reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Tez myslalam ze mniej ale nie da rady ... Zawsze moge u siebie ochrzcić ale tylko my i chrzestni by byli .. Sama nie wiem szczerze mowiac - chyba wole w Polsce

Oj to super - u mnie jest tzw. Pakiet :D hahaha moja siostra z mezem rodzice babcia wujek ( to jest pakiet plus z mojej rodziny ) i moja młodsza sis, rozwódka :D

Maz to tesciowa z facetem,brat( raczej go nie bedzie - nie dostanie urlopu jak maz ma - dwoch kierowców nie moze na raz ) babcia meza i wujek meza z babą swą.
Do tego my, chrzestna chrzestny ( prwnie tylko z zona przyleci) no i maz chce jednych znajomych z Gdanska ... Moze ja tez jednych. To bedzie koło 20 osob.

A ile w restauracjach jest za osobe przy chrzcinach ?? Widziałam ze komunie koło 100 chodzą w Gdańsku ... Ktos cos ??

To u nas moja siostra jako chrzestna - obecnie sama, brat męża- chrzestny z żoną i córką. Rodzice męża, moja mama, mój ojciec pod znakiem zapytania, bo będzie proszony sam (ma 2 żonę, której nie akceptujemy) może strzelić focha i kolega ksiądz. No i my z maluszkiem. A i być może babcia i dziadek męża. Ciotek i wujków ani kuzynostwa i znajomych nie zapraszamy, bo mamy spore rodziny i wyszło by z tego wesele.

Limonka - duzy chłopak :) No i termin do przodu hehe u mnie 25plus 5 wg usg i 612 gram wiec juz troche róznica :) Ciekawe jak to wyjdzie potem bliżej terminów :)

Emenems - no i my troche gadaliśmy o chrzcinach, Anitki był włąsnie w restauracji i teraz myślałam cos mniejszego zrobić w domu ale Piotrek niee no jak to, tak samo chce zrobic haah ciekawe :)

Paulettah - i u nas niby rodzeństwa duzo ale kogos wybrac ehh ja w kwietniu byłam chrzestna u kolezanki, wiec w ostatecznosci tez o niej myslałam :D

Nie no juz chrztu odmówić to chyba trzeba być diabłem nie księdzem :)

Juti - dobry pomysł mi podsunęłąs z tym księdzem :D mój kolega dobry jest w seminarium, fajnie by było jak by mógł chrzest małemu dac :) Podpytam go blizej chrztu :)

Tez myślałąm o chrzecie jak bedzie cieplej, tylko kurcze wiem ze duze dziecko chrzcic to cięzko, bo ono juz aktywne, grymaśne, wolałąbym maluszka który by przespał calą mszę :D

Co do osób, to u nas nablizszej rodziny, - rodzice dziadkowie, rodzeńśtwo wyszło 44 osoby .. i czuje bedzie powrótka z rozrywki bo jak tu połowe rodzeństwa zaprosic a połowe nie :p

green - masz racje, tak się teraz ciężko w całym gronie spotkac, ze trzeba korzystac z okazji :)

Moja córa juz w przedszkolu, ja zaraz ruszam z pracą, ale chyyba coś zjem wcześniej :D

Limonka - duzy chłopak :) No i termin do przodu hehe u mnie 25plus 5 wg usg i 612 gram wiec juz troche róznica :) Ciekawe jak to wyjdzie potem bliżej terminów :)

Emenems - no i my troche gadaliśmy o chrzcinach, Anitki był włąsnie w restauracji i teraz myślałam cos mniejszego zrobić w domu ale Piotrek niee no jak to, tak samo chce zrobic haah ciekawe :)

Paulettah - i u nas niby rodzeństwa duzo ale kogos wybrac ehh ja w kwietniu byłam chrzestna u kolezanki, wiec w ostatecznosci tez o niej myslałam :D

Nie no juz chrztu odmówić to chyba trzeba być diabłem nie księdzem :)

Juti - dobry pomysł mi podsunęłąs z tym księdzem :D mój kolega dobry jest w seminarium, fajnie by było jak by mógł chrzest małemu dac :) Podpytam go blizej chrztu :)

Tez myślałąm o chrzecie jak bedzie cieplej, tylko kurcze wiem ze duze dziecko chrzcic to cięzko, bo ono juz aktywne, grymaśne, wolałąbym maluszka który by przespał calą mszę :D

Co do osób, to u nas nablizszej rodziny, - rodzice dziadkowie, rodzeńśtwo wyszło 44 osoby .. i czuje bedzie powrótka z rozrywki bo jak tu połowe rodzeństwa zaprosic a połowe nie :p

green - masz racje, tak się teraz ciężko w całym gronie spotkac, ze trzeba korzystac z okazji :)

Moja córa juz w przedszkolu, ja zaraz ruszam z pracą, ale chyyba coś zjem wcześniej :D

O matko !!! Ja na weselu miałam 67 :) hahahahah

No to chyba jak bede za miesiac trzeba temat ogarniac ....

u mnie w sumie nie ma problemu bo miasto małe a sal i cateringów od zajee :D młodej chrzciny 2 tygodnie wczesńiej ogarnęliśmy, ale co ja mówie o chrzcinach, wesele na 160 osób w niecałę 2 miesiące :D i kościół i sala ta któa chciałam, wiec nie ma problemu :)

reklama
To ja wesele bez dzieci miałam bo jakos mi nie pasuja na taka imprezę :D

Szczerze? Sama bym to teraz przemyslala, moj m ma 3 chrzesniaczki, i w ogole jest uwielbiany przez wszystkie dzieci, taka przedszkolanka, wiec na swoim weselu nie moglismy nawet w spokoju zatanczyc, w koncu niestety trzeba bylo ostrzej zwrocic uwage ;-) bo wygladalo to jakby to bylo nasze dwadziescioro dzieci, nie odstepowaly ba krok ;)

Do góry