reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Aktina - ja mam inne doswiadczenia, moj maz ze swoja ex był 8 lat i zaliczyli wpadkę i był slub na szybko e ciazy bo wypada bo co ludzie powiedza bo wszyscy pracowali w jednej szkole ( obie mamy on i jego ex) i tak wyszło ze jak młoda nie skończyła 2 lat to byli po rozwodzie - masa niepotrzebnych emocji ... Teraz z ex żyją dobrze maja bardzo spoko stosunki, ale juz przed wpadka ten zwiazek był taki troche był troche nie ....

Dlatego ja nie jestem zwolennikiem ślubów z powodu ciazy i wogole przyspieszania czegokolwiek czy mieszkania razem czy slubu czy cokolwiek innego.

Ja z mezem chodziłam na randki jak miałam 17 lat on miał jedna z "przerw" w byciu ze seoja była zona, zycie pokazało ze i tak mielismy byc razem i nic i nikt nie był w stanie trgo zmienic nawet to ze wzial slub i wpadł z inna ...

Ostatnia edycja:
HHeh to my 16 wrzenia dopiero 3 rocznica związku, 25 stycznia będzie 2 lata po ślubie :) myśmy się zaręczyli parę miesięcy po poznaniu :) on u mnie mieszkał tylko weekendy, bo od pon do pt jeździł na tirach :) we wrześniu jak poszliśmy ustalać termin ślubu w kościele to mi wyskoczył z hasłem czy czasem nie jestem w ciąży a ja twardo ze nie :) byłam a nie wiedziałam :) pieszy termin ślubu był na kwiecień i trzeba było przesuwać na styczeń, ale nie żałuję :) śmiejemy się twraz ze ślUB był w najzimniejszy dzień roku jak na złość, chrzciny Olina zaś w najgorętszy :)

wiecie co Wam powiem nt slubow? moja matka brala slub z ojcem mojego brata (jestesmy rodzenstwem przyrodnim - inni ojcowie) wlasnie w ciazy, bo co ludzie powiedza, ze ciaza to i slub na szybko, ze jak to tak i w ogole mega gadanie. malzenstwo trwalo 2 lata niecale. chrzestna mojej matki powiedziala ze jak tylko zobaczyla Sebastiana to wiedziala ze dlugo razem nie beda... nie wiem. ale oni to ten slub wzieli raczej zeby gadania nie bylo po prostu.

ja slub wzielam w wieku 22 lat, bez przymusu, bez gadania, z milosci. w wieku 23lat urodzilam Olusia. w styczniu koncze 27lat - tez jestem patologia zeby w tym wieku miec 2 dzieci ;) Aktina, Zabila, Simka - high five ;) i mimo ze roznie bywa z moim mezem tzn z jego charakterem (my oboje to w goracej wodzie kapani) to wiem ze to ten jeden jedyny, jemu nie rozwod w glowie i inne baby, zreszta niechby tylko sprobowal. i tez przeciez gadali w rodzinie ze z tego nic nie bedzie, ze on tylko ze mna jest bo mieszkanie mam itp itd, matka moja tez namacila bardzo. i co? i przetrwalismy wszystko, w marcu minie 5lat jak razem ciagniemy ten wozek.

Mysiaka wiem co czujesz... ja w ciazy z Olim to samo mialam, nawet mi usuniecie przemknelo... ale jestem szczesliwa ze mam tego gnoma, tyle radosci. zaraz drugi gnom i jeszcze wiecej darcia japy, radosci, sciskania, tulenia, milosci. jezeli mozesz to moze porozmawiaj z kims o swoich uczuciach z bliska osoba, albo nam sie tu wygadaj - bedzie Ci lzej :)sciskam Cie.

Emenems nie no dokładnie :D ale jak sama wiesz kazda historia inna :D My to w ogole fiu bzdziu w głowie mielismy bo chcieliśmy mieszkac razem jak najszybciej i wziac slub (P pracował 80 km odemnie i nie czesto sie widywalismy).. no ale ze ja sie uczyłam jeszce to nikt by mi wesela nie zrobił wiec wpadlismy na szatański pomysł ze dadza nam juz wziac slub jak bede w ciazy :D no i traf chciał ze od razu sie udało heh.. taki tam sposób, moze głupio to brzmi ale mielismy takie mysli i realizacja się udała, chociaz nie powiem ze teraz bym zrobiła tak samo :D

reklama
Do góry