reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Pam bardzo Ci dziękuje za wytłumaczenie;-)
Kocurka obudź i zachęć do zabawy, jak tak robię z mopsem, choć teraz tez śpi to przed chwilka szalał :-D, a przed nami ok 20:00 spacerek to jeszcze zdazy sie zmeczyc... ah te nasze zwierzaki kochane łobuzy.

Babeczki co to jest beta?:sorry2:

"Badanie poziomu beta-HCG pozwala nam potwierdzić, bądź wykluczyć ciążę (też pozamaciczną).

Wynik beta-HCG=3, pobrany ok. 3 tygodnia spodziewanej ciąży w większości przypadków wyklucza ciążę. Jeśli badanie było wykonane wcześniej, nie można jej wykluczyć. Wtedy można powtórzyć badanie za np. 2 tygodnie. Podręczniki podają, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml wyklucza ciążę."

:-D:-D tak dlugo pisalam tego posta ze nie zauwazylam ze pam juz odpisala

Ostatnia edycja:
Szyszunia jak mi bol przejdzie to sie z nia pobawie... narazie leze i zdycham a mojemu sie nie chce bo ogolada Mster Snooker czy cos takiego :sorry2:

Żurawina to profilaktycznie bardziej bo jak już chwyciło to nic nie da, ale nie powiem zakupiłam sobie suszoną z "biednejrąki" plus sok z żurawiny z apteki, pomarańcze i prouro czy coś no i hektolitry wody, zobaczymy....mam nadzieje, że dam rade.

Owulacje nie wiem kiedy miałam bo nic nie mierzyłam, nie miałam żadnych objawów, żadnych śluzów itd itp, to jest nasz pierwszy cykl starań i zaczęliśmy 1 dnia po @ i tak co drugi dzień, w połowie cyklu codziennie i teraz też co dwa, trzy dni totalny luz więc nawet śluzu płodnego ani żadnego nie widziałam i nawet teraz jak już @ powinna być wydaje mi się, że mam totalnie mokro a bielizna sucha. Czyli teoretycznie beta może mi nic nie wykazać? Ale się załatwiłam....

Teoretycznie moglaby nie wykazac.... teoretycznie jesli jestes w 32dc a cykle masz 37 dni i teoretycznie jesli druga faze masz 14 dni to jestes dopiero 9 dni po owulce...

Cykle mam 31-35 no ale to prawie jak 37 (na 37 dc zaplanowałam sobie robienie testu). Dobra to nie będę robić tej bety, furaginy też nie wezmę bo się boję może jakoś to wypłukam, a jak się pogorszy to pójde do lekarza

a ja tak z innej beczki trochę. Ostatnio czytałam rewelacyjną książkę "dziecko z chmur" polecam wszystkim którzy długo starają się o dziecko. płakałam od pierwszej do ostatniej strony. Wzruszająca. pomogła mi zrozumieć ze inne kobiety też czują tak jak ja, że mam prawo to pewnych "złych" emocji. Naprawdę polecam

reklama
Do góry