reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Ja też biorę teraz pragna start i przeczytałam, że w składzie jest jod, a dziewczyny pisały wcześniej, że jak się nie ma problemów to niekoniecznie powinno się go suplementowac. Ja z tarczycą problemów nie mam...
No a ja mam niedoczynność, więc dla mnie jod jest na plus :) nie bez powodu jest tyle roznych preparatów, każda moze znaleźć coś dla siebie. Ja na pregna sie lepiej czuje wiec biore

rok to akurat spoko bo każda zdrowa para ma rok na zajście w ciążę :)
Wiem wiem.
Bardziej mi chodziło o to, że przyszłyśmy w listopadzie razem i tak sobie idziemy razem. Zdaje sobie sprawę, że są tu dziewczyny, które starają się latami i w między czasie wchodzą tutaj nowe dziewczyny i po kilku Msc znikają, bo im się udaje. Znam tylko te, które najczęściej tutaj piszą. Nie znam historii większości dziewczyn tutaj 🙂

Wiem wiem.
Bardziej mi chodziło o to, że przyszłyśmy w listopadzie razem i tak sobie idziemy razem. Zdaje sobie sprawę, że są tu dziewczyny, które starają się latami i w między czasie wchodzą tutaj nowe dziewczyny i po kilku Msc znikają, bo im się udaje. Znam tylko te, które najczęściej tutaj piszą. Nie znam historii większości dziewczyn tutaj 🙂
ja nie miałam nic złego na myśli, po prostu zaczynając starania (a większość z waszej czwórki nie ma problemu z niepłodnością) cieszcie się seksem 🥳

A masz problemy z tarczycą?
Mam 5 cm (tak cm, nie mm) torbiel na jednym płacie. Łagodna zmiana. Do odessania w czerwcu jeśli nie będzie się kurczyć. (Mój błąd bo by mi odessali w lipcu 2024 ale to inna historia). Endo po wynikach biopsji powiedział że nie jest przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę.

Hm... Też biorę pregna. Mam nadzieję że mi TSH nie podbija 😵‍💫
Czat gpt uważa, że suplementowanie jodem podczas starania się o ciążę jest okej więc tego się trzymajmy😅 Zresztą to tez poleca polskie towarzystwo ginekologów i położnych więc może nie ma co się przejmować. Co miesiąc zmieniam suplement, pregne biorę na ten cykl

ja nie miałam nic złego na myśli, po prostu zaczynając starania (a większość z waszej czwórki nie ma problemu z niepłodnością) cieszcie się seksem 🥳
Tak, masz rację, po prostu póki co dużo seksu, a dopiero jak wychodzić nie będzie to wtedy trzeba będzie niestety myśleć o badaniach i leczeniu, więc racja, cieszmy się poczatkami 😀

reklama
Czat gpt uważa, że suplementowanie jodem podczas starania się o ciążę jest okej więc tego się trzymajmy😅 Zresztą to tez poleca polskie towarzystwo ginekologów i położnych więc może nie ma co się przejmować. Co miesiąc zmieniam suplement, pregne biorę na ten cykl
Kiedyś na jakimś forum czytałam "przepis na bliźnięta". To było jakieś 10 lat temu, może więcej. Jakaś laska pisała że łącząc dwa preparaty - jeden z jodem a drugi nie pamiętam z czym jej 3 koleżanki i ona sama zaszła w bliźniaczą ciążę. Totalna bujda na resorach 😅🤣🤣 szukałam tego rok temu ale albo administrator usunął tą bzdurę albo to forum już nie istnieje.

Do góry