reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

Cześć. Ja dzis skonczylam wyjatkowo wczesnie prace bo o 11 więc cały dzień na słonku leże i się ucze i...................... spiekłam sie na mega raka i to jeszcze tylko z przodu. Nie dośc że mnie wszystko piecze to jeszcze wyglądam jak debil. Suuuuuuper !!

reklama
Ja z kolei ostro działam wkoło domu i coś czuję, że będę wyglądać podobnie tylko za godzinke lub dwie zacznie wyłazić :-p Uroki pierwszego słońca. Waiting szybko się zamieni na brąz a jaką będziesz pięknie opaloną mamuśką bo jeszcze zdąrzysz się opalić bo w ciąży to już chyba nie wolno. Swoją drogą 3 dzień próbuję zmusić się do powrotu do ćwiczeń i..... człowiek to strasznie leniwa bestyja

Co do listy zafasolkowanych to niestety mjaa straciła dzieciątko w 12 tc :-(

Kurczę mam dni płodne i niby coś działamy ale ja jakoś nie wierzę, że się uda..:baffled: :baffled:

Dziś byliśmy na wycieczce z podopiecznymi, mega zmęczona jestem..

O masz biedna mjaa :-(

Ja wysyłam w poniedziałek mojego na badanie (tylko nie chce się bardzo z pracy zwolnić i już kombinuje, ale nie popuszcze to dla dobra sprawy) i tu pytanie do Waiting czy abstynencja od środy wieczorem do poniedziałku rano jest ok? Jak to u Was było? Mam nadzieję, że bedzie ok bardziej niespokojna jestem co do tych moich dziwnych bóli nocnych...:dry: może tym razem go nie będzie, a jak tak to notuję, zaznaczam i będę się radzić

Czesc . Mitaka wyslij go na badanie koniecznie.widzisz co jest u nas niby moj to okaz zdrowia a jednak..... Trzeba dmuchac na zimne.przerwa nie powinna byc krotsza niz 3 dni a dluzsza niz tydzien.4 dni to tak optymalnie.my mielismy 5 bo i tak mialam @ wiec u Was od sr do pon bedzie jak najbardziej ok :-)

Mam dzis kryzys.najchetniej poszlabym spax i obudzila sie 24.maja wiedzac juz czy jest cud czy @.jakas rozklejona i rozbita dzis jestem. Wiem ze czeka mnie rozczarowania i chcialabym skupic sie na nowym cyklu i nowej szansie.brakuje mi juz sil.tak bardzo pragne dziecka.z reszta tak samo jakWy wszystkie.strasznie sie boje ze to potrwa bardzo dlugo i bedziemy musieli sie wspomoc medycyna. :-(

Dodatku mam strasznie niska temp jak na 2 faze.sama nie wiem co mam myslec.dzis temp spadla do 36,5 i rano obudzil mnie bol brzucha jak na @.
To czekanie mnie wykonczy.zwlaszcza ze pewnie czekam na cud. Boje sie ale tez nie moge sie doczekac badania meza.moze wyjdzie lepsze i to da mi nadzieje i wole walki...

Waiting z tą temperaturą to nie reguła mają powykrzywiane wykresy i pach ciąża a mają piekną różnicę między jedną fazą a drugą (jak u mnie np) i dooopa więc należy sie nią kierować tylko do wyznaczenia owu moim zdaniem. Nakręciłaś się na maxa widzę, też tak miałam od poczatku starań i na łeb już zaczęło walić non stop przygnebienie, niechęć do towarzystwa, wyrzuty do siebie i do świata, seks przestał cieszyć. Powiedziałam sobie stop naszczęście- wymyślam 1000 zdań każdego dnia żeby nie myśleć, czasem się styram jak wół, że padam i nie mam nawet siły na myślenie i postanowiłam w najbliższym czasie przygotować się do ciąży medycznie-badania hormonów, usg itd itp (tylko nie na raz a może w przeciągu 3 miesięcy-wiadomo kasa) i fizycznie - poprawić kondycję. I tyle mogę zrobić... bo co więcej? non stop myśleć, tracić każdy dzień na zadręczaniu się? NIE! Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i kiedyś będzie nam dane PAMIĘTAJ!

reklama
Witajcie :happy2:

Ja to czuję chyba trochę presję wieku, jednak 32 lata już mam i po prostu się boję, czy mi się uda... Wy trochę młodsze jesteście, to mam nadzieję, że jednak wkrótce zajdziecie w upragnioną ciążę :-) bardzo Was lubię i z całego serca Wam życzę sukcesu :tak:Waiting a 24 maj to dzień spodziewanej @? bo jak tak to myślę, że już 22 maja możesz śmiało betę zrobić :wink::biggrin2:

Do góry