reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Skoro Nas jest tutaj tak mało i pewnie nie wszystkim uda się w najbliższym cyklu zajść w ciążę to nawet nie będzie miał za bardzo kto się udzielać na wątku mamuśkowym😅
Nie liczy się ilość a jakość 😁 Z moich obserwacji sporo dziewczyn nie jest na wątkach staraczkowych a pojawiają się na mamusiowych :-)

reklama
Czy któraś z Was brała może Inofem lub inne z mio-inozytolem ? Macie jakieś doświadczenia z inozytolem ? Bo właśnie moi lekarz mi zalecił w wrześniu, że jak chce się starać to dobrze byłoby przyjmować inozytol, wspomaga w różnych aspektach.
Ja piję Fertistim od paru miesięcy. W nim jest inozytol w postaci dwóch izomerów: myo- i d-chiro-. Zauważyłam, że mam bardziej regularne, równe cykle.

A jeśli chodzi o te mix - przez chory żołądek nie mogę przyjmować zbyt wielu leków i jeśli miałabym brać oddzielnie kwas foliowy, d3, b12 i kwasy omega to pewnie wszystko skończyłoby w kiblu. Jeśli to faktycznie będzie jod to muszę poszukać witamin bez tego.
To sprawdź sobie choćby PrenaCare START. Dobry skład, bez jodu i od razu 60 tabletek w opakowaniu.

Do dziewczyn, ktore maja juz dzieci . Jaka u was bedzie roznica wiekowa z najstarszym , a tym jeżeli sie uda ?

Dla mnie to jest najwiekszą obawą. Założyliśmy że jak do kwietnia sie nie uda to juz zamykamy fabryke na patyk totalnie..bo jednak ta roznica juz bedzie bardzo duza
„6. Unikajmy rozmów na temat dzieci, niestety wiele z nas walczy o swoje pierwsze dziecko, będąc w trakcie długiej i trudnej drogi, więc może to być bolesny lub przykry temat.”

Ja wczoraj na betę nie pojechałam. Znając to labolatorium to wyników bym wczoraj i tak nie miała . Zresztą tak jak tu parę dziewczyn napisało lepiej zaufać lekarzowi. Jeśli okres nie przyjdzie do wtorku to zrobię we wtorek i czwartek (mam skierowania ). Dziś mam termin miesiączki,no zobaczymy. Narazie mam cicha nadzieję że może coś ruszyło ,plamien nie mam już żadnych ,czuję się źle ,słabo i śpiąca (tak jak w każdej ciąży ) i odrzuciło mnie całkiem od kawy .więc jakaś cicha nadzieja jest że może ten progesteron jednak podskoczył. Nie nakręcam sie ,zobaczymy co z tego wyniknie. Zrobiłam test przed wczoraj i dziś i jest dużo ciemniejsza kreska i dziś wyszła od razu ,nie po 3 czy 4 min. To też w sumie nie jest jakiś wyznacznik czego jestem świadoma jednak jakaś nadzieja jest że nie jaśnieje nie ?

Załączniki

• aedea049-6e5e-43bf-8af0-b064a335537a.jpeg
    aedea049-6e5e-43bf-8af0-b064a335537a.jpeg
    25,1 KB · Wyświetleń: 141
Ja wczoraj na betę nie pojechałam. Znając to labolatorium to wyników bym wczoraj i tak nie miała . Zresztą tak jak tu parę dziewczyn napisało lepiej zaufać lekarzowi. Jeśli okres nie przyjdzie do wtorku to zrobię we wtorek i czwartek (mam skierowania ). Dziś mam termin miesiączki,no zobaczymy. Narazie mam cicha nadzieję że może coś ruszyło ,plamien nie mam już żadnych ,czuję się źle ,słabo i śpiąca (tak jak w każdej ciąży ) i odrzuciło mnie całkiem od kawy .więc jakaś cicha nadzieja jest że może ten progesteron jednak podskoczył. Nie nakręcam sie ,zobaczymy co z tego wyniknie. Zrobiłam test przed wczoraj i dziś i jest dużo ciemniejsza kreska i dziś wyszła od razu ,nie po 3 czy 4 min. To też w sumie nie jest jakiś wyznacznik czego jestem świadoma jednak jakaś nadzieja jest że nie jaśnieje nie ?
Myślę że wszystko będzie dobrze ❤️

Zrobiłam pinka i facelle. Na pinku - a jakże kresunia jest. Chyba jaśniejsza niż wczoraj, ale ewidentnie w odcieniu różu. Na facelle - bielsze nie będzie 🥴
Przynajmniej wiem, że nie mam problemów ze wzrokiem tylko z felernymi testami 😅🤣🤣

Załączniki

• IMG_20250105_065905707_MFNR.jpg
    IMG_20250105_065905707_MFNR.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 137
  • IMG_20250105_065947536_MFNR.jpg
    IMG_20250105_065947536_MFNR.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 135
reklama
Wygląda to obiecujaco❤️

Do góry