, że ja dziękuję! :( :/

Jezusie, ale mnie plecy bolą :( aż mi się chce wyć! Też tak macie?
Ja już chcę mieć to wszystko za sobą .. :( dołki mnie chwytają coś ostatnio .. :(

Do góry