reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zgadzam się z Bubcią. W każdym kraju, narodzie, nacji są i totalni patole i dobrzy ludzie, którzy chcą normalnie żyć. Niestety zazwyczaj widać te skrajne postawy. Dlatego tak łatwo przychodzi nam generalizowanie.

reklama
Zgadzam się z Bubcią. W każdym kraju, narodzie, nacji są i totalni patole i dobrzy ludzie, którzy chcą normalnie żyć. Niestety zazwyczaj widać te skrajne postawy. Dlatego tak łatwo przychodzi nam generalizowanie.

Dokładnie, poza tym to co w tv pokazują to niestety propaganda , np była raz taka sytuacja , że wszędzie w tv pokazywali , że w Egipcie takie straszne zamieszki, że turyści nie mogą w ogóle wychodzić, że biją i w ogóle a moja siostra była akurat w tym czasie w Egipcie i akurat w tym miejscu, które pokazywali w tv to moja ciocia calabprzestraszoba dzwoni co się dzieje niech szybko wsiada w samolot i wraca, czy w ogóle jeszcze żyje a ona tak się pyta ze co? Ale tutaj nic się nie dzieje , jakie zamieszki? Normalnie wszystko życie się toczy, ona sobie chodzi w nocy po ulicach i nic a nic się nie dzieje i aż weszła na Internet zobaczyć co tam w Polsce pokazują to aż się śmiała bo mówiła ze takiej sytuacji w ogóle nie ma :) więc propaganda rządzi , więc to co pokazują w tv to w wiekszosci przypadków bardzo mija się z prawdą :)

Masakra z tymi uchodźcami, jeśli jest tak jak piszecie. Ciekawe gdzie będą uciekać, jak syfu w Europie narobią. I tu jak któraś wspomniała- mamy szczescie, ze u nas socjalne niskie, do nas nie przyjdą, bo bieda zbyt duża.
U mnie np. jest sporo Bułgarów czy turków, ale na ulicach tego nie widać. Zarabiają- najczęściej na targu sprzedają, ale pracują i kobiety i faceci. Polacy narzekają, bo mają tańszy towar niż my, no ale kojarzę kilku i niektórzy od lat tu (no i w okolicy) mieszkają, jakoś nikt nie narzeka.
A teraz co byłam w Czechach, to w Polsce przy granicy się Romów (czy innych cudów) nie widziało, a w tym frydlancie czy w Nowym Mieście nad Smekrem- masa- co drugi przechodzień to taki jakby cygan, środkiem ulicy szli, dzieciaki samopas puszczone. W praku jak siedzieli z adzieciakami to 80% to ci ciemni.
Najgorsze są skupiska takich ludzi. W Poznaniu są takie jakby opuszczone działki (na piątkowie chyba, nie wiem, jak się na Maltę jedzie, w okolicy Lechickiej chyba) i tam pełno ich łazi, żyją w takich barakach, zdezelowanych domkach). Ja bym bała się mieszkać w blokach w tej okolicy.

Telewizja wyolbrzymia, to wiadomo- mają chodliwy temat to go promują. Pamiętacie jaka afera była z ebolą? Ptasią grypą? Nie mają o czym pisać, to piszą o tym. Zawsze jeden temat przykrywa drugi i pewnie coś ważniejszego koło nosa nam uchwalą lub przejdzie. Oni na tym zarabiają. No ale też wprowadzają powszechną panikę.
Poza tym ja tam wierzę w ludzi, jestem dość tolerancyjna i wiem, ze w każdym narodzie są odchyły. Tylko u nich coś sporo się ich trafiło. No ale Europa nie lepsza, bo jeszcze 70 lat temu miliony wyznawców Hitlera mordowali ludzi z zimną krwią w myśl czystości Europy.

Vivienne- fajnie :)

Ja mieszkam na codzień polskiej tv duzo nie ogladam wiec mowie co widze niestety ... A u nas jeszczeproblem malutki jest bo my mała społeczność na szczescie.

Ja melduje sie z kanapy w domu! Teraz musze po urlopie odpocząc ...

Nie wiem jak to ogarne - czas szafę kupic

ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441538782.272474.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 75
Ja mieszkam na codzień polskiej tv duzo nie ogladam wiec mowie co widze niestety ... A u nas jeszczeproblem malutki jest bo my mała społeczność na szczescie.

Ja melduje sie z kanapy w domu! Teraz musze po urlopie odpocząc ...

Nie wiem jak to ogarne - czas szafę kupic

Zobacz załącznik 709022

Haha ile rzeczy, to zaszalalas w Polsce, to już większość masz, to spokój będziesz miała z wyprawka :)

No i do tego jeszcze na transport czeka walizka jedna u rodzicow, karton, leżaczek i przewijak :) ehhhh i wózek

W sumie brakuje materacyka, karuzeli nad łóżeczko, dostawkę do łóżka ( tp chicco jednak za drogie kupie tańsze z neta bo stacjonarnie nie znalazłam ) no i jakas komoda dla małej, tak to mam wiekszosc.
Jeszcze w październiku dwa kartony ubranek odbieram

reklama
No i do tego jeszcze na transport czeka walizka jedna u rodzicow, karton, leżaczek i przewijak :) ehhhh i wózek

W sumie brakuje materacyka, karuzeli nad łóżeczko, dostawkę do łóżka ( tp chicco jednak za drogie kupie tańsze z neta bo stacjonarnie nie znalazłam ) no i jakas komoda dla małej, tak to mam wiekszosc.
Jeszcze w październiku dwa kartony ubranek odbieram

Haha to może zamiast szafy dla dzidziusia to od razu garderoba by się przydała :) bo szafa to będzie za mało :p

Do góry