reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny, a czy to możliwe żeby Pregna + Prenatal DHA podniosły mi TSH? Wcześniej tsh wzorowe do ciąży, zaczęłam suplementować to co powyżej i z 1.2 urosło w miesiąc do 3. Szukam przyczyny bo trochę mnie to zdołowało.
tsh to hormon skokowy, ważne aby badać zawsze o podobnej godzinie, po wyspaniu się i dzień wcześniej bez wysiłku fizycznego i stresu

Dziewczyny, a czy to możliwe żeby Pregna + Prenatal DHA podniosły mi TSH? Wcześniej tsh wzorowe do ciąży, zaczęłam suplementować to co powyżej i z 1.2 urosło w miesiąc do 3. Szukam przyczyny bo trochę mnie to zdołowało.
W Pregnie jest jod. Jest szkoła, która mówi, że jeśli nie ma wyraźnych wskazań do suplementacji jodu, to nie powinno się go brać. Ja się z tym zgadzam, dlatego z tych wszystkich przedciążowych mixów unikam tych, w których jest jod. Parę razy już o tym pisałam tutaj. Podobnie jest z żelazem.

Edit: Plus to, co pisze MyszkaMiki - to też może mieć znaczenie.

Odnośnie sexów .
Do końca u mnie nie wiadomo czy to ciąża czy zastrzyk .
Sex chyba nie zaszkodzi ?
Czy się wstrzymać do wtorku np żeby potwierdzić lub nie

U mojego giną chyba nie da rady monitoringu robić. On przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu w tym jeden dzień tylko 1,5 godziny 😥 i oczywiście wtedy co jest dłużej to przyjmuje w godz mojej pracy. Nie wiem szczerze mówiąc co z tym zrobić.
Zmienić na innego. Ja sie trzymalam prawie 3 lata jednej ginekolog i jak zmienilam na inna to odrazu zadzialala skutecznie..:p
Dziewczyny….. czy tylko ja ja widzę? Po biochemie w zeszłym miesiącu nawet boję się myśleć że od razu to jest to😭🙈🙈 jestem 6 dni przed okresem, 8dpo
Ja mam tęczowego bobasa po biochemicznej odrazu :)

reklama
W Pregnie jest jod. Jest szkoła, która mówi, że jeśli nie ma wyraźnych wskazań do suplementacji jodu, to nie powinno się go brać. Ja się z tym zgadzam, dlatego z tych wszystkich przedciążowych mixów unikam tych, w których jest jod. Parę razy już o tym pisałam tutaj. Podobnie jest z żelazem.

Edit: Plus to, co pisze MyszkaMiki - to też może mieć znaczenie.
Badałam w warunkach idealnych ;) wcześniej bez względu na warunki było max 1,5. Teraz ewidentnie coś sprawiło że urosło. Hmmm może ten jod faktycznie.

Do góry