reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Witam, też mam dobry nastrój bo słoneczko świeci a synuniu u babci więc się wyspała. Dziś mam 20 dc, wczoraj też podziałaliśmy, co prawda już raczej po owulacji było ale co tam - dla pewności :-D

reklama
Witam rowniez :-)
Mam dzis wolne wiec nastroj wspanialy:tak: Temperatura zmierzona - Castagnus spozyty - czas isc na sanki :-)

Co robicie dzis na obiad ? poszukuje inspiracji :-p

U mnie dzisiaj będą gołąbki :) Mój poprosił swoją babcię, żeby zrobiła, bo w jej wykonaniu to MISTRZOSTWO :) Mimo, że ja nie lubię gołąbków to jem, a to już o czymś świadczy :p

Dobry :)
U mnie nastrój piąteczkowy ;-)
A piąteczek przed weekendem ze staraniami to już w ogóle nabiera dodatkowych kolorów. Owulacje powinnam mieć w niedzielę lub poniedziałek :-)
Mjaa życzę żeby @ nie przyszła, za to były II !

Dziękuję! :) Powiem Wam, że ostatnie dni tak jakoś na luzie leciały.. Ale dzisiaj już się trochę stresuję :) Najgorsze to czekanie.

Witam, też mam dobry nastrój bo słoneczko świeci a synuniu u babci więc się wyspała. Dziś mam 20 dc, wczoraj też podziałaliśmy, co prawda już raczej po owulacji było ale co tam - dla pewności :-D

Prawidłowo:D Sprzeciwu przecież chyba nie było? :-):-):-)

mjaa żadnych sprzeciwów, wręcz mąż był inicjatorem :-D a czy Ty masz jutro test robić czy mi się coś pomieszało?

Aha, pomysłów na obiad brak na razie, zobaczymy co w lodówce i zamrażarce i pomyślę :)

mjaa żadnych sprzeciwów, wręcz mąż był inicjatorem :-D a czy Ty masz jutro test robić czy mi się coś pomieszało?

Aha, pomysłów na obiad brak na razie, zobaczymy co w lodówce i zamrażarce i pomyślę :)

Nie, nie :) Czekam do poniedziałku. Wtedy powinna być @, jeżeli cykl będzie 28dniowy. Jeśli @ się nie pojawi - testuję :)

Czyli mjaa jestes pierwsza w kolejce :-)
Neta ty chyba nastepna :tak:

A jak u pozostalych z terminami?
Ja dopiero 21 lutego :crazy:

Gdyby w tym cyklu sie udalo to wychodzi mi data porodu: 1.11.13 :blink: eh... glupia jestem ze takie rzeczy sprawdzam ale takie zboczenie chyba juz mnie dopadlo :-D

Ostatnia edycja:
Ja się spodziewam @ ok. 3 - 4 lutego, więc nie wiem czy następna, ale jeśli @ nie przyjdzie to ok 6 - 8 zatestuję.

Hmm... chyba muszę w końcu wyskoczyć z piżamy i się ubrać, najwyższa pora :-)

Ja z racji chwilowej pracy na półtora etatu jestem ostatnio fanem szybkich obiadów. Szybko i całkiem smacznie robi się na przykład polędwiczki wieprzowe, smażysz po 3 minuty z każdej strony, kładziesz na to listek szpinaku, później plasterek camemberta, już tego nie przewracasz tylko zakrywasz patelnie i jak się serek roztopi to gotowe. Do tego najprościej podać ziemniaczki. Można też robić wariacje na temat: zamiast szpinaku brokuły w małych różyczkach, zamiast camemberta lazur, albo zalać wszystko śmietaną (nie jogurtem! zrobiłam ten błąd w poniedziałek i się mi warzyło!) i mamy sosik. A! I zamiast polędwiczek można dać filet z kurczaka, tylko ja osobiście używam tylko filetów z udek, bo pierś jest dla mnie za sucha. A smażę bez tłuszczu, mięsko wydziela z siebie wystarczające ilości, poza tym mój chłop ma wysoki cholesterol, więc ograniczam tłuszcz jak się da.

A w temacie testowanka to jeśli nie dostanę @ to zatestuje pewnie koło 10-11.02 termin doprecyzuje po owulacji ;-)

Ja z racji chwilowej pracy na półtora etatu jestem ostatnio fanem szybkich obiadów. Szybko i całkiem smacznie robi się na przykład polędwiczki wieprzowe, smażysz po 3 minuty z każdej strony, kładziesz na to listek szpinaku, później plasterek camemberta, już tego nie przewracasz tylko zakrywasz patelnie i jak się serek roztopi to gotowe. Do tego najprościej podać ziemniaczki. Można też robić wariacje na temat: zamiast szpinaku brokuły w małych różyczkach, zamiast camemberta lazur, albo zalać wszystko śmietaną (nie jogurtem! zrobiłam ten błąd w poniedziałek i się mi warzyło!) i mamy sosik. A! I zamiast polędwiczek można dać filet z kurczaka, tylko ja osobiście używam tylko filetów z udek, bo pierś jest dla mnie za sucha. A smażę bez tłuszczu, mięsko wydziela z siebie wystarczające ilości, poza tym mój chłop ma wysoki cholesterol, więc ograniczam tłuszcz jak się da.

A w temacie testowanka to jeśli nie dostanę @ to zatestuje pewnie koło 10-11.02 termin doprecyzuje po owulacji ;-)

Ale mi smaka narobiłaś... :happy2:

reklama
Babeczki, wróciłam po badaniach, wyniki w poniedziałek 28/01, i na dodatek dostałam @ (ciesze się bo będą nowe staranka i szkoda bo nie będzie dzidzi), wiec nie wiem czy wyniki nie będą zaburzone...
Na skierowanie robiłam tylko krew, mocz i cukier.
Prywatnie robiłam tsh, ft3, ft4, przeciwciała przed i po, toksomoplazma, cytomegalia -koszt 203zł :wściekła/y:

Do góry