reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mnie wesele kosztowało 50 tysiecy wszystko na 67 osob wiec tez raczej drugiego mie planuje hahahahaha :)
( dla dizewczyn z trojmiasta - robiłam w scandicu w glownym-stary holliday inn)

reklama
My robimy tylko cywilny. I obiadek dla 20osob w sumie (chrzestni, rodzice, dziadkowie i rodzenstwo no i swiadkowie) a razem bedziemy bo nie wyobrazam sobie zycia bez niego badz co badz.. koscielny marzy mi sie zeby synek obraczki niosl :)

Ja też chciałam tylko cywilny i obiad dla rodziny a potem np. podróż. Ale mój tupnął nogą, powiedział, że on ślub zamierza brać raz w życiu i chce mieć na pełnej k**wie! ;-)

I teraz w sumie nie żałuję. W kościele było pięknie, bo dogadałam się z ojcem franciszkaninem że nie będzie kazania, tylko przeczyta jeden ze swoich wierszy (jest też poetą - o. Leon Pokorski) i złoży nam życzenia, oprawę muzyczną zrobił nam kwartet smyczkowy z moją siostrącw składzie i muza nie była typowo kościelna. A samo wesele w klimacie rockowym. Wszyscy byli zachwyceni, tylko dziadki narzekały że nie na ludowo! ;-)

Trochę dużo kasy jak za wesele na 67 osób , to ciekawe ile u mnie by wyszło na 150? Haha wolę nie liczyć :p

Z wszystkiego 10.000 to sukienka garnitur buty i dodatki i sukienka dla mojej mamy i tesciowej. Stylistka z fryzjerka 3000,Fotograf 2000, DJ 2000, coctajlbar 5000, fontanna czekoladowa z obsługa koło tysiaka, za osobe było z 150 zeta, organizator ślubny 5000 kurde wiecej nie pamietam jahaha no jakies prezenty dla rodzicow florystka tez z 2500 cos jakos .. Ocywiscie moglibyśmy robic wszystko sami albo przez kogos z rofziny ale to sie nigdy nie konczy dobrze :D
Wiec wynajęliśmy świetna babkę ze Ślubnej Pracowni, i ona nam wszystkim sterowała na miejscu potem cały slub i wesele była i sie zajmowała wszystkim ja nic nie robiłam ani nikt z rodziny. Do dzis uwazam to za super rozwiazanie.
Byłam dwa razy w Gdańsku przed ślubem spotkac sie i wybrac podwykonawców i sukienke mierzyć :)

reklama
Z wszystkiego 10.000 to sukienka garnitur buty i dodatki i sukienka dla mojej mamy i tesciowej. Stylistka z fryzjerka 3000,Fotograf 2000, DJ 2000, coctajlbar 5000, fontanna czekoladowa z obsługa koło tysiaka, za osobe było z 150 zeta, organizator ślubny 5000 kurde wiecej nie pamietam jahaha no jakies prezenty dla rodzicow florystka tez z 2500 cos jakos .. Ocywiscie moglibyśmy robic wszystko sami albo przez kogos z rofziny ale to sie nigdy nie konczy dobrze :D
Wiec wynajęliśmy świetna babkę ze Ślubnej Pracowni, i ona nam wszystkim sterowała na miejscu potem cały slub i wesele była i sie zajmowała wszystkim ja nic nie robiłam ani nikt z rodziny. Do dzis uwazam to za super rozwiazanie.
Byłam dwa razy w Gdańsku przed ślubem spotkac sie i wybrac podwykonawców i sukienke mierzyć :)

zapomnialam ! Juti przypomniała - jeszcze tercet smyczkowy był hehh

Do góry