reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Skoro w nocy się rozkręcił, to ja bym pierwszy dzień liczyła dzisiaj. Jak mi się zaczyna okres późnym popołudniem albo wieczorem dopiero, to też wpisuję kolejny dzień jako 1dc.
U mnie już rano wczoraj było trochę żywej krwi , wieczorem się rozkręciło więc wpisałam dziś 2dc :-)
Na ten cykl mam Ovarin, Pregna Start, Koenzym Q10 , Olej z Wiesiołka do owulacji i czekam na niepokalanek bo ponoć podbija progesteron, nie mogłam znaleźć stacjonarnie to zamówiłam do paczkomatu 😁

reklama
😳😳🫣

Nie chcę cię straszyć ale zainteresuj się bardziej tematem dla własnego dobra.
Cytologia hsil to zmiany dużego stopnia i zazwyczaj odpowiada za to wirus hpv.
Nie wiem czy w kolposkopii miałaś pobierane wycinki do badania histopatologicznego ale to też dosyć ważne..
Tak, miałam pobierane wycinki z kilku punktów. Nic nie wyszło oprócz stanu zapalnego. Zobaczymy jak będzie teraz, poszła do innej Pani Dr, bardziej dokładnej.

Pewnie. Ja słyszałam. Baaa moja koleżanka miała normalny okres do 4 miesiąca i niewiadomo dlaczego -wiec dowiedziała się o ciąży właśnie w tej okolicy.
Druga dowiedziała się w 7 miesiącu ciąży , okres miała do 3 miesiąca a później zwaliła brak okresu na stres, brzuch nie rósł niby nawet ruchów nie czuła.
3 znajoma dowiedziała się w 13 tygodniu (miała długie cykle) stąd nie wiedziała. Żadna z nich nie miała dolegliwości wcale a wcale 🤷🤷
Moja koleżanka tak samo nie wiedziała, że jest w ciąży, przez pierwsze 3 miesiące miała normalnie okres, chodziła na imprezy, piła ( młoda była, 22 lata, więc imprezowała ) i wpadła się z swoim nowym chłopakiem. Dopiero jak okres ten czwarty nie przyszedł to się dowiedziała.

@Patii26 no ja się już na żadne testowanie nie zapisuje... Sama sobie tym krzywdę robię mam wrażenie... Mąż się aż tak nie stara a ja się nakręcam a jednocześnie boję,że znowu będzie pozamaciczna...
"Przecież mam jedno dziecko to mam kogo kochać" - taki tekst słyszałam od teściowej szwagierki przed świętami także ten...
Albo ławeczka albo znikam
Strasznie przykre są takie słowa ... 😞 I to jeszcze od najbliższych.
A jak długo się staracie o drugie dziecko ? Jeśli naprawdę pragnie cie drugiego, to ja bym się nie poddawała, wiem, że walczycie co miesiąc i jest potem coraz to większa załamka gdy się nie uda, ale w końcu musi się kiedyś uda prawda ?
Nie pamiętam Twojej historii, bo nie jestem na kreskach długo, ale chętnie dowiem się jakie u Was działania były w kierunku starań.
Tyle mocno ❤️

Edit: Doczytałam.

Ostatnia edycja:
Mnie to już zaczyna męczyć.
Sama sobie wmawiam ,że się nie będę nakręcać ,że odpuszczam a i tak głowa pracuje a latka lecą. W kwietniu kończę 32 lata, córka w maju 3 - nie chciałam dużej różnicy wieku między dziećmi.
Chciałam dla B. rodzeństwa bo mimo ,że sama ze swoimi 3 siostrami wojowałam nie raz na noże - to każda się wspierała w kryzysowej sytuacji - np w czasie śmierci naszej mamy 4 lata temu...
Do dzisiaj pamiętam ich płacz ,gdy odebrałam telefon ze szpitala... Najmłodsza prawie zemdlała w kościele w czasie różańca... Koszmar...
Może to też ma wpływ na moje myślenie o rodzeństwie dla córki,żeby miała wparcie w rodzeństwie ,gdy jej partner/ka da dupy w jakimś kryzysie...
Dać rodzeństwo swojemu dziecku to najlepsza rzecz jaką można zrobić dla dziecka ❤️ Zawsze będą mieć siebie nawzajem gdy zabraknie rodziców. Ja mam dwie siostry i jestem za nie mega wdzięczna. Także rozumiem Cię w 100%. My też córce chcemy dać rodzeństwo. Córka w marcu kończy 4 latka.
I jesteś jeszcze naprawdę młoda ! Więc przez Tobą jeszcze spokojnie kilka lat na zostanie mamą po raz drugi 🥰

Wiem ,że nie jedna kobieta tutaj straciła wiele lat i zdrowia ,żeby zobaczyć swoją dziecine, te dwie wymarzone kreski,bicie serduszka na USG a później pierwsze słowo, pierwszy krok - życzę Wam tego z całego serca bo nic na świecie nie potrafi zastąpić miłości matko do dziecka.
Sama mam znajome i kobiety w rodzinie,które chowały swoje malutkie dzieci,przeszły tragedię większe niż moje 2 biochemy i ektopowa...
Muszę sobie zrobić po prostu przerwę,poukładać wszystko ze Strejserem i jakoś się ułoży to żyćko
Przerwa na pewno pomoże odpocząć psychicznie ❤️ Lepiej zrobić przerwę i odpocząć niż ciągle być sfrustrowanym z powodu nieudanych starań.

reklama
Obkupilam się w suple i już się lepiej czuje 😁 Jak to mówią do trzech razy sztuka więc ten cykl będzie szczęśliwy 🍀
Mi dzisiaj właśnie przyszło 25 pasków do testowania owulacji i suplementy ciążowe. Stanęło na Miovelia Pro, kketro mój gin mi zalecał, aby uregulować gospodarkę hormonalna itp. Także od jutra zaczynam przyjmować 😁

Do góry