reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

2kiwi/jabłko/śliwki suszone zalane maślanka i podypane błonnikiem - rano na czczo ciepła woda z cytryna+kawa z mlekiem / powinno pomoc

reklama
Ja biorę żelazo i ostatnio na wypróżnianie działa u mnie codziennie przed śniadaniem 5 suszonych śliwek popite ciepłą wodą. Nie robi rewolucji żołądkowej a wypróżniam się codziennie.

Kurka serio się martwię tą moją blizną :( Pierwszy raz rwie. Rano było ok, a teraz co chwila. Ale Malucha czuję tez po innej stronie, może sobie przepłynął na lewo i dlatego bardziej to odczuwam? No i jest ciut czerwona, a może ja już się nakręcam. Nie wiem :(

Muszę jutro położnej zapytać, mam szkołę rodzenia. Może mnie uspokoi. Chociaż kobiety rodzą i po dwóch cesarkach i nic się nie dzieje

A w dodatku znów męczą mnie zaparcia (mimo ze żelaza nie biorę). Od wtorku byłam tylko raz. Meliskę chciałam wypić, to mi się robaczki jakieś w słoiku zalęgły. Wszystko dziś przeciwko mnie
Simka,
a lactulosum lub czopki glicerynowe? Plus oczywiscie sposoby domowe od emenems

U mnie te sposoby nie działała ją :( ja chyba zacznę znów jeść jogurt naturalny z otrebami i będzie git :) wczoraj w toalecie miałam taką akcję ze nie umiałam nic zrobić a chciało mi się fest :( więc masakra, a nie biorę żadnego żelaza i łaziłam dzień w dzień a teraz ni hu hu :( przy Olinie tak nie miałam ::(

Jabłko jadłam, piłam inkę z mlekiem (po której zawsze pędem lecę) i nic. Moze jutro ruszy. Rano zjem sobie płatki owsiane z jogurtem i gruszką, inkę zaaplikuję, no coś musi pomóc ;)

Marcepanek tak, zgadza się, czekamy na małą Hanię :) było to zaskoczenie, bo na pierwszych badaniach prenatalnych powiedziano nam, że w 80% będzie to chłopiec :) powiedzcie mi, czy którejś z was na anemie lekarz zalecił pić żółtko jajka utarte z cukrem i połówką lampki tzw. Byczej krwii tzn czerwonego wina wytrawnego?

Kalogr- ło matko. Pierwsze słyszę. Po pierwsze surowe żółtko nie jest za dobrym pomysłem w ciąży, a alkohol to już w ogóle przesada. Każda, nawet najmniejsza, ilość alkoholu w ciąży może dziecku zaszkodzić

reklama
No właśnie, ale to niby stare sposoby :) tak tylko pytam, czy ktoś jeszcze to zaleca, bo ja się dziś o tym dowiedziałam przy obiedzie u mamy :)

Do góry