reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Jak lekarz mowi ze ok to ok :) ja tez mialam male roznice np w obwodzie glowki :)

Nic nie mow... ja chyba pierwsza pojde... mam juz malego stresa

Czekam na fotki, zobacze czego mi brakuje :D

W butelce jeszcze mozesz podawac herbatki i swoje mleko :)

A wlasnie woda i herbatki od którego miesiąca?

Któraś z nas będzie pierwsza :) pamiętaj jedna zdaje relacje drugiej co by zawału nie dostać!

reklama
Dziewczyny 3mam kciuki za wizyty!

Słuchajcie mi po leżeniu drętwieją palce u rak i nie mogę ich złożyć w piesc dopiero jak wstanę po kilku minutach robią sie sprawne czy któraś tak ma? Boje sie ze mi coś uciska na nerw i przy tej mojej wadzie kręgosłupa bedą chcieli wcześniej ciąże rozwiązać... W poniedziałek lekarz a ja już cała nerwowa bo mam tak od ok tygodnia tylko z dnia na dzień mocniej ;(

Paulinas, trzymam kciuki za połówkowe :)

Aktina, Za twoją szyjkę też trzymam kciuki, mam nadzieję że się oszczędzałaś!!

Pauletah, ja nie wiem od którego miesiąca, ale narzeczona brata męża swojej dawała od razu ??

Hej,
gratuluję wizyt i przeprowadzek! Ja mam połówkowe dopiero jutro o 10 i odliczam godziny :)
Serio planujecie oglądać ten program w tvp? Przyznam, że ja się trochę boję...
Emenems ty gadżeciaro ;)

Hej. A ja miałam dzisiaj plan kompletny co i jak i mi się totalnie dzień rozwalił. Koniec końców moja mama niedługo do mnie wpadnie na kawkę i później coś wymyśle.

Tak zaczęłam czytać o tym termosie. I nie rozumiem po co Wam? Tzn. przy mm wg mnie ma on sens ale dopiero jak dziecko zacznie jadać raz czy dwa w nocy. Tak lepiej kupić podgrzewacz. No ale to każda robi jak uważa.

Ja nie kupie nic tylko termos. Kuzynka która urodziła miesiąc temu karmi mm i ma tylko w termosie wodę mówi ze super rozwiazanie i żadne podgrzewacze jej nie są potrzebne

Ja nie kupie nic tylko termos. Kuzynka która urodziła miesiąc temu karmi mm i ma tylko w termosie wodę mówi ze super rozwiazanie i żadne podgrzewacze jej nie są potrzebne

Ja teraz też mam termos, ale w nocy muszę mieć też przygotowaną chłodną wodę, żeby to rozrabiać, bo ta z termosu jest za gorąca. Teraz to dla mnie żaden problem, ale jak Wojtek był maleńki i jadł kilka razy w nocy to pewnie bym się wciekła. Dlatego ja miałam podgrzewacz. Chodził cały czas (miał czujnik temp i wyłączał się gdy była potrzeba). Brałam sobie wody ile trzeba, sypałam mm i dawałam butle dziecku.

Pytałaś od którego miesiąca woda i mm. Mi mówiono, że przy karmieniu mm wodę należy podawać dziecku, jeżeli ma problemy z wypróżnianiem. Ja długo nie podawałam. Dopiero jakoś koło 4-5 miesiąca jak już zaczynał więcej jeść innych potraw to coś tam przepajałam, ale niewiele. Herbatki mały zaczął pić od niedawna, wcześniej mu nie szło.

heeej :)

ja dzis wstalam o 7:17 dokladnie ;) ubralam i wyprawilam chlopcow do przedszkola. sniadanie zjedzone, pranie wstawione. musze isc do internisty po skierowanie bo Oli mi podarl.

my bedziemy robic przemeblowanie w pokoju chlopakow, jak przyjedzie szafa. juz sie ciesze :)

dziewczyny czy chodzi Wam o dopajanie dzieci karmionych mleczkiem sztucznym? jezeli karmicie od poczatku mm to wystarczy sama woda przegotowana. jezeli piersia to nie trzeba, no chyba ze sa tropikalne upaly. ale z piersi to najpierw leci jakby picie pozniej tresciwsze mleczko wiec spokojnie. wszelkie soczki i herbatki lepiej dawac po 6mż.

reklama
Dziewczyny 3mam kciuki za wizyty!

Słuchajcie mi po leżeniu drętwieją palce u rak i nie mogę ich złożyć w piesc dopiero jak wstanę po kilku minutach robią sie sprawne czy któraś tak ma? Boje sie ze mi coś uciska na nerw i przy tej mojej wadzie kręgosłupa bedą chcieli wcześniej ciąże rozwiązać... W poniedziałek lekarz a ja już cała nerwowa bo mam tak od ok tygodnia tylko z dnia na dzień mocniej ;(

Mi dretwieja, ale jak mam je dlugo spuszczone w dol, np jak dluuuuuuugo chodze. Wczoraj mi gin powiedziala, zebym jak najwiecej kladla sie z nogami podniesionymi do gory, bo mowilam jej i o nogach i o rekach, ostatnio nawet na twarzy mialam obrzeki.

Do góry