reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

ab tak w ogól e to dzis ok 20 przyjeżdża maż. W poniedziałek z samego rana wyjeżdża dalej ale chociaż bedziemy mieli dwie noce i niedziele dla siebie. Przygotowuje mu romantyczną kolacje. Ugotuję mu stek z rekina w sosie cytrynowo bazyliowym z jego ulubioną sałatą pomidorami kotailowymi i pieczonymi ziemniaczkami a na deser oprócz mnie ;-) dostanie Panna Cottę waniliową z sosem z owoców leśnych. A potem seks seks seks i jeszcze seks a potem oby fasolka chociaż już chyba po owulacjii. Mam nadzieje że będzie mu smakowało :tak:

reklama
Demsik bidulko pomaludku proszę bo będziesz wyglądać jak powstaniec jak tak dalej pójdzie

Waiting szaleństwo aż zgłodniałam, ale Ty tak nie szalej bo on zechce częściej wyjęzdzac jak po powrocie taki dobrobyt :-D

U mnie nuuuda, siedzę w domu nie mam się czym zająć bo dom nie mój, ogród nie mój, nie chcę inwestować w nieswoje :-p a poza tym wszyscy zachwyceni ciążą szwagierki ah oj jak super, jak to będzie a Iwonka to a Iwonka tamto <wyyyyymiot> pewnie by mnie to ni grzało ni ziębiło jakbym sama się nie zdecydowała w tym roku, a co najśmieszniejsze ona (a nie ja) zaszła właśnie w styczniu hy co za beznadziejny zbieg okoliczności :dry: Tylko czekać aż jej się będzie brzucho powiększał a wraz z nim moja frustracja ehhh, ale trzeba żyć.....

Ja mam dokładnie tak samo jak Ty z Iwonką identycznie. Ja mam z agniesią. Aga to Aga tamto sramto . też mi się cofa. A ona jest w 6 albo 7 miesiącu więc brzuszysko jest. A tym głupim ludziom nawet nie przychodzi do glowy że może jak jeszcze nie mamy dzieci a jestesmy dwa lata po slubie to może coś jest nie tak. Parapety nie ludzie.Ale przecież Agniesia jest 8 miesięcy po slubie i dziecko w drodze i są najlepsi i tacy zajebiści:baffled:

Waiting czyli mamy tak samo iwonkowo- agusiowe mdłości - pionaaa. A i zapodałabyś przepisy na tego rekina ;) na sałatkę i na cote :-) i gdzie tego rekina można dostać?

Cześć dziewczynki!!! Baaaaaaaaaardzo się za Wami stęskniłam!!!!

Waiting szalejesz oj szalejesz , ja mojego tak nie rozpieszczam za często żeby się nie przyzwyczaił :biggrin2:

Demsik uważaj na siebie! i oby siniaczki szybko zniknęły!!!

Mitaka, Neta to staramy się dalej i oby w końcu te @ nie przylazły!!!!

Dawno nie pisałam ale starałam się podczytywać na bieżąco w wolnej chwili:happy: chociaż takich ostatnio mam bardzo mało. U mnie cały czas remontowo, niby już ku końcowi ale dalej nie wiem kiedy w końcu się przeprowadzimy - jeszcze została tapeta w salonie, polakierowanie kilku ścian, struktura w przedpokoju i montowanie mebli kuchennych i szaf i rolety a żyrandoli, karniszy i jeszcze paru rzeczy narazie nie będzie bo już z kasą krucho :baffled: ale tak to jest, nie wszystko na raz:happy:.

Ostatnio byłam u koleżanki w sklepie a nie widziałam jej już spory czas i co? I ma cudny ciążowy brzuszek za 7tygodni rodzi!!! Aż mi się oczy zaszkliły ale cieszę się razem z nią bo ma już 13letnigo syna i teraz będzie dziewczynka. Później zachodzimy do znajomego na urodziny a tam co? kolejna ciążówka!!!
A wczoraj byliśmy na weselu i tam to już w ogóle plaga ciężarówek!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No cóż, zobaczymy może i u nas się w końcu uda - mój już dwa tygodnie w domku siedzi :biggrin2: więc puściliśmy wodzę fantazji i było wszędzie i na wszystkie możliwe sposoby :-D:-D:-D
W tym cyklu nie sprawdzałam kiedy płodne ani kiedy ma przyjść @ pełny spontan :biggrin2: tym bardziej że ta koleżanka ze sklepu powiedziała mi że cykle ma 28-29 dni a zaszła w 6dniu!!! gdzie to jest raczej nie możliwe!!!

