reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

w zeszłym miesiącu wyłapałam pik i progesteron go potwierdził, ale też czułam owulację. Pod koniec miesiąca jestem umówiona do gina i chce zobaczyć co i jak i się umówić na monitoring
a jak te testy wyglądały teraz ? Nie chciałaś iść zbadać proga zobaczyc jak sprawa wygląda i na jakim jest poziomie ?

reklama
jeżeli 🐒 miałby być faktycznie tego 16 to może być za wcześnie żeby ci coś wyszło więc nie ma po cię jeszcze smucić jeżeli będzie biel
warto mieć nadzieję do końca ☺️ ogólnie miałam mega spadek nastroju, ale wyjechaliśmy na chwilę i już mi lepiej. Wróciłam z nowymi siłami na kolejny cykl 💪🏻

a jak te testy wyglądały teraz ? Nie chciałaś iść zbadać proga zobaczyc jak sprawa wygląda i na jakim jest poziomie ?
Strasznie dziwnie, raz kreska wychodziła mocniej i już myślałam że pik będzie a kolejny test już bardzo blado (mimo że nie piłam i czekałam min 2h) później znów trochę ciemniały i dalej nic. Nie robiłam proga bo nie wiedziałam czy jest sens… ciężko było strzelić kiedy mogłaby być ta owulacja i stwierdziłam że niski wynik mi nic nie powie skoro nie wiem ile dni minęło po owulacji i czy w ogóle była. Ale żyję tym że po wizycie obiorę jakiś konkretny plan działania i jakoś wszystko się ułoży.

no jak dla mnie coś tam przebija , tak się wydaje przynajmniej na 2 zdjęciu 🫣
Też mi się tak chwilę wydawało… a potem już nic nie widziałam i sama nie wiem 🫣 zrobię pewnie jeszcze kilka testów to sprawa będzie jasna. Byłoby cudownie jakby coś z tego wyszło ale nie nastawiam się

Strasznie dziwnie, raz kreska wychodziła mocniej i już myślałam że pik będzie a kolejny test już bardzo blado (mimo że nie piłam i czekałam min 2h) później znów trochę ciemniały i dalej nic. Nie robiłam proga bo nie wiedziałam czy jest sens… ciężko było strzelić kiedy mogłaby być ta owulacja i stwierdziłam że niski wynik mi nic nie powie skoro nie wiem ile dni minęło po owulacji i czy w ogóle była. Ale żyję tym że po wizycie obiorę jakiś konkretny plan działania i jakoś wszystko się ułoży.
mnie też się zdążyło taki cykl że testy owu robi mnie w bambuko i ciemniały za chwilę jaśniały i nie było piku a okazało się owu była bo byłam na USG . Ile razy robiłaś dziennie testy ? Bo może akurat jak zaczął ciemnieć to nie udało ci się wyłapać piku i dlatego później niż były jaśniejsze . W takim razie musisz poczekać do dnia miesiączki , chyba że masz dużo testów ciążowych i będziesz sprawdzać jak się sprawy mają do tego czasu 🫣 trzymam kciuki 🤞

mnie też się zdążyło taki cykl że testy owu robi mnie w bambuko i ciemniały za chwilę jaśniały i nie było piku a okazało się owu była bo byłam na USG . Ile razy robiłaś dziennie testy ? Bo może akurat jak zaczął ciemnieć to nie udało ci się wyłapać piku i dlatego później niż były jaśniejsze . W takim razie musisz poczekać do dnia miesiączki , chyba że masz dużo testów ciążowych i będziesz sprawdzać jak się sprawy mają do tego czasu 🫣 trzymam kciuki 🤞
robiłam po 3 dziennie czasem 4🫣 ale faktycznie akurat w dniu kiedy ściemniała najbardziej zrobiłam tylko raz po powrocie z pracy, bo zapomniałam zabrać ze sobą 🫠 teraz też zrobiłam razem z testem hcg z ciekawości to znów jest ciemniejszy. Trochę testów mam, bo przyszły do mnie nie dawno, więc znając życie będę je robić

A czy któraś z was pali papierosy? Myślicie, że przy staraniach takie "popalanie" coś może zaszkodzić? Wpłynąć na słabą jakość pecherzyków? Nie paliłam pół roku, ale ostatnio kupiłam paczkę i właśnie ją kończę, okres też mi się kończy i nie mam zamiaru kupować kolejnej. Wydaje mi się, że dni płodne i owulacje mam od razu po okresie właśnie bo wtedy też mam najwięcej śluzu i ochoty na sex (krótkie cykle 24-25 dni). Testy owulacyjne kupione i już czekają na testowanie😀 (Podłamałam się ostatnim cyklem, choroba, antybiotyki, brak starań. A teraz mam wyrzuty sumienia, że sięgnęłam po papierosy i może pęcherzyki słabo rosną a dzisiaj 3 dzień cyklu).

reklama
Do góry