reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Ja tak, kiedyś miałaś z Yango od jakiegoś czasu po prostu zwykly z B6
A pamiętasz może jaka to forma magnezu? Takie dwa głownie polecane to: cytrynian magnezu (najszybciej przyswajalny, jednak może mieć działania przeczyszczające: czyli tutaj np. polecany dla Mam w ciąży i jak są zaparcia/ dodam,że gdy Mama nie ma problemów z żołądkiem i refluksem), a drugi to glicynian magnezu: również bardzo dobrze przyswajany, łagodny dla żołądka, działa uspakajajaco i wspiera układ nerwowy. Polecany dla osób zestresowanych i mających problem z zasypaniem. I tutaj spokojnie taka dawka potrzebna dla organizmu to jest 400-600 mg. Wieksza waga= większe zapotrzebowanie. Nie wiem jakie są wartości w takich gotowych zestawach,ale przeważnie są za niskie by pozwolić poszybować witaminie D3,a także są czasem te mniej przyswajalne formy. Kończę wywód,bo się rozpisałam.

@Leanne @Lunaa09 - czy również w tym samym momencie suplementujecie magnez? Jest on potrzebny do aktywacji witaminy D, jak jest go za mało w organizmie to po pierwsze słabsza aktywacja,czyli podnoszenie w organizmie,ale także oba składniki są potrzebne do utrzymania równowagi wapniowo- fosforanowej w organizmie.
Tak, ja ogólnie dużo biorę wszelkich witamin, dwa razy dziennie, wit d także z dobrym olejem...

Niestety tak jest, u lekarzy lek i tyle, a akcja odrobaczanie to jest spory kaliber i naprawdę kuracją,czyli tylko lekiem można zaszkodzić. Jednak przeprowadzona poprawnie, głównie u dzieci prowadzi do skoków rozwojowych. Tylko tutaj znów trzeba mieć pewność,że jest przerost i jest potrzeba by tą drogą iść. Ja byście mnie lepiej poznały: to właśnie jestem mocno zainteresowana leczeniem naturalnym, unikam antybiotyków i leków jak mogę, jednak nie jestem ich przeciwniczką,gdy widzę, że jest taka potrzeba.
Piona 😉 mam tak samo, naturalnie ile się da..

A pamiętasz może jaka to forma magnezu? Takie dwa głownie polecane to: cytrynian magnezu (najszybciej przyswajalny, jednak może mieć działania przeczyszczające: czyli tutaj np. polecany dla Mam w ciąży i jak są zaparcia/ dodam,że gdy Mama nie ma problemów z żołądkiem i refluksem), a drugi to glicynian magnezu: również bardzo dobrze przyswajany, łagodny dla żołądka, działa uspakajajaco i wspiera układ nerwowy. Polecany dla osób zestresowanych i mających problem z zasypaniem. I tutaj spokojnie taka dawka potrzebna dla organizmu to jest 400-600 mg. Wieksza waga= większe zapotrzebowanie. Nie wiem jakie są wartości w takich gotowych zestawach,ale przeważnie są za niskie by pozwolić poszybować witaminie D3,a także są czasem te mniej przyswajalne formy. Kończę wywód,bo się rozpisałam.
Niedawno był wklejany Yango Mg 3 formy /mleczan, jabłczan i glicynian/

Yhh wspolczuje.iedawno przecież też coś miałaś... badałas się pod kątem pasozytow ?
Ja osobiscie muszę zgłębić temat pasozytow..bo mi w tym tygodniu koleżanka powiedziała o kilku dziwnych metodach leczenia...które de facto uważam za trochę szarlatanstwo.
masz na myśli ta sytuację o której pisałam że miałam po stosunku ? To właśnie wtedy robiłam ten wymaz i teraz odbierałam wyniki

reklama
Chłop nigdy nie zrozumie 😅 mój zawsze też pytał po co robię test kilka dni wcześniej niż planowałam, po co mi to, dam radę wytrzymać 😂
to ja nie wiem ,mój jest chyba jakiś inny albo płynie w nim kobieca krew 😅 bo on najchętniej to by chciał żebym sikała 6 dni po owulacji haha 😅 nawet teraz mimo tego że jestem po zastrzyku to mnie namawia ,bo może kreska już ciemnieje 😅

Do góry