reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Marcepanek to Twój pierworodny wcześniak? Moja się urodziła 56 niby a ciuchy 56 były trochę za luźne ;)
koleżanka dwóch synów ma, oba po 4, 5 przy porodzie, teraz tez chlopiska konkret :)

reklama
Hej dziewczyny byłam wczoraj u położnej , fajna babka , 1,5 godziny z nią gadalam, dużo fajnych rzeczy się dowiedziałam i calkowicie się z nią zgadzam szczególnie ze np na początku w ogóle nie trzeba dla dziecka żadnych szamponow ani płynów używać bo później z tego alergie się biorą najlepiej sama woda być ew. Woda z olejkiem , albo np ze zamiast chusteczek nawilzonych to lepiej te duże płatki kosmetyczne kupić albo normalny grubszy ręcznik papierowy i ciepła woda przemywac a chusteczki nawilzone tylko np jak gdzieś na mieście trzeba dziecko przewinąć , ja też tak uważam , że dziecko żadnej chemii nie potrzebuje :)

O mamo....wstalam dzis i tak mi ciezko jakbym kamienie w brzuchu misla i 1,5 kg od wczoraj na +. Nie wiem o co chodzi...ciezko na ciele i na duszy:), miewacie tak?

Bubcia tak, zwłaszcza w pierwszych dniach, tygodniach, jak ma się nadmiar i i tak się ściąga, to śmiało do wody można dodać. Juz Kleopatra kapala się w mleku :D jak mi się młoda odparzyla raz i skropilam ją konkretnie, z gola pupą spała to zaraz minęło. Warto próbować :)

Hej, może to i dobry pomysł. Choć wszystkie mamy które znam używają jednak chusteczek mokrych...

Ja dziś miałam koszmarną noc... Wszedł mi w bark jakiś nerwoból. W ogóle nie mogłam spać. Męczyłam się od ok 23:30 do ok 6... Po 6 udało się na trochę ponad 2 h przysnąć.

Tak się kończą kłótnie z matką, która uważa że wie lepiej co i jak ja jem i robię (mimo że mieszka 250km ode mnie, kiedy i co powinnam kupować itp. No wkurwiła mnie wczoraj masakrycznie. Nie wiem co jej odbiło, bo wcześniej taka nie była.

reklama
ja znam dużo mam co już chusteczek nie używają, chyba że bardzo bardzo wyjątkowo. W życiu jest i tak tyle chemii ze jak się z czegoś da zrezygnować to super (no i taniej ;))

Do góry