reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

Witam, też mam dobry nastrój bo słoneczko świeci a synuniu u babci więc się wyspała. Dziś mam 20 dc, wczoraj też podziałaliśmy, co prawda już raczej po owulacji było ale co tam - dla pewności :-D

reklama
Witam rowniez :-)
Mam dzis wolne wiec nastroj wspanialy:tak: Temperatura zmierzona - Castagnus spozyty - czas isc na sanki :-)

Co robicie dzis na obiad ? poszukuje inspiracji :-p

U mnie dzisiaj będą gołąbki :) Mój poprosił swoją babcię, żeby zrobiła, bo w jej wykonaniu to MISTRZOSTWO :) Mimo, że ja nie lubię gołąbków to jem, a to już o czymś świadczy :p

Dobry :)
U mnie nastrój piąteczkowy ;-)
A piąteczek przed weekendem ze staraniami to już w ogóle nabiera dodatkowych kolorów. Owulacje powinnam mieć w niedzielę lub poniedziałek :-)
Mjaa życzę żeby @ nie przyszła, za to były II !

Dziękuję! :) Powiem Wam, że ostatnie dni tak jakoś na luzie leciały.. Ale dzisiaj już się trochę stresuję :) Najgorsze to czekanie.

Witam, też mam dobry nastrój bo słoneczko świeci a synuniu u babci więc się wyspała. Dziś mam 20 dc, wczoraj też podziałaliśmy, co prawda już raczej po owulacji było ale co tam - dla pewności :-D

Prawidłowo:D Sprzeciwu przecież chyba nie było? :-):-):-)

mjaa żadnych sprzeciwów, wręcz mąż był inicjatorem :-D a czy Ty masz jutro test robić czy mi się coś pomieszało?

Aha, pomysłów na obiad brak na razie, zobaczymy co w lodówce i zamrażarce i pomyślę :)

mjaa żadnych sprzeciwów, wręcz mąż był inicjatorem :-D a czy Ty masz jutro test robić czy mi się coś pomieszało?

Aha, pomysłów na obiad brak na razie, zobaczymy co w lodówce i zamrażarce i pomyślę :)

Nie, nie :) Czekam do poniedziałku. Wtedy powinna być @, jeżeli cykl będzie 28dniowy. Jeśli @ się nie pojawi - testuję :)

Czyli mjaa jestes pierwsza w kolejce :-)
Neta ty chyba nastepna :tak:

A jak u pozostalych z terminami?
Ja dopiero 21 lutego :crazy:

Gdyby w tym cyklu sie udalo to wychodzi mi data porodu: 1.11.13 :blink: eh... glupia jestem ze takie rzeczy sprawdzam ale takie zboczenie chyba juz mnie dopadlo :-D

Ostatnia edycja:
Ja się spodziewam @ ok. 3 - 4 lutego, więc nie wiem czy następna, ale jeśli @ nie przyjdzie to ok 6 - 8 zatestuję.

Hmm... chyba muszę w końcu wyskoczyć z piżamy i się ubrać, najwyższa pora :-)

Ja z racji chwilowej pracy na półtora etatu jestem ostatnio fanem szybkich obiadów. Szybko i całkiem smacznie robi się na przykład polędwiczki wieprzowe, smażysz po 3 minuty z każdej strony, kładziesz na to listek szpinaku, później plasterek camemberta, już tego nie przewracasz tylko zakrywasz patelnie i jak się serek roztopi to gotowe. Do tego najprościej podać ziemniaczki. Można też robić wariacje na temat: zamiast szpinaku brokuły w małych różyczkach, zamiast camemberta lazur, albo zalać wszystko śmietaną (nie jogurtem! zrobiłam ten błąd w poniedziałek i się mi warzyło!) i mamy sosik. A! I zamiast polędwiczek można dać filet z kurczaka, tylko ja osobiście używam tylko filetów z udek, bo pierś jest dla mnie za sucha. A smażę bez tłuszczu, mięsko wydziela z siebie wystarczające ilości, poza tym mój chłop ma wysoki cholesterol, więc ograniczam tłuszcz jak się da.

A w temacie testowanka to jeśli nie dostanę @ to zatestuje pewnie koło 10-11.02 termin doprecyzuje po owulacji ;-)

Ja z racji chwilowej pracy na półtora etatu jestem ostatnio fanem szybkich obiadów. Szybko i całkiem smacznie robi się na przykład polędwiczki wieprzowe, smażysz po 3 minuty z każdej strony, kładziesz na to listek szpinaku, później plasterek camemberta, już tego nie przewracasz tylko zakrywasz patelnie i jak się serek roztopi to gotowe. Do tego najprościej podać ziemniaczki. Można też robić wariacje na temat: zamiast szpinaku brokuły w małych różyczkach, zamiast camemberta lazur, albo zalać wszystko śmietaną (nie jogurtem! zrobiłam ten błąd w poniedziałek i się mi warzyło!) i mamy sosik. A! I zamiast polędwiczek można dać filet z kurczaka, tylko ja osobiście używam tylko filetów z udek, bo pierś jest dla mnie za sucha. A smażę bez tłuszczu, mięsko wydziela z siebie wystarczające ilości, poza tym mój chłop ma wysoki cholesterol, więc ograniczam tłuszcz jak się da.

A w temacie testowanka to jeśli nie dostanę @ to zatestuje pewnie koło 10-11.02 termin doprecyzuje po owulacji ;-)

Ale mi smaka narobiłaś... :happy2:

reklama
Babeczki, wróciłam po badaniach, wyniki w poniedziałek 28/01, i na dodatek dostałam @ (ciesze się bo będą nowe staranka i szkoda bo nie będzie dzidzi), wiec nie wiem czy wyniki nie będą zaburzone...
Na skierowanie robiłam tylko krew, mocz i cukier.
Prywatnie robiłam tsh, ft3, ft4, przeciwciała przed i po, toksomoplazma, cytomegalia -koszt 203zł :wściekła/y:

Do góry