reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny z całego serca bardzo Wam dziękuję za wsparcie za te słowa Nawet nie wiecie ile to znaczy w tak trudnych chwilach mieć wsparcie w kobietach które przeżywają podobne rozterki Dziękuję
Ja to Cię (Was) podziwiam za tę walkę tyle lat. Jesteś mega silną kobietą i bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏻

U mnie w nocy rozkręcił się okres to wpisałam w apke że dziś drugi dzień cyklu. Aż mi się płakać chce bo tak liczyłam że się uda. Na otarcie łez kupiłam 3 testy ciążowe by czekały na luty 🤣 Choć nie wiem czy się będziemy starać bo mąż coś psioczy, że sił nie ma 😆 Za tydzień mam wizytę u gin to zapytam czy to normalne, że od niedzieli plamie. Choć czat gpt mówi, że przy karmieniu piersią to normalne.
Skoro w nocy się rozkręcił, to ja bym pierwszy dzień liczyła dzisiaj. Jak mi się zaczyna okres późnym popołudniem albo wieczorem dopiero, to też wpisuję kolejny dzień jako 1dc.

A czy któraś z Was słyszała o przypadku ciąży bez żadnych objawów? Ani na okres, ani na ciążę?
Pewnie. Ja słyszałam. Baaa moja koleżanka miała normalny okres do 4 miesiąca i niewiadomo dlaczego -wiec dowiedziała się o ciąży właśnie w tej okolicy.
Druga dowiedziała się w 7 miesiącu ciąży , okres miała do 3 miesiąca a później zwaliła brak okresu na stres, brzuch nie rósł niby nawet ruchów nie czuła.
3 znajoma dowiedziała się w 13 tygodniu (miała długie cykle) stąd nie wiedziała. Żadna z nich nie miała dolegliwości wcale a wcale 🤷🤷

Dziś 175. Niby w normie ale szału nie ma.
Może to mały leniuszek? 😉 Domyślam się, że wolałabyś żeby ta beta strzeliła jak to bywa na początku, że te plamienia są niepokojące zwłaszcza po swoich przeżyciach, ale chyba na ten moment nie jesteś w stanie zrobić więcej. Bierzesz leki, jesteś pod opieką lekarza i zostaje chyba tylko czekać na rozwój sytuacji. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🥰🫂

reklama
Pewnie. Ja słyszałam. Baaa moja koleżanka miała normalny okres do 4 miesiąca i niewiadomo dlaczego -wiec dowiedziała się o ciąży właśnie w tej okolicy.
Druga dowiedziała się w 7 miesiącu ciąży , okres miała do 3 miesiąca a później zwaliła brak okresu na stres, brzuch nie rósł niby nawet ruchów nie czuła.
3 znajoma dowiedziała się w 13 tygodniu (miała długie cykle) stąd nie wiedziała. Żadna z nich nie miała dolegliwości wcale a wcale 🤷🤷
A czy ta druga była może otyła? O takich przypadkach słyszałam.

Wiem, że nie powinnam sobie robić nadziei i to raczej cykl bezowulacyjny, ale staraczkowa głowa robi swoje 🫣 Zwłaszcza, że obiecujące było już samo to, że w 7dc był pęcherzyk dominujący, gdzie wcześniej (przed braniem 2g inozytolu i metforminy) w 10-12dc (tak zazwyczaj najwcześniej chodziłam na USG) zupełnie nic się nie wyróżniało. Był nieregularny co prawda (nie wiem czy i jakie to ma znaczenie), ale jeśli by przyjąć że rośnie 2mm/dzień, to działaliśmy w odpowiednim czasie i szanse są. Ale jest to dla mnie tak nieprawdopodobne, że nawet o zrobieniu testu jeszcze nie pomyślałam.

Do góry