reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Cześć dziewczyny ja Was czytam, ale ja nie mam czasu odpisywać. Chciałam Wam powiedzieć, że myślę o Was czyli o dziewczynach które pierońską chcą mieć dzidzie, trzymam za Was kciukasy &&&&&&& ja jeszcze nie mam pptwierdzonej ciąży w przyszłym tyg idę do gin. Biore każdą opcję pod uwagę, bo wiele już i tak przeszłam.

reklama
Mitaka spokojnie. wyniki przekroczone sa nieznacznie. najwazniejsze jest usg. jesli jest cos na rzeczy to dostaniesz CLO i ewentualnie pregnyl na pekniecie pecherzykow. bedzie ok :) grunt to wiedziec z czym sie walczy, najgorzej jak nie znasz przyczyny. ja na CLO zaszlam w ciaze :)

Neta kocham Cie normalnie :happy:oby to było to.
A to usg to mogę zrobić w dowolnym dniu cyklu czy jakoś poczekać do 13-14 dc jak "nibyowulacja od 15-21" i czy robić usg ginekologiczne- 90zł czy monitoring-40zł i też się wszystkiego dowiem?

Mitaka no też Cię kocham :-D;-)

Dziwny rozdział na usg ginekol i monitoring - przecież oba to po prostu usg dopochwowe:eek:. Myślę, że warto iść około 15 dc - będzie widać, czy pęcherze urosły prawidłowo. Monitoring to powinien być tak tuż przed owu i po - żeby ocenić, czy pęcherzyki pękły. Naprawdę nie martw się na zapas. Ta moja kuzynka co pisałam, że ma bliźniaki też brała CLO właśnie na PCOS. CLO zwiększa szansę na ciążę mnogie :tak::-D

Lista staraczek działających aktywnie by zobaczyć dwie kreseczki:

Dziewczynka86 -.15lipiec / 7 cykl starań
Ancona -25 lipiec/12 cykl starań
Demsik - 30 lipiec / 6 cykl starań
Neta81 - 3 sierpień/ 7 cykl starań
Waiting4beans - 8 sierpień / 13 cykl starań
Mitaka 10 sierpień /6cykl starań
m-s

Nasze zafasolkowane
Madzierena - 9.02 Test pozytywny
Madziulka11 - 11.02 Test pozytywny
Koriander - 19 marca test pozytywny

Pieknaszyszunia- 30 marca test pozytywny
Kogasica28 – 27 marca test pozytywny
Ello20 - 14 maja test pozytywny

Ewa1985 - 18 maja test pozytywny

Lady87- 8 lipiec test pozytywny

@ się rozkręca:wściekła/y: póki co nawet nie mam siły tego skomentować. :angry::angry::angry:

Dzięki Neta. Umówiłam się na monitoring w 16 dc i co będzie, a chyba będzie widać czy jest czy był czy nie będzie. Fajnie tej Twojej kuzynce też bym mogła mieć tweensy :)

Waiting współczuję idź się wyżyć jakoś- chyba najlepszy sposób odreagować bo beczeć juz sie nawet nie chce. A Ty robiłaś sobie jakieś badania już?

Mitaka chyba dobry termin na usg wybrałaś, zobaczymy co się dowiesz.

Waiting
przytulam :* znam ten ból, wściekłość, żal i rozczarowanie. Towarzyszą mi już ponad półtora roku. Kiedy mąż powtarza badanie? A Ty robiłaś monitoring owulacji? Może też trzeba tu coś wspomóc? A jak długą masz fazę lutealną? Bo ja doszłam do tego, że u mnie jest ciut za krótka - optymalnie jest 14-16 dni a u mnie to tak 11-12, czyli tak granicznie. Może być za krótko na zagnieżdzenie, dlatego od tego cyklu zażywam witaminę B complex - ma ona dobry wpływ na fl właśnie.

Demsik
my jeszcze żadnych staranek nie mieliśmy w tym cyklu, ale owu dopiero za jakiś tydzień, więc pomału zaczniemy działać, jak będzie siła i ochota.

Ancona, Dziewczynka ?? Gdzie Wy:confused:

MITAKA poki co ja robilam tylko hormony
NETA może w przyszlym tygodniu zrobi badania nasienia. Mielismy zepsute auto a jechac z pudeleczkiem spermy autobusem to srednio :):).
Faza lutealna u mnie jest w normie bo 14 dni. Monitoringu jeszcze nie robilam bo moja glupia lekarka stwierdzila ze panikuje ze wszystko jest u mnie ok a potem skierowala tylko meza i uznala ze to jego wina . Teraz jak pojdziemy do kliniki to wszystkie badania mi zrobia monitoring zapewne tez. Juz wybralam klinię, jak będę miała badania męża to ustale termin...
dupa dupa dupa dupa:-:)-:)-:)-(

Neta, jestem, jestem.
Dzisiaj @ przylazła i oczywiście bruch mnie boli i jestem taka wściekła i właściwie nic mi się nie chce i w ogóle beznadzieja, więc Mitaka i Waiting, w pełni rozumiem waszą złość i niemoc. Waiting, ja też ostatnio z moim miałam spięcie w temacie (nie)posiadania dziecka i też mnie coś trafiało... :angry:
Demsik, mam nadzieję, że z babcią wszystko będzie dobrze.
Szyszunia, brzuszek świetny, życzę, żeby wszystko szło pięknie, NFZ nie wkurzał no i żebyś jak najszybciej mogła się z nami podzielić informacjami czy będzie córka czy synuś :-)
Uff, dziewczyny sroy ale nic więcej dzisiaj nie napiszę, nie dam rady, wzięłam 2 ibupromy i dalej mnie męczy, idę się przejść.
A potencjalny termin kolejnego @ to 6-8 sierpień

reklama

Lista staraczek działających aktywnie by zobaczyć dwie kreseczki:

Ancona -25 lipiec/12 cykl starań
Demsik - 30 lipiec / 6 cykl starań
Neta81 - 3 sierpień/ 7 cykl starań
Dziewczynka86 - 7 sierpień / 8 cykl starań
Waiting4beans - 8 sierpień / 13 cykl starań
Mitaka 10 sierpień /6cykl starań
m-s

Nasze zafasolkowane
Madzierena - 9.02 Test pozytywny
Madziulka11 - 11.02 Test pozytywny
Koriander - 19 marca test pozytywny

Pieknaszyszunia- 30 marca test pozytywny
Kogasica28 – 27 marca test pozytywny
Ello20 - 14 maja test pozytywny

Ewa1985 - 18 maja test pozytywny

Lady87- 8 lipiec test pozytywny

Dziewczynka pisałaś 6-8 to na liście wpisałam tak po środku - na 7 sierpnia :-)

Do góry