reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Co do basenu, to ja też chcę iść z małym jak najszybciej się da na pierwsze zajęcia. To jest super sprawa!

A co do chrztu, to ja najbardziej bym chciała zrobić w sobotę, bez tłumu na zwykłej mszy, tylko krótkie, prywatne nabożeństwo. Mam bardzo dobrego kolegę księdza. Ale z parafii pod Olsztynem. Więc będę chciała załatwić żeby tu w kościele mógł ochrzcić mi syna.
A potem mała imprezka w knajpie. Ja nie planuje dużego przyjęcia. Tylko my, chrzestni, nasi rodzice, ewentualnie dziadkowie męża, jak dadzą radę przyjechać. W końcu to nie wesele! ;-)

To ja planuje tak samo hahah w sobote chrzciny i mały obiad dla najciszej rodziny :)

Paulettah jeśli nie ma katechezy wymaganej u was to nie musisz się bardzo spieszyć, jak co to kilka chrztow na jednej mszy spoko robią tylko ze to długo może potrwac. Jeśli termin mało chodliwy tzn nie święta to raczej nie ma problemu. Na Marysi Chrzcinach jeszcze jeden chrzest był ale teściowa raz była i było 8 :O

Masakra Haha 8 :D

Ja tez chce chodzic na basen z malym, zawsze tak sobie obiecywalam, bo sama umiem plywac od zawsze (tata ma licencje ratownika i nie darowal ani mi ani bratu :) ) po za tym kocham wode ;-) niestety zadnych zajec u mnie dla takich maluchow nie ma wiec pozostaje mi dzialanie we wlasnym zakresie :-)
A co do chrzcin to chce spore :p wiadomo bez przesady, ale mam taka wspaniala duza rodzine, ze nie umialabym wybierac i chcialabym, zeby te chrzciny byly po prostu kolejna okazja, do rodzinnego spotkania, bo w dzisiejszych czasach jest ich coraz mniej :-)

U nas będzie max10-12 osób. Razem z nami. :-)

Oj to super - u mnie jest tzw. Pakiet :D hahaha moja siostra z mezem rodzice babcia wujek ( to jest pakiet plus z mojej rodziny ) i moja młodsza sis, rozwódka :D

Maz to tesciowa z facetem,brat( raczej go nie bedzie - nie dostanie urlopu jak maz ma - dwoch kierowców nie moze na raz ) babcia meza i wujek meza z babą swą.
Do tego my, chrzestna chrzestny ( prwnie tylko z zona przyleci) no i maz chce jednych znajomych z Gdanska ... Moze ja tez jednych. To bedzie koło 20 osob.

A ile w restauracjach jest za osobe przy chrzcinach ?? Widziałam ze komunie koło 100 chodzą w Gdańsku ... Ktos cos ??

reklama
U nas gdzieś byłoby 17 osób. My, rodzeństwo, nasi rodzice i dziadkowie. I chrzestną z partnerem. Dużo. Myslalam że mniej będzie.

Do góry