reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Czesc
1.ja juz dawno na nogach.od 7 w pracy.teraz przerwa na sniadanie i chwila zeby na forum zajrzec:)
2.nie ma co sie lamac.podobno zdarza sieze ciaza juz jest ale poziom hormonu hcg jest za niski zeby test sikany wykryl.poki okresu brak nadzieja jest.
3.my z mezem zaczelismy wczoraj przytulania.nasionko zasiane - fasolko wykielkuj !

P1000954.JPGNO TO PROSZĘ;))

Nie zamartwiajcie się, mi też dopiero wczoraj wyszedł- 35dc...

Cześćdziewczynki,
Paola
piękny teścik :-) Aż się napatrzyć nie mogę!
Ewa witaj w gronie staraczek :-)
Mjaa, dokładnie tak jak pisze Koriander, dopóki się nie pojawi @ to nic nie wiadomo ;-)

Ja wczoraj jeszcze owulki nie miałam, ale to nie przeszkadzało podziałać, ot tak na wszelki wypadek ;-)

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy :) Zobaczymy jak to będzie.. Kupię dzisiaj jeszcze test w superpharmie, bo różne opinie są o tych z allegro. Mój tam na tym teście dostrzegł jakąś bardzo bladą kreskę, może ma lepszy wzrok ;p Ale przyznam Wam szczerze, że przed chwilą odebrałam telefon i po tym co usłyszałam wolałabym chyba, żeby @ przyszła :/ Jak byłam te 2tyg temu u ginekologa to mówiłam, że mam od lat problemy z grzybkami i innymi cudami tego świata. No i Pani doktor się przyglądała, przyglądała i mówi, że teraz wszystko wygląda ładnie, że okres płodny, ale że nie zaszkodzi zrobić wymazu, bo nigdy nie wiadomo. I zadzwoniła teraz do mnie kobitka z recepcji, że wyniki są baaaardzo brzydkie, więc wolę nie wiedzieć co tam siedzi we mnie. A grzyby, bakterie i jakieś pierwotniaki + ciąża .......... kiepski scenariusz :no:

witam się i ja, ale z łóżka...
Paola gratulacje!;-)
od wczoraj słabo ze mna, temp "tam" mam 38,6 a ciała 38,2
realmad2.gif
dreszcze, ciało boli i zryta krtań, masakra, w nocy nie mogłam się ogrzać, tak mną trzęsło....
po lekarstwach trosze siły mi przybyło....ale dobrze jeszcze nie jest....lekarz stwierdziła ze mam zapalenie krtani i tchawicy
unhappy.gif
dostałam antybiotyk(7dni)muszę brać
realmad2.gif
to chyba mój 2antybiotyk w ciągu 31lat
realmad2.gif
nienawidzę ich, wczoraj wieczorem wypiłam teraflu i od razy wymioty mnie dopadły
no.gif
dawno sie tak nie czułam, jakbym umierała...

co do wyników to odebrałam wczoraj i:
TSH 2,82 (MIN 0,27-MAX 4,2)
FT3 3,38 (MIN 2,00-MAX 4,4)
FT4 0,99 (MIN 0,93-MAX 1,7)
TOXOPLAZMOZA (ICD-9: X45) 0,204
TOXOPLAZMOZA (ICD-9: X41) 0,13
CYTOMEGALIA (ICD-9: F23) 0,26
CYTOMEGALIA (ICD-9: F19) 478,10
mam jeszcze krew, mocz i cukier
W poniedziałek mam z wynikami do internisty podejść,a 5/02 polecę z nimi do ginekologa... bo mi one nic nie mówią
unhappy.gif
.
Uciekam pospac troche bo mi słabo....

Witam!
Z mężem staramy się o dzidzie od września 2012 roku, ale teraz wzięliśmy się tak na poważnie. Kupiłam w zeszłym tygodniu testy owulacyjne, które wykonałam w odpowiednim dniu cyklu, w czwartek wyszła jedna kreseczka, ale za to w piątek już były dwie więc zaczęliśmy działać:) w sobotę test wykazał również 2 kreseczki więc dalej działaliśmy, dodatkowo zastosowałam nóżki do góry i poduszka pod pupę:) dzisiaj mija 4 dzień od akcji dzidzia i oczywiście zaczynają się myśli w główce (oczywiście bolą mnie piersi i odczuwam skurcze w brzuchu, ale to pewnie moje urojenia). W sobotę chcę wykonać test, ale z dnia na dzień mam coraz mniejsze nadzieje :(

reklama
Witam!
Z mężem staramy się o dzidzie od września 2012 roku, ale teraz wzięliśmy się tak na poważnie. Kupiłam w zeszłym tygodniu testy owulacyjne, które wykonałam w odpowiednim dniu cyklu, w czwartek wyszła jedna kreseczka, ale za to w piątek już były dwie więc zaczęliśmy działać:) w sobotę test wykazał również 2 kreseczki więc dalej działaliśmy, dodatkowo zastosowałam nóżki do góry i poduszka pod pupę:) dzisiaj mija 4 dzień od akcji dzidzia i oczywiście zaczynają się myśli w główce (oczywiście bolą mnie piersi i odczuwam skurcze w brzuchu, ale to pewnie moje urojenia). W sobotę chcę wykonać test, ale z dnia na dzień mam coraz mniejsze nadzieje :(

Witaj :)
Nie trać nadziei! ;-) Z pewnością zobaczysz dwie kreseczki już niedługo, trzymam kciuki za Ciebie! Staracie się o pierwszą dzidzię? Ile masz lat? Jeśli oczywiście mogę zapytać :) Co do 'urojeń'.. Temu nie da się chyba zaradzić :) Choć przyznam szczerze, że w tym cyklu sobie nie wmawiałam zbytnio niczego, a czułam się znacznie gorzej niż zwykle przed @. I wciąż wielka niewiadoma u mnie! Tempka wysoko, @ brak a kreseczka jedna.. Ale tak jak mówią dziewczyny, szansa jest:) Więc Ty też się nie zamartwiaj, wierzę że będzie wszystko jak należy :)

Do góry