reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja piłam bez cytryny, była taka starsza laborantka i mówi że jak chcę mieć prawidłowy wynik to bez cytryny, że to jakiś głupi wymysł i nie wiadomo po co. Czytałam o tym wcześniej ale jakoś tak się człowiek łudził ;p

Dziwne, ja sie pytalam czy lepiej bez cytryny bo dam rade twarda babka jestem :D polozna powiedzialo ze smialo mam wycisnac i nie dyskutowac. Co ludz to inna opinia

reklama
Dziewczyny, a ja dzis wpadlam w mega panike. Rano wstalam i wszystko ok, pozniej suszylam wlosy i nagle zlapal mnie taki bardzo silny bol po lewej stronie prawie w pachwinie. Ja jestem dosyc wytrzymala na bol ale ten byl taki, ze mi sie ciemno przed oczami zrobilo i musialam sie polozyc. Po minucie gdzies przeszlo i teraz juz nie boli, ale strasznie sie denerwuje. Leze i patrze czy kopie. Nie wiem co to moglo byc, miala ktoras tak?

Proste - więzadła
A jak suszysz włosy ?? Rece w gorze ..:) nic sie nie stało ale chyba musisz inaczej to robic - ja nir susze nie mam problemu.

Takze spokojnie - połóż sie na tym boku na którym masz bol ze zgiętymi nogami i przejdzie.

A babcia nie mowila ze firanek wieszać nie mozna ???:) to to samo

a ja wczoraj pokupowalam rzeczy higieniczne dla mlodego i tak : w biedrze byly pieluchy dady newborn 28 szt za 9 zl, bedziemy probowac czy nie bedzie mial po nich podraznien i pampersy newborny 22 szt w rossmanie z karta rossne za 12 zl, w biedrze sa platki kosmetyczne dla niemowlat 60 szt+patyczki higieniczne 60szt chyba za 6 zl i w rossmianie kupilam suche czusteczki bawelniane do pielegnacji noworodkowza 30 szt za 4 zl- nigdy nie mialam ale moga byc na sucho i na mokro

gdzie kupujecie te olejki migdalowe i kokosowe? na necie czy w sklepie?

Innabajka ale ja jestem bardzo spokojna
Dziewczyny pytałyście o stawianie brzucha to znaczy że w górnej okolicy brzuch twardnieje tak się mówi na te skurcze macicy że się stawia tak jak kamień się robi może to trwać chwilkę albo dłużej
Mi właśnie od jakiegoś czasu tak się robi musze jutro ginowi powiedzieć choć pewnie też powie że przesadzam eh :-(

a ja wczoraj pokupowalam rzeczy higieniczne dla mlodego i tak : w biedrze byly pieluchy dady newborn 28 szt za 9 zl, bedziemy probowac czy nie bedzie mial po nich podraznien i pampersy newborny 22 szt w rossmanie z karta rossne za 12 zl, w biedrze sa platki kosmetyczne dla niemowlat 60 szt+patyczki higieniczne 60szt chyba za 6 zl i w rossmianie kupilam suche czusteczki bawelniane do pielegnacji noworodkowza 30 szt za 4 zl- nigdy nie mialam ale moga byc na sucho i na mokro

gdzie kupujecie te olejki migdalowe i kokosowe? na necie czy w sklepie?

Ja kupiłam w aptece jal bede w domu pokaze ci jaki mam tylko przypomnij po 15:)

A kolezanka z forum urodzila blizniaki SN w ciagu chyba 2 h poszlo jak po masle tylko ze w 31tyg. Ale jedna oddycha juz samodzielnie a druga jeszcze jest wspomagana.

To pogratuluj koniecznie :) odważny lekarz ja jak pytałam moja lekarkę to powiedziała ze raczej żaden lekarz nie podjałby sie ryzyka porodu SN bo jedno dziecko moze sie obrócić to co drugie będzie wychodzić szczególnie jak maja wspólne łożysko. A one miały wspólne czy dwa? I koleżanka Iuz wcześniej rodziła czy tak jak ja pierworódka? W szpitalu tym moim położna mi mówiła ze mieli jeden przypadek SN na bliźniaki ale to był 4 poród matki :D to dosłownie wypluła te dzieciaki Haha

reklama
Byłam u położnej - serduszko puka jak powinno, brzuch taki jaki powinien, główka po lewej wszystko ok!

Nie było glukozy w moczu ale oczywiscie przez to ze jej dwa razy przyniosłam po śniadaniu i była to ona mi nie dowierza i musze zrobic .... Obciążenie glukoza :D no fuck no :D

Do góry