reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Chyba się do końca nie zrozumialysmy. Chciałam zwrócić uwagę, ze to wina systemu jest. Przecież to oni przyjeżdzają do nas a nie my do nich. Nieudolne działanie UE tworzy taka sytuacje. Nie mam zamiaru ich usprawiedliwiać ale człowiek zeby przetrwać potrafi do wielu rzeczy się dostosować. Polacy to tez byli brudasy i złodzieje zdaniem Zachodu nie potrafiący się dostosować.

Niestety jest to wina systemu, tylko czy to juz nie jest za późno na zrobienie czegokolwiek? ?? Oni mają cel i juz go realizują, popatrzcie na Francję, Niemcy. ...

reklama
dajcie spokój dziewczyny to jest ogromny temat rzeka i my tu możemy narzekać, wpieniać się i trudzić a i tak to na nic się nie zda, tylko niepotrzebnie nerwy sobie psujemy, jeżeli nasz Państwo i inne nie zmieni polityki i się nie przedstawi jasno tak jak zrobił to Putin (proponuję poczytać jego wypowiedź na temat uchodźców i polityki Rosji wobec nich) to dalej możemy się zamartwiać i gdybać niestety :(

dajcie spokój dziewczyny to jest ogromny temat rzeka i my tu możemy narzekać, wpieniać się i trudzić a i tak to na nic się nie zda, tylko niepotrzebnie nerwy sobie psujemy, jeżeli nasz Państwo i inne nie zmieni polityki i się nie przedstawi jasno tak jak zrobił to Putin (proponuję poczytać jego wypowiedź na temat uchodźców i polityki Rosji wobec nich) to dalej możemy się zamartwiać i gdybać niestety :(

Mnie takie rozmowy nie denerwują. Dobrze jest rozmawiać na ważne tematy. Mam tylko nadzieje ze nikogo nie uraziłam. Przyzwyczajona jestem do burzy mózgów w pracy.
Co do Putina, to on twierdzi ze przygarną 900 000 ukrainskich uchodźców:(

Mnie takie rozmowy nie denerwują. Dobrze jest rozmawiać na ważne tematy. Mam tylko nadzieje ze nikogo nie uraziłam. Przyzwyczajona jestem do burzy mózgów w pracy.
Co do Putina, to on twierdzi ze przygarną 900 000 ukrainskich uchodźców:(

Tu nie chodzono Putina jako takiego bo go nie znoszę i nie ma o czym mowić ale potrafi facet przynajmniej jasno sie wyrazić i określić czego brakuje "poprawnym politycznie" przywódcom Państw europejskich obudza sie jak będzie za późno ..

reklama
Hmm a ja się nie zgodzę, znam wielu muslimow, z wieloma pracuje i to calkowiecie normalni ludzie, rozmawiałam kiedyś z jedną koleżanka o islamie i o koranie i dla prawdziwego muzulmanina każdy człowiek jest równy, i wcale nie musi przechodzić na ich wiarę bo w koranie jest napisane ze każdy człowiek jest dobry, tak samo na sto procent nie mają zakazu pracy w ogóle nie ma czegoś takiego w koranie, oni nie pracują(niektórzy) bo im się nie chce, bo jak tu przybyli nie znali języka i później się przyzwyczaili ze nie muszą pracować, ale znam wielu którzy pracują normalnie, kobiety nawet nie muszą nosić chusty( nie jest powiedziane ze to grzech) a i pytałam się o to co krąży w polscevpo internecie jakieś cytaty z Koranu to mi powiedziała ze po pierwsze to jest wyrwane z kontekstu a po drugie to jest tak że my się możemy uczyć Koranu Ale nie zrozumiemy go do końca tak samo jak ona może całe życie się niemieckiego uczyć a nigdy nie będzie mówić jak austryjaczka, oczywiście nie mówię ze jestem za sciaganiem imigrantów do krajów europejskich bo ich i tak trochę za dużo tutaj jest Ale chciałam tylko wyjaśnić ze muzułmanie to całkowicie normalni ludzie tak jak my i na prawdę dużo znam i są ok więc nie można tak uogolniac

Do góry