reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Raczej nic już nie ma

Moim zdaniem zależy za co te 150zł - rok temu w praktycznie centrum Warszawy monitoring był za 80zł - tylko, że to samo szybkie USG z podglądem pęcherzyków, nic więcej
u mnie monitoring kosztuje 140 zł i polega na 5 min , USG , zmierzenie pęcherzyków , endometrium, ewentualne przepisanie leków i omówienie kiedy następna wizyta xd

a kiedy ty masz ślub i wesele?
Masz już wszystko przygotowane?
Wesele w lipcu! Muszę jeszcze ogarnąć nauki, a reszta spraw to tylko takie pierdoły typu ustalić dokładne menu, ustalić słodkości na słodki stół, porozmawiać z DJ. Najwięcej rzeczy to załatwienia będzie przed samym weselem :)

Wesele w lipcu! Muszę jeszcze ogarnąć nauki, a reszta spraw to tylko takie pierdoły typu ustalić dokładne menu, ustalić słodkości na słodki stół, porozmawiać z DJ. Najwięcej rzeczy to załatwienia będzie przed samym weselem :)
to zamiast robić rozeznania wśród znajomych, zastanów się sama czy chcesz się starać przed ślubem i weselem czy widzisz się na weselu w ciąży i np złym samopoczuciem.. To musi być tylko wasza decyzja. Bo nie ma co zakładać, że zajście w ciążę wam może zajść dłużej, może się uda od tak.

Cześć dziewczyny.
Czy któraś z Was miała tak, że test owulacyjny nie wyszedł do końca pozytywny a owulacja wystąpiła?

Ja mam PCOS wiec cykle mam 38-40 dniowe, ale owulacyjne. Zawsze owulacja pokrywała się z testem, gdzie kreska testowa była dużo mocniejsza niż kreska kontrolna, śluzem a także z progesteronem w 7 dpo. Miałam też pojedyncze monitoringi w przeszłości i wiem że faktycznie testy owulacyjne się u mnie sprawdzają.
Ale ten cykl jest dziwny.
Robiłam testy owulacyjne od 24 grudnia. 29 grudnia kreski wyszły praktycznie takie same z widoczną tylko według mnie (mój mąż twierdził ze są identyczne), przewagą kreski kontrolnej. Nie uznałam więc tego za owulację bo i śluzu nie było aż tak wiele na zewnątrz. Czułam jedynie ból prawego jajnika rano w pracy tego dnia... na drugi dzień test znów był negatywny. A później...testy mi się skonczyły! 🤭
Do tego mam od kilku dni bóle jajnika. Może to jakaś torbiel się utworzyła?
Teraz nie mam możliwości sprawdzenia u ginekologa... mieszkam w UK i ani nie zrobie proga ani wizyty na zawołanie mieć nie będę :-(

reklama
Szanuje Twoje zdanie, ale ja przed ślubem to myślałam tylko, żebyśmy nie wpadli bo nie chciałam do ołtarza iść z brzuchem. Piękna suknia, zdjęcia, pamiątka na całe życie. Chciałam wyglądać w tym dniu najlepiej. Już wolałabym urodzić, mieć roczne dziecko i wtedy ślub. No, ale każdy układa swoją historię. Tak czy inaczej trzymam kciuki skoro tak sobie wymarzyłaś 😀

Do góry