reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Juti i tak nas zamęczą przez i tereny czy tel :) dla nich to nie problem :)

Choć ja nie mam z mamą problemu bo ona ze mną nie gada i nie brakuje mi jej :) jestem wredna, pozostałość po niej :) hehehh

Simka tak, używałam wielorazowek ale zaczęłam jak młoda miała ze 3 miesiące

Emolientów nie polecam. Na początek wystarczy dodać mleko do kąpieli, albo olej kokosowy, albo z migdalow, na problemy ze skórą płatki owsiane, na suchą skórę mało shea np. Ja robiłam krem lawendowy, przepis na zielonym zagonku. I jeszcze potem krem na słońce (shea, olej kokosowy, olejek z nasion malin)
Jeśli coś chemicznego do kąpieli to płyn z rosmana, choć my też używalismy mydła Aleppo. Ktoś już dał link do bloga Srokao. Warto poczytać

witajcie ... mnie dziś od rana brzuch pobolewał ... potem przestał .. ale czuję się tak jakoś ciężko ... do tego cyce swędzą ... ehh ... jakiś dzień mam dziś głupi ... dziwny .. :zawstydzona/y: do tego senność .. chyba pójdę się przespać :-D

Witam jestem tutaj nowa, czytałam wasze wpisy, az w koncu sama postanowiłam dołączyć :) Jestem w 21 tygodniu ciąży już po badaniach połówkowych, które wyszły bardzo dobrze, chociaż moja mała wstydnisia nie chciala się pokazać :)

Juti- ja przetestowałąm naprawdę sporo kosmetyków dla dzieci i najbardziej odpowiadały nam emolienty. Najbardziej z Dermedic i Mommie Sroka o....: Analiza: Momme, Baby Natural Care (od września będą dostępne w Rossmanie). Najlepiej poczytaj o składach, bo im mniej chemii tym lepiej. U Polki zaczynałam akurat od Ziaji (też ma w miarę krótkie składy), ale wtedy była mało dostępna u mnie w mieście, więc długo używałyśmy Jonshons Baby i to była masakra.

A ja bym torta wciągnęła :p Ale teraz to bardziej leczo, które właśnie pachnie mi w całej kuchni :)

Ja mam mamę za ścianą i jest spoko. Czasem upierdliwa, ale nie narzuca się. Potrafie jej kilka dni nawet nie widzieć :) Ale to inny gatunek, ją sobie czwórka dzieci wychowała :p Mama idzie z duchem czasu i daje nam luz, a wie, ze jak ktoś coś będzie chciał, to sam przyjdzie :) Chociaż z roku na rok widzę coraz więcej zachowań mojej babci w niej :)

Kalogr- witaj

Zjemy obiadek i idziemy do parku, bo dzisiaj jakiś festyn rycerski i targ rękodzieła. Tak na zakończenie lata, a pogoda cudna, to korzystamy :)

Vivienne tak moj pierwszy maluch.

Bubcia501 bo tak szczerze dla noworodka nic nie jest wskazane. A większość kosmetyków to tak na prawdę 1m+
Ja jedynie teraz ułatwię sobie zycie i zamiast płatków do mycia kupie water wipes. Chusteczki które sa delikatne i bez tych wszystkich żrących dodatków. Odkryłam je rok temu jak córka podczas upałów się odpażyła od noszenia majtek.
Zresztą powiedzcie co te zwykle chusteczki maja ,że długopis zmyją badz podklad ?

Marzenka88 jasne ,że da rade. Myjesz ciepłą plus płatek kosmetyczny ktory swietnie wciąga nieprzyjaciela ;)

Juti777 spokojnie. Każdy w życiu miał swój czas odnośnie wychowania dziecka i tej całej otoczki i tak też powinnaś powiedzieć mamie.

Simka no to obie rodzimy małe dzieci ;) Dlatego ja ubrania teraz kupuje tylko 50-56 i jeszcze sie okaże czy nie beda za duze.

Kalogr witaj:) Ale z znasz płeć ? Wnioskuje ,że córka :D

reklama
Ja to chciałabym jak najdłużej bez jakichkolwiek płynów kąpać bo ja mam od zawsze bardzo wrażliwa skórę i alergie i pani położną powiedziała ze lepiej jak najdłużej się da sama woda myć i na początku tylko dwa razy w tygodniu wystarczy kąpać dopoki dziecko się nie zacznie dużo ruszać, i chusteczek nawilzonych też raczej przynajmniej też nie planuje bo nawet jak chusteczki są super sensitiv to muszą mieć chemię żeby były tak długi czas nawilzone ale oczywiście to są tylko moje plany a jak wyjdzie to zobaczymy bo przy dziecku to planów za dużo nie można robić bo i tak wyjdzie inaczej :)
Ja kupuję ubranka narazie tylko na 62 a później zobaczę Ale myślę że u mnie dzidziuś będzie duży :)

Do góry