reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Mój ginekolog, który prowadził ciążę mi nawet poprzedniego biochem. nie wpisał do karty.
Badania w ciąży miałam wszystkie dobre, prócz tokso.
Po kolejnym biochem robiłam cytologię , tarczycowe,crp i kwas foliowy i też wszystko ok.
Później miałam pozamaciczną a gin,który mnie operował nie zlecił żadnych badań prócz kontroli bety.
W zeszłym roku tylko cytologię robiłam
Przykro mi, że mąż nie chce się zbadać bo jednak często za biochemy odpadają słabe plemniki ale może warto, żebyś ty też rozszerzyła badania? Bo te, które wymieniłaś to w sumie podstawy i niekoniecznie odpowiadają za biochemy.

reklama
Wiem ,że nie jedna kobieta tutaj straciła wiele lat i zdrowia ,żeby zobaczyć swoją dziecine, te dwie wymarzone kreski,bicie serduszka na USG a później pierwsze słowo, pierwszy krok - życzę Wam tego z całego serca bo nic na świecie nie potrafi zastąpić miłości matko do dziecka.
Sama mam znajome i kobiety w rodzinie,które chowały swoje malutkie dzieci,przeszły tragedię większe niż moje 2 biochemy i ektopowa...
Muszę sobie zrobić po prostu przerwę,poukładać wszystko ze Strejserem i jakoś się ułoży to żyćko

Mąż był dzisiaj na ponownym badaniu nasienia (po 10 m-cach), i mamy już częściowe wyniki. Czekamy jeszcze na fregmentację, która ma być jutro rano raczej.
Koncentracja i ilość się poprawiły 🤗 Z 12,5 na 24,8 mln na ml i 28,6 na 42,1 mln w całej próbce 😄
W ruchu całkowitym jest delikatne pogorszenie, ALE postępowy szybki skoczył z 6,8 na 21,7 🥹🥹
Morfologia dalej 6%. Tym razem robił też test HBA i tutaj najgorzej, bo tylko 52% (norma to 80% i wyżej)…

Przykro mi, że mąż nie chce się zbadać bo jednak często za biochemy odpadają słabe plemniki ale może warto, żebyś ty też rozszerzyła badania? Bo te, które wymieniłaś to w sumie podstawy i niekoniecznie odpowiadają za biochemy.
Też o tym myślałam.
Jak dojdę z nim do ładu,odpocznę trochę i się przekopiemy z wydatkami na budowie (ja jestem na wychowawczym=jedna pensja) to będę miała większe możliwości finansowe na ogarnięcie badań i może mój małż też ruszy tyłek i zrobi swoje badania...

Wiem ,że nie jedna kobieta tutaj straciła wiele lat i zdrowia ,żeby zobaczyć swoją dziecine, te dwie wymarzone kreski,bicie serduszka na USG a później pierwsze słowo, pierwszy krok - życzę Wam tego z całego serca bo nic na świecie nie potrafi zastąpić miłości matko do dziecka.
Sama mam znajome i kobiety w rodzinie,które chowały swoje malutkie dzieci,przeszły tragedię większe niż moje 2 biochemy i ektopowa...
Muszę sobie zrobić po prostu przerwę,poukładać wszystko ze Strejserem i jakoś się ułoży to żyćko
Jeśli potrzebujesz odpoczynku, to posłuchaj siebie i odpocznij 😊 Czasem taki czas też jest potrzebny.
Mam nadzieję, że uda się dogadać z mężem i mimo wszystko podejmie się choćby podstawowego badania nasienia (u nas w klinikach najtaniej jest za 220zł). Trzymaj się ciepło i nie łam 🫂 W końcu słońce wyjdzie, dla nas wszystkich tutaj 🥰

A czy ta druga była może otyła? O takich przypadkach słyszałam.

Wiem, że nie powinnam sobie robić nadziei i to raczej cykl bezowulacyjny, ale staraczkowa głowa robi swoje 🫣 Zwłaszcza, że obiecujące było już samo to, że w 7dc był pęcherzyk dominujący, gdzie wcześniej (przed braniem 2g inozytolu i metforminy) w 10-12dc (tak zazwyczaj najwcześniej chodziłam na USG) zupełnie nic się nie wyróżniało. Był nieregularny co prawda (nie wiem czy i jakie to ma znaczenie), ale jeśli by przyjąć że rośnie 2mm/dzień, to działaliśmy w odpowiednim czasie i szanse są. Ale jest to dla mnie tak nieprawdopodobne, że nawet o zrobieniu testu jeszcze nie pomyślałam.
Miała nadwagę w tamtym czasie ,owszem.

Jeśli potrzebujesz odpoczynku, to posłuchaj siebie i odpocznij 😊 Czasem taki czas też jest potrzebny.
Mam nadzieję, że uda się dogadać z mężem i mimo wszystko podejmie się choćby podstawowego badania nasienia (u nas w klinikach najtaniej jest za 220zł). Trzymaj się ciepło i nie łam 🫂 W końcu słońce wyjdzie, dla nas wszystkich tutaj 🥰
Dziękuję bardzo za miłe słowa:)
Przerwa dobrze mi zrobi na głowę bo frustracja doprowadzi mnie na ciemną stronę mocy - a tego przecież nie chcemy ❤️

Dziękuję bardzo za miłe słowa:)
Przerwa dobrze mi zrobi na głowę bo frustracja doprowadzi mnie na ciemną stronę mocy - a tego przecież nie chcemy ❤️
Pamiętaj też żeby nie umniejszyć swoim uczuciom! Masz prawo czuć się źle, mieć dość, być zmęczona bez względu na to, ile dziewczyny tutaj (czy w twoim otoczeniu) przeszły. Po tym co piszesz w cale się nie dziwię że masz dość.

A ja czekam całą w stresie na cytologię. Ginekolog na wizycie powiedziała że może być dziś… ale nie ma jeszcze wyniku. Jeśli znowu wyjdzie zla to nie wyobrażam sobie kolejnej kolposkopii.

Pamiętaj też żeby nie umniejszyć swoim uczuciom! Masz prawo czuć się źle, mieć dość, być zmęczona bez względu na to, ile dziewczyny tutaj (czy w twoim otoczeniu) przeszły. Po tym co piszesz w cale się nie dziwię że masz dość.

A ja czekam całą w stresie na cytologię. Ginekolog na wizycie powiedziała że może być dziś… ale nie ma jeszcze wyniku. Jeśli znowu wyjdzie zla to nie wyobrażam sobie kolejnej kolposkopii.
a jaką miałaś poprzednią?

reklama
@niezapominajka876 Dziękuję bardzo za wsparcie ❤️ i trzymam gorąco kciuki za Twoje wyniki 🍀✨

@MyszkaMiki30 4:1
1 ciąża - biochem w lutym 21r (parę dni po poronieniu umarła moja mama)
2 ciąża - wrzesień 21 -26 maja 22r urodziłam córkę
3 ciąża - biochem październik 23r
4 ciąża - ektopowa grudzień 23r. 5.12 się dowiedziałam ,dzień później mąż a 23 grudnia miałam operację a w wigilię wypis

Do góry