reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zgadzam się z Bubcią. W każdym kraju, narodzie, nacji są i totalni patole i dobrzy ludzie, którzy chcą normalnie żyć. Niestety zazwyczaj widać te skrajne postawy. Dlatego tak łatwo przychodzi nam generalizowanie.

reklama
Zgadzam się z Bubcią. W każdym kraju, narodzie, nacji są i totalni patole i dobrzy ludzie, którzy chcą normalnie żyć. Niestety zazwyczaj widać te skrajne postawy. Dlatego tak łatwo przychodzi nam generalizowanie.

Dokładnie, poza tym to co w tv pokazują to niestety propaganda , np była raz taka sytuacja , że wszędzie w tv pokazywali , że w Egipcie takie straszne zamieszki, że turyści nie mogą w ogóle wychodzić, że biją i w ogóle a moja siostra była akurat w tym czasie w Egipcie i akurat w tym miejscu, które pokazywali w tv to moja ciocia calabprzestraszoba dzwoni co się dzieje niech szybko wsiada w samolot i wraca, czy w ogóle jeszcze żyje a ona tak się pyta ze co? Ale tutaj nic się nie dzieje , jakie zamieszki? Normalnie wszystko życie się toczy, ona sobie chodzi w nocy po ulicach i nic a nic się nie dzieje i aż weszła na Internet zobaczyć co tam w Polsce pokazują to aż się śmiała bo mówiła ze takiej sytuacji w ogóle nie ma :) więc propaganda rządzi , więc to co pokazują w tv to w wiekszosci przypadków bardzo mija się z prawdą :)

Masakra z tymi uchodźcami, jeśli jest tak jak piszecie. Ciekawe gdzie będą uciekać, jak syfu w Europie narobią. I tu jak któraś wspomniała- mamy szczescie, ze u nas socjalne niskie, do nas nie przyjdą, bo bieda zbyt duża.
U mnie np. jest sporo Bułgarów czy turków, ale na ulicach tego nie widać. Zarabiają- najczęściej na targu sprzedają, ale pracują i kobiety i faceci. Polacy narzekają, bo mają tańszy towar niż my, no ale kojarzę kilku i niektórzy od lat tu (no i w okolicy) mieszkają, jakoś nikt nie narzeka.
A teraz co byłam w Czechach, to w Polsce przy granicy się Romów (czy innych cudów) nie widziało, a w tym frydlancie czy w Nowym Mieście nad Smekrem- masa- co drugi przechodzień to taki jakby cygan, środkiem ulicy szli, dzieciaki samopas puszczone. W praku jak siedzieli z adzieciakami to 80% to ci ciemni.
Najgorsze są skupiska takich ludzi. W Poznaniu są takie jakby opuszczone działki (na piątkowie chyba, nie wiem, jak się na Maltę jedzie, w okolicy Lechickiej chyba) i tam pełno ich łazi, żyją w takich barakach, zdezelowanych domkach). Ja bym bała się mieszkać w blokach w tej okolicy.

Telewizja wyolbrzymia, to wiadomo- mają chodliwy temat to go promują. Pamiętacie jaka afera była z ebolą? Ptasią grypą? Nie mają o czym pisać, to piszą o tym. Zawsze jeden temat przykrywa drugi i pewnie coś ważniejszego koło nosa nam uchwalą lub przejdzie. Oni na tym zarabiają. No ale też wprowadzają powszechną panikę.
Poza tym ja tam wierzę w ludzi, jestem dość tolerancyjna i wiem, ze w każdym narodzie są odchyły. Tylko u nich coś sporo się ich trafiło. No ale Europa nie lepsza, bo jeszcze 70 lat temu miliony wyznawców Hitlera mordowali ludzi z zimną krwią w myśl czystości Europy.

Vivienne- fajnie :)

Ja mieszkam na codzień polskiej tv duzo nie ogladam wiec mowie co widze niestety ... A u nas jeszczeproblem malutki jest bo my mała społeczność na szczescie.

Ja melduje sie z kanapy w domu! Teraz musze po urlopie odpocząc ...

Nie wiem jak to ogarne - czas szafę kupic

ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 71
Ja mieszkam na codzień polskiej tv duzo nie ogladam wiec mowie co widze niestety ... A u nas jeszczeproblem malutki jest bo my mała społeczność na szczescie.

Ja melduje sie z kanapy w domu! Teraz musze po urlopie odpocząc ...

Nie wiem jak to ogarne - czas szafę kupic

Zobacz załącznik 709022

Haha ile rzeczy, to zaszalalas w Polsce, to już większość masz, to spokój będziesz miała z wyprawka :)

No i do tego jeszcze na transport czeka walizka jedna u rodzicow, karton, leżaczek i przewijak :) ehhhh i wózek

W sumie brakuje materacyka, karuzeli nad łóżeczko, dostawkę do łóżka ( tp chicco jednak za drogie kupie tańsze z neta bo stacjonarnie nie znalazłam ) no i jakas komoda dla małej, tak to mam wiekszosc.
Jeszcze w październiku dwa kartony ubranek odbieram

reklama
No i do tego jeszcze na transport czeka walizka jedna u rodzicow, karton, leżaczek i przewijak :) ehhhh i wózek

W sumie brakuje materacyka, karuzeli nad łóżeczko, dostawkę do łóżka ( tp chicco jednak za drogie kupie tańsze z neta bo stacjonarnie nie znalazłam ) no i jakas komoda dla małej, tak to mam wiekszosc.
Jeszcze w październiku dwa kartony ubranek odbieram

Haha to może zamiast szafy dla dzidziusia to od razu garderoba by się przydała :) bo szafa to będzie za mało :p

Do góry