reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Miałam test obciążenia 75g i wyszło że nie mam cukrzycy. Michał jest duży, o 2 tygodnie do przodu. W 30t4d ważył 2 kg już i boję się że jednak mam tą cukrzycę i że mały będzie wiał jakieś zaburzenia. Lekarz mówił że absolutnie mieszcze się w normie a ja ciągle gdzieś mam to z tyłu głowy.

Trochę się boję ile może ważyć teraz... ja jak narazie mam 2,6 kg na plusie.

Jejku dzieciaki jeszcze w brzuchu a ile już namieszały ;)

futurystka- no to faktycznie Kinder Niespodzianka

Juti- na nfz takich przyjemności nie ma :p

zmiana- no ale prawdopodobieństwo wad nie jest duże. Nie zamartwiaj się, bo to niczego nie zmieni. Już bliżej jak dalej, a może corcią jest mała i już :)
Trzymam kciuki

Ja dziś po wizycie. W końcu przytyłam, więc od wagi wyjściowej sprzed ciąży mam na plusie pół kilo :) A Młody waży niby 1876g wymiary ma różnie, bo głowę na 34 tc, a resztę na 30 tc. Szanse na poród naturalny 50/50, więc średnio. Jeden wielki znak zapytania co mnie czeka i okaże się w szpitalu na mejscu

Nie wierzę w to co czytam. Dziewczyny jestescie niesamowite. Ja juz 15 kilo przytylam!! I tez nie zaczynałam z niskiej wagi. Tylko tyle, ze wcześniej dużo cwiczylam więc jeszcze jakoś w miarę wyglądam. Nie mogę się opanować ciągle mi się chce jesc;) u mnie jeszcze 6 dni do wizyty u gina. Znow mnie skrzyczy za wage:(
Simka Ty też na NFZ?

Beti daj spokój mnie tak okropnie ciągnie na słodkie że to jest masakra. Bez czegoś słodkiego to się czuje jak na odwyku :( w dodatku niedoczynność tarczycy.

Ja od zawsze waga ciężka ale po porodzie jak już będę mogła to się biorę za siebie bo jeszcze mi mąż ucieknie do jakiegoś wieszaka :p

Ha ha Martusia u mnie to samo. Jestem uzależniona od słodyczy no i rzuciłam palenie jak zaszlam w ciążę i to mi dało 'lekka' nadwyzke;)

reklama
BETI jak cwiczylas i wyszłas z dobrej sylwetki to 15 kg to spoko jest nie denerwuj sie :)
Ja mam 11 na plusie start z 54 przy 174cm.

Martusia to jsk przybyło ci 2,5 to wychodzi zr musiałas cos zrzucic swojego w ciazy :) gratulacje

Co do wielowodzia to jezeli chodzi o wady genetyczne to mozna ja w większości przypadków wykluczyć szybko moja gina mowila ze to sa tr widoczne na usg jak niespójność podniebienia itp :) wiec spokojnie

Do góry