Mam 4 letniego synka i od maja zaczęliśmy starania o drugie dziecko we wrześniu zobaczyłam te upragnione dwie kreski a dwa dni później okazało się, że zachorowałam na zapalenie płuc i po tygodniu zaczęłam krwawić lekarka powiedziała, że organizm w walce o zdrowie najpierw wybiera matkę bo dziecko jest intruzem w jej ciele i, że mamy próbować po kolejnym normalnym cyklu. Niestety od listopada znowu biel wiziru. Teraz okres planowo w niedzielę dzisiaj robiłam test i biało…Opowiesz trochę więcej o swojej historii i o sobie?
reklama
jaśminowastaraczka
Aktywna w BB
Też jestem po stracie... to bardzo ciężkie, tym bardziej, że się bardzo tego chce Ale nie ten cykl to kolejnyMam 4 letniego synka i od maja zaczęliśmy starania o drugie dziecko we wrześniu zobaczyłam te upragnione dwie kreski a dwa dni później okazało się, że zachorowałam na zapalenie płuc i po tygodniu zaczęłam krwawić lekarka powiedziała, że organizm w walce o zdrowie najpierw wybiera matkę bo dziecko jest intruzem w jej ciele i, że mamy próbować po kolejnym normalnym cyklu. Niestety od listopada znowu biel wiziru. Teraz okres planowo w niedzielę dzisiaj robiłam test i biało…
93kora
Fanka BB :)
Niestety ale faceci właśnie tacy są. Póki im się nie uświadomi , póki nie zobaczą tego ... Nie wszyscy oczywiście ale w większości myśli jak Twój mąż.Gdy poruszam temat badania nasienia to uważa ,że nie ma czasu,że musi pracować,zarabiać na budowę naszego domu albo ,że 4 razy byłam w ciąży,czyli jego "śledziki" (tak żartobliwie mówi o plemnikach) nie mogą być aż tak złe - co odbierałam za sugestie,że to po mojej stronie jest problem niepłodności a nie chce się z nim kłócić... Wystarczy,że się z nim ponad dwa lata kłóciłam na ten temat,zanim urodziłam córkę.
Seksu regularnie nie uprawiamy bo on jest po prostu zmęczony,dużo pracuje fizycznie i po prostu nie ma ochoty. Jak się już uda jakiś maraton w czasie owulacji to i tak z tego ciąży nie ma.
On liczy na łut szczęścia a ja mierze temperaturę,robię testy owu ,badam śluz,inicjuje zbliżenia- a i tak z tego ch** wielki i bąbelki wychodzi także odpuszczam
Ja na Twoim miejscu zabrałabym się na szczerą rozmowę z mężem i sprawdziła gdzie leży problem.
Mój J też ciężko i fizycznie pracuje, czasami nawet za 5ciu (jest kierownikiem budowy) i jak wspomniałam pracuje normalnie, nie siedzi chociaż mógłby, a jest to zadaniowiec.
Zmęczony czy nie mógłby seks uprawiać codziennie , także ten .
U nas podobnie. Mamy 4 letniego syna. Ciaza wowczas udala sie bez zadnych staran. A teraz mija rok odkad staramy sie o drugie..Mam 4 letniego synka i od maja zaczęliśmy starania o drugie dziecko we wrześniu zobaczyłam te upragnione dwie kreski a dwa dni później okazało się, że zachorowałam na zapalenie płuc i po tygodniu zaczęłam krwawić lekarka powiedziała, że organizm w walce o zdrowie najpierw wybiera matkę bo dziecko jest intruzem w jej ciele i, że mamy próbować po kolejnym normalnym cyklu. Niestety od listopada znowu biel wiziru. Teraz okres planowo w niedzielę dzisiaj robiłam test i biało…
Czy cykle u Ciebie sa regularne?Mam 4 letniego synka i od maja zaczęliśmy starania o drugie dziecko we wrześniu zobaczyłam te upragnione dwie kreski a dwa dni później okazało się, że zachorowałam na zapalenie płuc i po tygodniu zaczęłam krwawić lekarka powiedziała, że organizm w walce o zdrowie najpierw wybiera matkę bo dziecko jest intruzem w jej ciele i, że mamy próbować po kolejnym normalnym cyklu. Niestety od listopada znowu biel wiziru. Teraz okres planowo w niedzielę dzisiaj robiłam test i biało…
Karolinak89
Mój również pracuje fizycznie i też jest kierownikiem w firmie budowlanej. Na szczęście jest "na zawołanie" i nigdy nie usłyszałam że jest zmęczony albo badań nie zrobi. Pamiętajcie dziewczyny, że decyzja o dziecku powinna być wspólna, nie wymuszona i nie ma tak że jedna ze stron ma się starac bardziej a druga mniej. Problem bardzo często również leży po stronie męskiej i nie robią łaski się zbadać czy zdiagnozowaćNiestety ale faceci właśnie tacy są. Póki im się nie uświadomi , póki nie zobaczą tego ... Nie wszyscy oczywiście ale w większości myśli jak Twój mąż.
Ja na Twoim miejscu zabrałabym się na szczerą rozmowę z mężem i sprawdziła gdzie leży problem.
Mój J też ciężko i fizycznie pracuje, czasami nawet za 5ciu (jest kierownikiem budowy) i jak wspomniałam pracuje normalnie, nie siedzi chociaż mógłby, a jest to zadaniowiec.
Zmęczony czy nie mógłby seks uprawiać codziennie , także ten .
Tak u mnie 28, 29 dni cykl, siostra teraz poleciła nam witaminy dla mężczyzn na poprawę jakości plemników mówiła że u jej aptecznych klientów się po tym udało i śmieje się, że ma już 3 bobasy zobaczę czy u nas podziałaCzy cykle u Ciebie sa regularne?
Aga993
I jakie to witaminy? Moj mąż będzie teraz zmieniał, bo jak zaczął brać obecne to stwierdził że mu się mniej chce odkad je bierze, odstawił wszystke tabsy to mu ochota wróciła... Może zbieg okoliczności, ale w razie co zmieniaTak u mnie 28, 29 dni cykl, siostra teraz poleciła nam witaminy dla mężczyzn na poprawę jakości plemników mówiła że u jej aptecznych klientów się po tym udało i śmieje się, że ma już 3 bobasy zobaczę czy u nas podziała
To są takie saszetki do rozpuszczania w wodzie 3 miesięczna kuracja jakieś 280 zł ale nazwę napiszę jak wrócę do domu bo nie pamiętamI jakie to witaminy? Moj mąż będzie teraz zmieniał, bo jak zaczął brać obecne to stwierdził że mu się mniej chce odkad je bierze, odstawił wszystke tabsy to mu ochota wróciła... Może zbieg okoliczności, ale w razie co zmienia
reklama
Żołna
My odpuścimy kontrolę cyklu w tym miesiącu. Mój stwierdził że się za bardzo spinam i może dlatego nie wychodzi. Więc w tym miesiącu nie mierzę temperatury ani nie będę robić testów owulacyjnych. Postaram się też nie patrzeć na kalendarz. Nie odpuszczamy starań, odpuszczamy kontrolę. Wrzucamy na luz i zobaczymy