reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Weruś- witaj :) A termin masz na dzień moich urodzin :)
Co do bólu żeber się przyłączam- bolą i plecy też.
CC to nie sielanka :) Ja się waham, bo jestem po cc, ale pierwszy poród szedł tak szybko i w miarę znośnie, ze chcicałbym i teraz naturalnie spróbować. Ale nie nastawiam się raczej na nic- będzie loteria co zadecydują lekarze w szpitalu jak się zacznie i im zaufam chyba.

futurystka- ale Ci zazdroszczę śniegu. A z drugiej strony... do Was późno wiosna dociera :)

reklama
Spoko, pytaj o co chcesz ;) A jak kobieta jest wąska a dziecko duże? To po co ma się mordować przy SN... Przecież to głupota rodzić naturalnie. Takie jest moje zdanie .. Zawsze może rozerwać, dostać krwotoku, jakaś żyłka może pęknąć. Sama widzisz, jakie ja mam czarne myśli .. To silniejsze ode mnie. A jak masz CC to ile jesteś na sali? Z 30 minut?
Ja jestem zdecydowana na CC i że zrobi to mój gin prowadzący. A ja chodzę prywatnie na wizyty.

Pytam z ciekawości :)
Ja mam wadę wzroku z 1.75 ale u nas to nie wskazanie do cc - ja skolei na odwrot - Znaczy boje sie SN mega jestem bardzo przestraszona ale raz ciecie cc przeszłam i wiem ile czsu zajelo mi zebranie sie po i podziwiam laski po cc ktore jesCxe dzieckiem sie zajmuja ... Ja tydzien siebie nie mogłam ogarnac no i bol - bol jest straszny ...
Ja mam łożysko porządujace ale do konca bede walczyć o SN :)

simka : Faaajnie ! :) ja mam niby na ten dzień, ale wiadomo, że różnie bywa. A duszności masz?

Spoko, pytaj o co chcesz ;) A jak kobieta jest wąska a dziecko duże? To po co ma się mordować przy SN... Przecież to głupota rodzić naturalnie. Takie jest moje zdanie .. Zawsze może rozerwać, dostać krwotoku, jakaś żyłka może pęknąć. Sama widzisz, jakie ja mam czarne myśli .. To silniejsze ode mnie. A jak masz CC to ile jesteś na sali? Z 30 minut?
Ja jestem zdecydowana na CC i że zrobi to mój gin prowadzący. A ja chodzę prywatnie na wizyty.

simka : Faaajnie ! :) ja mam niby na ten dzień, ale wiadomo, że różnie bywa. A duszności masz?

Wiem ze sa specjalne pomiary robione :) czy rzeczywiscie jest tsk zle - js i simka szerokością nie grzeszymy hahahahah

Tak samo cc to spoko jasne ja powie o tym co jest po :)
Po prostu jedno i drugie jest w bólach tyle ze SN przed a cc po hahahahaah

Ja wolę jednak CC. Nie będę się męczyć :p a ból po CC jakoś zniosę. Od samego początku chciałam cesarkę. Na kiedy masz termin? :)

Wiem ze sa specjalne pomiary robione :) czy rzeczywiscie jest tsk zle - js i simka szerokością nie grzeszymy hahahahah

Tak samo cc to spoko jasne ja powie o tym co jest po :)
Po prostu jedno i drugie jest w bólach tyle ze SN przed a cc po hahahahaah

Ja wolę jednak CC. Nie będę się męczyć :p a ból po CC jakoś zniosę. Od samego początku chciałam cesarkę. Na kiedy masz termin? :)

Bedziesz :D
Najgorszy cewnik fuuuuu :D

Kochana ja mam na 13.01 i kontrole łożyska w srode i bedzie ocena czy cc czy moge SN probowac :)
To daj znac jak ci lekarz juz wyznaczy !

Weruś- witaj :) A termin masz na dzień moich urodzin :)
Co do bólu żeber się przyłączam- bolą i plecy też.
CC to nie sielanka :) Ja się waham, bo jestem po cc, ale pierwszy poród szedł tak szybko i w miarę znośnie, ze chcicałbym i teraz naturalnie spróbować. Ale nie nastawiam się raczej na nic- będzie loteria co zadecydują lekarze w szpitalu jak się zacznie i im zaufam chyba.

futurystka- ale Ci zazdroszczę śniegu. A z drugiej strony... do Was późno wiosna dociera :)

Mowisz e u ciebie gdyby nie tętno polki poszło by spoko ?
Pocieszasz :)

Emenems- są pomiary robione? Mnie nikt nie robił :p U Was chyba bardziej naturalnie do tego podchodzą niż u nas

Weruś- no faktycznie czasem za dużo siedzi w głowie :) Duszności mam czasem, częściej mi po prostu gorąco, a zawsze zmarzluchem byłam :)

Podziwiam Ciebje że chcesz cc, ja man nadzieje ze u Mnie znowu będzie drugie sn :) ja sama mam wadę wzroku Ale nie kwalifikuje się do cc, bo to tylko -2

U nas pada śnieg :) hahah ciekawe jak długo polezy o ile będzie jego :-)

Emenems- są pomiary robione? Mnie nikt nie robił :p U Was chyba bardziej naturalnie do tego podchodzą niż u nas

Weruś- no faktycznie czasem za dużo siedzi w głowie :) Duszności mam czasem, częściej mi po prostu gorąco, a zawsze zmarzluchem byłam :)

Myśle ze położna moze ci pomoc wez spytaj :) jakos tam sprawdzają hehe

No u nas tak na luzie bardziej az mnie to martwi czasami hahahha ale nic na sile :)wiem ze daja czas rodzącym dziecko temu sie unika niepotrzebnych pęknięc szyjki itp- jak bedzie to opowiem niedługo :)

reklama
Simka a nie zmierzyli robię szerokości miednicy bo to chyba tak się nazywa. Mają taki fajny przyrząd do tego

U nas cc nieraz nawet ze wskazania gina nie chcą zrobić :-) ja sobie nawet nie wyobrażam przygotowań do cc po pierwsze cewnik fe i fuj a po drugie samo zrobienie znieczulenia a na koniec cięcie :( a później jak tu się zająć dziećmi ???
Oby Tośka była tak grzeczna i się ułożyła do porodu główką :-)

Do góry