reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja apropo spodni to u mnie zalezy czy mam wzdety brzuch czy nie :-( choc ostatnio coraz czesciej tak :-(

Dokladnie mam tak samo :) dobrze ze wczoraj w pracy mialam dluzsza bluzke to moglam chodzic z odpietym guzikiem :) od razu ulga ogromna byla ;)))

A ostatnio myslalam o sukienkach, co myslicie o rajstopach w ciazy? Mozna je normalnie na brzuszek nakladac czy lepiej zawijac pod? Pewnie zalezy jak bardzo uciskowe sa?

reklama
Witajcie, miałam do poczytania za 40 stron, raptem kilka dni nie czytałam forum, a tu tyle działo się

Marta, Kropek, Mali przykro mi.
Witam nowe Forumowiczki :) Pisanie "nowe mamusie" ciężko mi przychodzi :( strach? Obawa by nie zapeszyć?
A może tak jak Ty Kasiu – jeszcze trwam w szoku, a to już 4 tydzień jak wiem :)

Tutti – gratulacje
Dziewczyny, jak możecie spać na brzuchu? Odkąd powiększyły mi się piersi, to nie daję rady nawet się przekręcić na brzuch - booooli :(

Siostrzane więzi: mam jedna młodszą siostrę ode siebie o 4 lata, a drugą o 7 – najlepszy kontakt mam z tą o 7 lat młodszą, bo ta średnia (młodsza o 4 lata) zawsze za mną łaziła i chciała robić wszystko jak ja :) Najciekawsze, że Ona ma już dwójkę dzieci i zastanawiam się jaka będzie Jej reakcja. Bo tak jak lekarz powiedział, nie chwalić się jeszcze, bo wszystko może się zdarzyć.

Iwonn, nie martw się, mojego wieku jeszcze nie przebiłaś :) . Bardzo się cieszę, że jesteś, bo większość dziewczyn jest dużo młodszych od nas, Same „gówniary” :)

See sou – najlepsza karta z pytaniami przygotowanymi wcześniej, w następnym tygodniu mam wizytę i spisuję co mnie nurtuje.

Byłam wczoraj na badaniach: morfologia, mocz, sod, potas, TSH i co tam jeszcze zlecił. W poniedziałek będę podglądać na stronie laboratorium jakie wyniki wyszyły :) Wasze laboratoria też dają Wam dostęp do wyników przez Internet?
Pozdrawiam
Aha, dziś obudziłam się o 5 rano i nie mogłam zasnąć. Myślałam, że będę bardziej śpiąca, a tu niespodzianka. Jeszcze wymiotów nie mam, a to już 7 tc – obym nie wykrakała :( tfu, tfu tfu - trzy razy przez lewe ramię :)

Czesc! Witam nowa mamę :)
Co do brzucha to troche mojego i troche pod pępkiem sie robi, waga ta sama ale figura inna i ze spodniami to samo.... Przeraża mnie to bo juz tyko jedne wygodnie z wysokim stanem takie elastyczne jeansy.
Pruska- ja zaczynam sukienki bo to wygodne.

Dzis w nocy znowu mialalm dosc mocny bol " miesiacxkowy " strasznie sie przestraszyłam to drugi raz, pierwszy dwa dni temu. Mam nadzieje ze to nic groźnego dobrze ze dxis lekarz .

Witam;-)

Ja jak narazie niemam problemu z zapieciem...a to moja 4 ciaza...

Trzymam kciuki za wizyte&&& ja mam 2 czerwca;-)

Pisalyscie o usg,wiec ja mialam w jednej ciazy co tydzirn do 12 tyg. A pozniej do konca co 2 tygodnie:/

Julia - z zapięciem nie ale z użytkowaniem :D jakies takie niewygodnie sie zrobiły :)

Moze dlatego ze ja nie nodze biodrówek, wszystko z wysokim stanem do pępka i moze to dlatego.

Julia i lekarz mowil ze ok usg co tydzien ? Wszystko ok?:) bo mam to drugie za tydzien dlatego pytam

Dokladnie mam tak samo :) dobrze ze wczoraj w pracy mialam dluzsza bluzke to moglam chodzic z odpietym guzikiem :) od razu ulga ogromna byla ;)))

A ostatnio myslalam o sukienkach, co myslicie o rajstopach w ciazy? Mozna je normalnie na brzuszek nakladac czy lepiej zawijac pod? Pewnie zalezy jak bardzo uciskowe sa?
Sa w rossmanie rajstopy takie nieuciskowe dla kobiet w ciazy :-)

green_pasley - witaj :) gratulacje dwóch kreseczek !! super sprawa hehe, tez jestes 89 rocznik?

Bett - ja jakos w okolicach swojej ostatniej owocnej wulacji zamówiłam kilka par dresików na allegro, bo stwierdziłam ze bedzie mi wygodniej w pracy siedziec w dresach niż w jeansach -- i tak sama tam siedzę, i mam teraz jak znalazł bo cały czas w dresach chodze, jeansy moze miałam raz czy dwa na sobie i są niewygodne więc odpusciłam, dresy, albo sukienki i rajstopki :p no i czuje ze brzuch większy.. mięki i flakowaty ale większy.. czytałam ze tak moze byc bo mięśnie się rozluźniają czy jakos tak :p

prska - ja myśle ze jezeli nie są to jakies specjalne uciskowe rajstopy to mozna je śmiało na brzuch zakładac.. dopuki się zmieszczą heeh

ewkamm - ja spię na brzuchu.. trochę tylko piersi bolą jak się kłądę.. ale leżą sobie mierzy poduszką a łóżkiem, więc mają trochę miejsca .. chociaz ja to bardziej tak na między brzuchem a bokiem lubie spac :p

reklama
Do góry