reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

W Pregnie jest jod. Jest szkoła, która mówi, że jeśli nie ma wyraźnych wskazań do suplementacji jodu, to nie powinno się go brać. Ja się z tym zgadzam, dlatego z tych wszystkich przedciążowych mixów unikam tych, w których jest jod. Parę razy już o tym pisałam tutaj. Podobnie jest z żelazem.

Edit: Plus to, co pisze MyszkaMiki - to też może mieć znaczenie.
A jeśli chodzi o te mix - przez chory żołądek nie mogę przyjmować zbyt wielu leków i jeśli miałabym brać oddzielnie kwas foliowy, d3, b12 i kwasy omega to pewnie wszystko skończyłoby w kiblu. Jeśli to faktycznie będzie jod to muszę poszukać witamin bez tego.

reklama
A leczysz się na tarczycę ? Masz niedoczynność kuc nadczynność ?
Nie leczę, wcześniej tarczyca była ok, nie było żadnych problemów. Teraz wynik z początku grudnia 2.4, a z końca grudnia 2.93. Od początku grudnia biorę Prenatal, teraz Pregna, ale po wielu latach walki wygrałam z anemia, dodatkowo wprowadziłam nabiał i może przez to to tsh urosło. Tłumaczę to sobie tak, że jeśli żelazo i hemoglobina były bardzo złe, to tarczyca też nie miała siły pracować, więc te wyniki były niskie. Hemoglobina poszła w górę, organizm nabrał sił i tarczyca też zaczęła bardziej pracować i wyszedł taki wyniki. Nie wiem… pod koniec stycznia idę do rodzinnej i będę się diagnozować dalej. To chyba nie jest możliwe żeby po 2 dniach brania Prenatalu wynik przeskoczył z 1.3 na 2.3?

ja nie miałam nic złego na myśli, po prostu zaczynając starania (a większość z waszej czwórki nie ma problemu z niepłodnością) cieszcie się seksem 🥳
U nas z częstym seksem jest niestety problem, oboje pracujemy fizycznie, dodatkowo narzeczony na rano, ja na popołudnia i w każdym miesiącu mam 4/5 dniowe „delegacje” w pracy. A za ścianą teściowa… często nawet jak mamy ochotę to teściowa się gdzie kręci i ochota od razu przechodzi :(

U nas z częstym seksem jest niestety problem, oboje pracujemy fizycznie, dodatkowo narzeczony na rano, ja na popołudnia i w każdym miesiącu mam 4/5 dniowe „delegacje” w pracy. A za ścianą teściowa… często nawet jak mamy ochotę to teściowa się gdzie kręci i ochota od razu przechodzi :(
U nas problemem jest nie tylko praca ale też fakt że przy trójce małych dzieci ciężko znaleźć chwilę dla siebie. Zazwyczaj jak wszystkich uspimy to mąż też już śpi. Czasem go budzę ale wtedy pies szczeka i tyle z tego 🫣

Przeszkadzające dzieci to duży problem. Moje młodsze zasypia przeważnie 22-23. Starsze wstaje samo 5-6. Gdzie tu miejsce na odpoczynek, sen i sex? Jasne można pociągnąć tak kilka dni, może tygodni ale przychodzi owulka i człowiek wymięka 😅

reklama
Podziwiam Was dziewczyny😀 Powiedzcie proszę czy mając 3 lub więcej dzieci pracujecie jeszcze zawodowo i macie czas na swoje pasje? Czy właśnie dzieci to wasze dopełnienie i czujecie się spełnione? Ja już przy dwójce czułabym, że brakuje mi czasu na samorozwój😅

Do góry