Ancona fajnie, że się odezwałaś:-):tak: szybkiego zakończenia remontu życzę.

Ale tu pusto... demsik, mitaka, waiting jak minął weekend? Ja wczoraj pobalowałam w ciągu dnia z koleżankami - jedna miała urodziny wczoraj a druga dzisiaj:rofl2::happy: a dziś to trochę sprzątania, obiadek, odrabianie lekcji z Młodym.
Nasze ciężarówki przepadły.. Koriander, Szyszunia co u Was?
Ello, dziewczynka, m-s a Wy gdzie?

Lista staraczek działających aktywnie by zobaczyć dwie kreseczki:
Ewa1985
- 21 kwietnia / 4 cykl starań
Ancona - 25 kwietnia / 9 cykl starań
Ello20 - 14 maja / 4 cykl starań
Waiting4beans - 24 maja / 10 cykl starań
Dziewczynka86
-24 maja / 6 cykl starań
Mitaka - 10 maja/ 3 cykl starań
Neta81 - 3 czerwca / 5 cykl starań
Demsik
- 5 czerwca / 4 cykl starań

Czesc.mnie weekend minal bardzo fajnie.troche przytulanek troche romantyzmu troche zabawy duzo smiechu.nadrabialismy z moim zaleglosci.aledzis rano znow wyjechal no i cios w samo serce bo mialo to potrwax ostatni tydzien a tu sie okazuje ze jeszcze dwa tygodnie.oj trzeba pomyslec nad zmiana pracy mojego.ale ta inf o dodatkowym tygodniu mnie przerosla cos we mnie peklo jakas niewidzialna miarka sie przelala i poryczalam sie.zapuchnieta i zasmarrkana pozegnalam mojego.jak pojechal polozylam sie na ziemi i dalej ryczalam.potem juz w sumie nie wiedzialam z jakiego powodu rycze.ale nie moglam przestac.chyba potrzebowalam takiego oczyszczenia. Z trudem sie ogarnelam i doczolgalam do pracy.tu musze trzymac fason chociaz serce dalej boli i plakac sie chce jak pomysle ze to kolejne 2 tygodnie. W sumie to juz 5 tyg pewnie znow przesadzam sa pary ktore dluzej sie nie widza ale ja ciezko znosze rozstania zwlaszcza ze tu gdzie mieszkam nie mam nikogo bliskiego i jeszcze sie nie zaklimatyzowalam do konca i czuje siw teraz bardzo samotna a problemy z fasolka to poteguja.jeszcze dzis pada i taka przygnebiajaca pogoda jest.dosc psucia wam humoru.jestem chyba na tym forum najbardziej marudna i slaba psychicznie osoba.
Dobrze ze chociaz was mam i moge sie wygadac.dziekuje:-*
A jak wam minal weekend?

Neta fajnie ze poimprezowalas czasem trzeba sie zabawic chociaz powrot do rzeczywistosci jest straszny :-)
Odrabianie lekcji z dziecmi.zmora kazdej mamy.moja nie jedna noc zarwala ze mna z matmy nawet w liceum.orlem z majcy to ja nie bylam :-) a moja mama to arcymozg matematyczny:-) potem ja siedzialam z siostra i pomagalam jej w angielskim.masakra.smieje sie do mamy zeby sie tak nie cieszyla ze ma dorosle dzieci bo bedziemy z moimi dziecmi na korepetycje z matmy przyjezdzali do babci :-) a twoj syn jak sie uczy? Cieszy go nauka poki co? Jeszcze dluga droga przed nim

Jestem jestem i żyjemy :)
Mamy się bardzo dobrze, nadal brak mdłości i wymiotów.
Sa tylko zachciewajki jedzeniowe, dziś np. na śledzie w sosie musztardowym...Juz piersi mnie tak nie bolą, brzuszek delikatnie się pokazuje, wizyta u lekarza na 23/05.

Staraczkom śle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
U mnie @ jeszcze nie ma :) chociaż w sobotę pojawiły się jakieś plamienia i jajniki strasznie bolą, więc @ się zbliża :( boje się robić test, a tak w ogóle to mi już wstyd kupować :( tyle razy co ja juz byłam w aptece i w rossmanie, chyba rekordy robię, a ekspedientki pewnie niezły ubaw mają:(

Do góry