reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems- to ja poprosze fotę butelki. One droższe, ale ponoć się sprawdzają te termiczne. Albo są takie z wkładami podgrzewającymi

Simka jutro wygrzebie ładnie z siatek teraz juz stary chrapoli to mnie zabije za szeleszczenie siatkami hehehe

Juti- co ja bym chciała a co Marcin zdecyduje z wózkiem ....:) jutro sie dowiem heheh

Termometr 199zl a butelka 90zl końcowy rabat był 8% wiec troszke taniej.

Simka - tez mam nadzieje ze sie sprawdzi pani twierdzi ze do 8 godzin trzyma ... Jakis chyba kosmiczny bo ja mam sporo termosów i kubków termicznych w domu ( stara kawkoszka:)) i zaden tyle nie trzyma , ale jal chociaz 3 to bedzie git.

reklama
Simka specjalnie dla ciebie grzebalam po ciuchu :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1441229312.411648.jpg

W dzien wyjme z opakowania to bedzie lepiej widac sama butelkę

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441229312.411648.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441229312.411648.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 58
Emenems- tak myślałam że te. Super. A ona metalowa czy jaka jest? Miarke jakaś ma?

Czy aktywność w brzuchu przekłada się na aktywność noworodka? Bo moje dziecię nacaktywne wieczorem i nocą jest, spać nie daje. Wali mi w tym brzuchu jak szalone.

Hej dziewczyny, ale tak w sumie to po co taka termo butelka? To w razie jak nie będzie się karmić piersią tak? Bo jak piersią to w sumie nie potrzebna chyba co?
Dzisiaj mam polowkowe, trzymajcie kciuki :) nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko ok i mam nadzieję że się dziewczynka potwierdzi bo dzisiaj dużo ubranek kupuje dla dziewczynki :)
A wczoraj już byłam tak padnieta po tej przeprowadzce ze położyłam się chyba koło 20 i zasnelam w sekundę a później o 22.30 się zbudzilam wyspana i spać do 1 nie mogłam :)

Bett_ka my od początku przeczucie na chłopaka mieliśmy. I jakoś już w głowie mieliśmy poukładane. A tu lekarz mówi, że raczej dziewczyna. Najpierw szok. Potem zaczęliśmy kombinować co mozna z dziewczynami, patrzyłam na dziewczynkowe rzeczy w sklepach. I jak już się z tym oswoiliśmy.... wyszło, że jednak chłopak! ;-)
Jeszcze lepiej :szok: Dlatego ja się póki co nie nastawiam ! :p
Bett_ka no nieźle ,ale jednak w późniejszym czasie ryzyko pomyłki jest mniejsze. Więc jak widział co widział to ta dziewczynka prawdopodobna bardzo :)
Do wtorku jeszcze wytrzymam z ew.euforią hihi
Dziewczęta uzupełniajcie tabelkę, będzie nam łatwiej kto ma mieć chłopca, kto dziewczynkę :)
Z tym się jeszcze wstrzymam :p Wpisałam tylko wymiary bąbelka :-D Jejkaś ale będzie problem z imieniem jak to faktycznie dziewczynka :szok: Maciej wymyślił Zuzię ale mi się nie podoba :no:
Emenems- tak myślałam że te. Super. A ona metalowa czy jaka jest? Miarke jakaś ma?

Czy aktywność w brzuchu przekłada się na aktywność noworodka? Bo moje dziecię nacaktywne wieczorem i nocą jest, spać nie daje. Wali mi w tym brzuchu jak szalone.
Ojj oby nie simka! Moje dziecię całymi dniami szaleje! Od prawa do lewa i puka mi w ten brzuch non stop :no: Czasem aż mam ochotę już na nie krzyknąć , żeby się uspokoiło , przywołać do porządku :wściekła/y: hihi

