reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems a dlaczego? Bo widzą, że świat zachodu nie potrafi się zjednoczyć w tej sprawie. I to wykorzystują. Gdyby wszyscy solidarnie wprowadzili pewne zasady, to nie mieli by wyjścia. Albo by się musieli dostosować albo wypad!
Niestety Europa płaci teraz frycowe za swoją postawę od lat. Gdyby była tak stanowcza ws. przestrzegania tutejszych praw jak oni u siebie, była by inna rozmowa.

Widzisz, dalej myslisz kategoriami Europejczyka - ty zrobisz protest a oni w zamian przejdą sie po osiedlu i maczetami zetną głowy paru przypadkowym przechodniom( jak w UK). To nie jest kultura ani cywilizacja tylko zaraza.

reklama
Niestety Europa odeszła dawno od swoich chrześcijańskich korzeni a oni sa bardzo muzułmańscy i ciezko znalezc takich zapaleńców religijnych u nas cp pójdą w ogień zeby chronić swoja kulturę tak jak oni.

i nie ma co porównywać naszych emigrantów/uchodźców o tej samej kulturze i korzeniach do muzułmańskich uchodźców.
To sa zupełnie rozne sprawy.

Czyli my jesteśmy lepsi a oni gorsi?

Z ich punktu widzenia ? Nie ma gorszych od nas bo nie jestesmy muzułmanami wiec na dzien dobry to oni nas nie szanują noe chce i nie beda dopóki nie podporządkujemy sie ich religii i ich prawom ( szariat).

Nie jestesmy lepsi jestesmy inni ale oni tego nie tolerują i nie akceptują bp dla nich nie ma mieszania kultur ani inności.

Po prostu to nie wyjdzie bo widac na całym swiecie ze to nie wychodzi bo dobra wola jest z jednej strony.

Powiedz mi ile jest kościołów katolickich i nich w krajach a ile meczetów w Europie ? Masz swoja tolerancje ....

Ja tylko dodam ze nie chodzi tutaj o brak tolerancji do człowieka tylko jej brak dla kultury i religii. Nie wyobrażam sobie mieszkać w kraju gdzie na każdym kroku byliby muzułmanie i wysłać córkę na imprezę na miasto - z dusza na ramieniu czekałabym w oknie czy wróci cała do domu albo zapewne sama bym po nią pojechała bo bałabym sie ze jeden z drugim mogą ja popić zgwałcić czy zamordować bo ma na sobie sukienkę i szpilki ...

Czyli my jesteśmy lepsi a oni gorsi?

Nikt nie jest ani lepszy ani gorszy :(

Juti777 czy my Polacy jedziemy do Anglii po zasiłki i siedzimy na dupce i nic nie robimy tylko się domagamy ze nam się wszystko należy ???? Nie my musimy harowac a bezczelny Cameron powie ze siedzimy na zasilkach. A ciapaty co robią ??? Kulwa nic i tylko krzyczą ze im się wszystko należy oni są bogami itp.
Nie zgadzam się na taką Europę do jakiej dążymy bo za parę lat taki muhametzrobi z tobą co zechce a ty nic nie będziesz miała do powiedzenia

Polak w obcym kraju jest imigrantem i zawsze pozostanie nim, co było po wojnie w Anglii jak próbowali wy*******ić tych co walczyli za Anglię jak zostali potraktowani, o tym nikt już nie mówi.... nie ma porównania polaka do ciapaty
MY PARACUJEMY A ONI NIE !!! TU JEST RÓŻNICA - oni maja ciągle żądania
Ja bym ich wszystkich wpierdzieliła do obozu dla uchodźców

Chyba się do końca nie zrozumialysmy. Chciałam zwrócić uwagę, ze to wina systemu jest. Przecież to oni przyjeżdzają do nas a nie my do nich. Nieudolne działanie UE tworzy taka sytuacje. Nie mam zamiaru ich usprawiedliwiać ale człowiek zeby przetrwać potrafi do wielu rzeczy się dostosować. Polacy to tez byli brudasy i złodzieje zdaniem Zachodu nie potrafiący się dostosować.

No Angole po wojnie strasznie nas wyruchali .... Co prawda jak sie z niektórymi rozmawia głownie Szkotami to oni pamietają o doceniają i wiedza jak nas potraktowano ale coz ....

Chyba się do końca nie zrozumialysmy. Chciałam zwrócić uwagę, ze to wina systemu jest. Przecież to oni przyjeżdzają do nas a nie my do nich. Nieudolne działanie UE tworzy taka sytuacje. Nie mam zamiaru ich usprawiedliwiać ale człowiek zeby przetrwać potrafi do wielu rzeczy się dostosować. Polacy to tez byli brudasy i złodzieje zdaniem Zachodu nie potrafiący się dostosować.

Nie dostosują sie ... To powiem jak Juti- to tobie sie wydaje ze tak powinno byc na zdrowy rozsądek - swieta woja to wybicie wszystkich innwiercow i islamizacja Europy i tyle. To bez roznicy jaki kraj - cały swiat ma do nixh należeć
Musisz zaczac myślec ich kategoriami a nie kategoriami człowieka cywilizowanego

reklama
Do góry