reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

A seksy były też w okolicy 13-15dc? Żeby możliwa była ciąża z późniejszej owulacji? Bo w to „czucie” owulacji to ja kompletnie nie wierzę, bo to naprawdę jest baaaaardzo różnie i rzadko kiedy pokrywa się z rzeczywistym obrazem. Jeśli miałabyś mieć owulację 9.02, to przy książkowej fazie lutealnej okresu powinnaś dostać wczoraj (24.02). Przy 16-dniowej (czyli maksymalnej, jaką się uważa za jeszcze normalną) jutro. Ale Tobie test wyszedł już dawno (gdzie te listopadowe mamy???), więc wygląda na to, że po prostu szykował Ci się krótszy cykl tym razem.

Niekoniecznie chyba dawno.
Ja mam 2 fazę 15 dniowa i test plus pozytywwna beta (malutka bo malutka) wyszły mi tydzień wcześniej. Takie 16dpo czyli dzień po spóźnionej @ juz na usg miałam pęcherzyk ciążowy 3mm
I na bank owulacji itp cudów nie było bo był 1 seks w tym cyklu 🙈 (plus usg i testy owulacyjne)

reklama
Niekoniecznie chyba dawno.
Ja mam 2 fazę 15 dniowa i test plus pozytywwna beta (malutka bo malutka) wyszły mi tydzień wcześniej. Takie 16dpo czyli dzień po spóźnionej @ juz na usg miałam pęcherzyk ciążowy 3mm
I na bank owulacji itp cudów nie było bo był 1 seks w tym cyklu 🙈 (plus usg i testy owulacyjne)
No to skubane miałyście szczęście to tak wcześnie wyłapać 😅

A seksy były też w okolicy 13-15dc? Żeby możliwa była ciąża z późniejszej owulacji? Bo w to „czucie” owulacji to ja kompletnie nie wierzę, bo to naprawdę jest baaaaardzo różnie i rzadko kiedy pokrywa się z rzeczywistym obrazem. Jeśli miałabyś mieć owulację 9.02, to przy książkowej fazie lutealnej okresu powinnaś dostać wczoraj (24.02). Przy 16-dniowej (czyli maksymalnej, jaką się uważa za jeszcze normalną) jutro. Ale Tobie test wyszedł już dawno (gdzie te listopadowe mamy???), więc wygląda na to, że po prostu szykował Ci się krótszy cykl tym razem.
Seks był tylko 8 lutego 😅 więc właśnie innej opcji nie ma 🤔 ja właśnie obstawiam że okres by przyszedł może 26-27 luty, no bo od lat nie miałam cyklu nawet 25 czy 27 dniowego 🫣
Wiec tak:
Okres 28 styczeń
Seks 8 luty
Odczuwalna owulacja 9 luty
Test pozytywny 18 luty
Wiec suma sumarum ja w szoku też lekkim byłam że ta owulke czułam dość szybko, no może jakiś szczęśliwy dziwny cykl 😁

Dziewczyny progesteron 7
Beta 5 więc jutro rano zrobię test i zobaczymy jak wyjdzie ale brzuch boli wiec pewnie okres zawita
wiadomo beta niska , można było się spodziewać przy takim cieniu . Jednak pamiętając twoj progesteron wydaje mi się że ten raczej spadkowy nie jest , także trzymam mocno kciuki za jutrzejszy test i pojutrze za betę 🤞🤞 bolącym brzuchem się nie przejmuj aż tak bo to normalne, mnie tydzień półtora jeszcze po dacie miesiączki pobolewal jak na okres . Pierwsze kilka dni prawie cały czas , później już tylko sporadycznie , dalej się zdążą że przez kilka sekund pobili . Także głowa do góry , myślimy pozytywnie i trzymamy mocno zawinięte kciuczki 🤞🥰

Do góry