reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
W Pregnie jest jod. Jest szkoła, która mówi, że jeśli nie ma wyraźnych wskazań do suplementacji jodu, to nie powinno się go brać. Ja się z tym zgadzam, dlatego z tych wszystkich przedciążowych mixów unikam tych, w których jest jod. Parę razy już o tym pisałam tutaj. Podobnie jest z żelazem.

Edit: Plus to, co pisze MyszkaMiki - to też może mieć znaczenie.
Jeśli ktoś ma zdrowa tarczycę i żelazo w normie to też bym unikała jodu i żelaza w suplementacji. Ale myślę, że tak jak ja, mam niedoczynność tarczycy i biorę codziennie letrox 50 to akurat jod chyba tutaj jest raczej na plus.

Czy któraś z Was brała może Inofem lub inne z mio-inozytolem ? Macie jakieś doświadczenia z inozytolem ? Bo właśnie moi lekarz mi zalecił w wrześniu, że jak chce się starać to dobrze byłoby przyjmować inozytol, wspomaga w różnych aspektach.

Są moje wyniki. Progesteron od czwartku urósł z 8 do 11.5 więc owu musiała być później. Beta <2.3 🙄 Raczej już ciąży z tego nie będzie bo ostatnie sexy były 23.12. No nic , w następnym cyklu zadbam o częstsze sexy.
Czyli nasza święta czwórca ( ja, Ty, @Żołna i @niezapominajka876 ) z listopada, poprzez grudzień i styczeń będziemy testować znów razem w lutym i się wspierać 💪🍀😊

reklama
Do góry