reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Hej, Netka jasne ze zaglądam do Was, czytam co u Was...
Trzymam kciuki za Was, kibicuje Wam mocno.
Mitaka na kiedy masz termin porodu?
Netka odpoczęłaś troszkę na urlopie?

U nas swiat kreci sie w okół Mieszka, mały skończył wczoraj 8mcy:szok:, 1/09 startujemy do żłobka. Nie wiem jak ja to przeżyje. Caly czas cycuje, wprowadzam jedzonko metoda BLW. Mały gada baba i mama. Sam siedzi i w łózeczku staje trzymajac sie szczebelek. Mamy 4 zęby, jedynki. Uwielbia wode, jest bardzo pogodnym dzieckiem.

reklama
O Szyszunia fajnie, ze się odezwałaś właśnie się zastanawiałam niedawno co u Ciebie :) Ale ten czas zleciał niedługo panny będą się zlatywać ;)

Netka bo urlopy są faaaajne ale zdecydowanie za krótkie!

Demsik daj znać co lekarz powie.

Termin mam na 2-9 październik wg OM a wg usg z 11 tyg na 28 września, ale bardziej obstawiam październik. Zdjęcie wstawię 23 sierpnia bo dwa poprzednie też mam z 23 dnia miesiąca ;) Aleksander pozostaje Aleksandrem, nie chce się pokazywać na usg tzn twarzy bo fifara i owszem od razu, waży już 2400 a ja przytyłam prawie 10 kg. Siedzę już sobie na zwolnieniu i za chwilę będę się brać za generalne porządki bo od wiosny sprzątam po łebkach więc kurz lata i kwitnie. Męża mam dalej w delegacjach yhhh. A z budową jesteśmy w czarnej duuu bo murarz od lipca zrobił tylko stan 0 :angry:. No i nie wiem co z pracą.... pewnie czeka mnie zasiłek z zusu bo o przedłużeniu umowy nic nikt nie wspomina-podpadłam tą ciążą.

super szyszka ze sie odezwalas;)
ja po lekarzu- prawdopodobnie w tym cyklu wogole nie doszlo do owulacji i nawet takowej nie odczuwalam; w przyszlym cyklu monitoring, w kolejnym drożność jajników i zobaczymy.dopiero teraz zaczynam sie troszk stresowac

dokladnie mitaka- Miki super- spisał się na medal, niósł pięknie obrączki, super się zachował;)na sali też ok, strzałem w dziesiatke było to, że zamówiłam animatorkę zabaw dla dzieci- rewelacyjna babka:tak:także koło 22.30 odjechała, za chwilę pojechał nasz mały do domu, bo był wypompowany więc mieliśmy tzw luz.tańce z nim też były, więc ogolnie git malina;)

Hej :)
ja sie malo odzywam bo u mnie dol... :( w tym miesiacu bez staran. maz ma jakis problem z jadrem- lekarka mowi ze stan zapalny jakis prawdopodobnie, ze mogl sie tam przeziebic, dostal leki. jakos watpie w to przeziebienie bo niby gdzie? Upaly byly.boje sie ze to cos gorszego. jak nie przejdzie to ma sie znowu zglosic. a to jedyne czynne jadro wiec jak cos gorszego to... moze sie okazac ze zadnych szans na dziecko nie mamy. a w dodatku dzis zadzwonil znajomy nasz ze jego zona w ciazy.. a dwa miesiace temu mowili, ze zaczna sie starac...

Cześć., Jestem na reszcie !! Miałam straszny zapiernicz a jak już siadałam do komp to nie chciało mi się szukać po mailu hasła do konta a oczywiście nie pamiętałam a miałam resetowaną pamięć w Komp.
MItaka obiecałaś zdjęcie i nie dotrzymałaś słowa :p:p
Neta o żesz kurna chata !!! coż Twój z jajcami robił że zaziębił !! w ogóle nie wiedziałam że można coś takiego chwycić. I to jeszcze to sprawne!! Jak się coś pieprzy to po całości. Może nie będzie aż tak źle wyleczy i wszystko wróci do normy. A ile ma potrwać leczenie tego ustrojstwa i po jakim czasie może nie przejść i wtedy się martwić:confused::dry:

Ja zaczełam cykl stymulowany na CLO w poniedziałek kończę brać i mam jechać na kolejne USG i wtedy się dowiem czy dostane zastrzyk z pregnylu na pęknięcie pęcherzyka czy poczekamy aż sam pęknie no i będzie wiadomo czy ten cykl będzie jeszcze naturalny czy stymulacja przebiegnie ok i od razu w przyszłym tyg inseminacja. W poniedziałek będę wszystko wiedziała co i jak,

A jutro jedziemy z moim na Męskie Granie do Żywca, Zamierzamy się wybawić za wszystkie czasy i odstresować...

Iwu a Ty gdzie ??

Demsik i jak tam po ślubie ?? Pewnie nic się nie zmieniło u Ciebie prócz nazwiska :) a Miki będzie miał super pamiątkę że mógł być na slubie rodziców :)

hej:) jestem jestem:) byłam z męzusiem na urlopie w Borach Tucholskich i nad morzem..pełny relaks, potrzeba mi było takiego "wyłączenia" z dala od wszystkiego, pracy, ludzi, wiadomości i problemów..także było cudownie, spacery, książka, gofry i rybki;) hehe

Neta:/ współczuję! tez nie wiedziałam, że takie coś sie może przytrafić!://oby szybko minęło!!!! powodzenia!

Waiting, super! duzy krok do przodu! trzymam kciuki za ładne pęcherzyki i punktualne pękanie i akcję:)))!
Demsik, to teraz po slubie hulać na całego!! podróż poślubną planujecie?

a u mnie..pozytywnie, i nastrój i życie:)

Mitaka, jak się czujesz?walizka do szpitala spakowana?jakieś objawy?skurcze?czekamy na wieści!ps jak ten czas leci...dopiero co czytałyśmy o "bladej kresce" na teście, a juz lada moment poród!

pozdrowionka Dziewczyny!

Ostatnia edycja:
netka bardzo mi przykro, że tak sie dzieje; mam nadzieje, że szybko się wykaraska z tego.trzymam kciuki;)
iwu- nigdzie nie jechalismy w tym roku, zostawilismy to na przyszly rok;)
waiting - w tobie nadzieja;)mitaka rodzi a ty zachodzisz;)

reklama
Hey dziewczyny i jak tam po weekendzie ???

Ja się w weekend na tym męskim graniu wybawiłam wytańczyłam, zarąbiście było.
Teraz powrót do rzeczywistości. No i troche stresów jest bo pracy musze szukać. W obecnej pociagnę może jeszcze miesiąc. Chyba że w ciąże zajdę to szukać przestane ale ja nie pracowałam na umowę więc i tak nie należy mi się macierzyński itp więc tak czy siak z kasą bardzo cieniutko....
Byłam na USG pęcherzyk po CLO wielgachny 27mm mamy do soboty działać i w sobote rano ostatnia wizyta a potem pewnie w 3dc na kolejne USg i po kolejną receptę.....

Do góry