Muszę się wam pochwalić, że z moim kręgosłupem lepiej :-D A lekarz straszył, że tak już do końca ciąży zostanie :szok: Wczoraj w nocy miałam plaster rozgrzewający i nad ranem 1 apap, dziś póki co niczym się nie smaruję, nie obklejam, tabletek nie jadłam :tak:
Wczoraj była u mnie koleżanka z terminem na 29.01 więc tydzień po mnie a brzucha prawie wcale nie ma :szok: A mój już takiiii duży :szok:

Hej dziewczyny, ale tak w sumie to po co taka termo butelka? To w razie jak nie będzie się karmić piersią tak? Bo jak piersią to w sumie nie potrzebna chyba co?
Dzisiaj mam polowkowe, trzymajcie kciuki :) nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko ok i mam nadzieję że się dziewczynka potwierdzi bo dzisiaj dużo ubranek kupuje dla dziewczynki :)
A wczoraj już byłam tak padnieta po tej przeprowadzce ze położyłam się chyba koło 20 i zasnelam w sekundę a później o 22.30 się zbudzilam wyspana i spać do 1 nie mogłam :)
Własnie .. też nie bardzo rozumiem jej zasadność. Koleżanka mi ostatnio tłumaczyła, że mm trzeba przygotowywać tuż przed podaniem i nie może stać tak jak mleko z piersi ..
Trzymam kciuki za dziewczynkę !! :-D

Mam nadzieje, wczesniej nie zrwacilam na to uwagi, a dzis sie zmartwilam, ale mam nadzieje, ze jest ok :)

Jak lekarz mowi ze ok to ok :) ja tez mialam male roznice np w obwodzie glowki :)

Jezu jeszcze 3 miesiące co niektóre z nas rozumiecie to? Bo ja nie :(

Nic nie mow... ja chyba pierwsza pojde... mam juz malego stresa

Jutro wstawie fote co kupiliśmy dzis - 1300 zeta ba kąpielowe/kosmetyczne/chemiczne/laktacyjne/karmieniowe i troche spaniowe wyprawki :)

Czekam na fotki, zobacze czego mi brakuje :D

W butelce jeszcze mozesz podawac herbatki i swoje mleko :)

Jak lekarz mowi ze ok to ok :) ja tez mialam male roznice np w obwodzie glowki :)

Nic nie mow... ja chyba pierwsza pojde... mam juz malego stresa

Czekam na fotki, zobacze czego mi brakuje :D

W butelce jeszcze mozesz podawac herbatki i swoje mleko :)

Czyli swoje mleko można w takiej butelce trzymać? Dobrze wiedzieć , to może i ja w coś takiego się zaopatrze :)

Ja tam wiem czego mo brakuje, a dokladnie to WSZYSTKIEGO :] Wy bedziecie mialy komplet, a ja chyba dopiero zaczne kupowac cokolwiek ;-) sama nie wiem czemu, ale ciagle sie boje ze jest za wczesnie...
O, a tak przy okazji jakos od 14 wrzesnia chyba i chyba na jedynce bedzie dokument, chyba o nazwie 600 gram szczescia jakos tak (chyba zelki calkowicie zastapily mi mozg, nic nie moge zapamietac) :p w kazdy, razie o dzieciach, ktore urodzily sie nawet np w 24 tyg ciazy i ich rodzicach, nie mialam pojecia, ze to jest mozliwe, a w reportazu o tym programie pilegniarka, albo dr tez nie pamietam mowila, ze az 80 % szans jest na uratowanie takiego wczeaniaka ;-) kiedys bylo nie cale 20%.

reklama
Green dobrze pamiętasz nazwę ale mi się z kolei zdawało ze to nowy cykl pytania na śniadanie, czyli byłoby na dwójce, ale może oni tylko o tym wspominają

Widziałam kiedyś nagrania, tzn głównie o fonie chodziło, z ukrytych kamer albo nagrane rozmowy z klinik aborcyjnych USA czy inna wielka Brytania... I największym szokiem dla mnie było ze pani w klinice twierdziła ze w 23 tc dziecko to nie dziecko, śmiało można usunąć. A na koniec był pokazany wcześniak urodzony właśnie w 23 tc, któremu udało się przeżyć...

Do góry