reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

dziewczyny no wkurzina jestem. jajniki bolą na owulkę, śluzior ciągnie się jak szalony, ochota jest ale męża brak :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Mam nadzieje że jakimś cudem jajo bedzie tym razem powolne albo owulacja się dzień przesunie a plemniczki wreszcie dostaną do tyłków torpedy i sobotni wieczorny numerek bedzie strzałem w 10. Może jak nie udaje się co miesiąc w każde dni płodne to teraz będzie jeden strzał ale konkretny....
..................................................złudne nadzieje

reklama
To już chyba tylko monitoring może pokazać kiedy wzrasta. Niektórym w trakcie innym dzień po jeszcze innym 3 dni po. Np. z moich wykresów wychodzi, że raz wzrosła następnego dnia z 36,42 (owu) na 36,77 a z jeszcze wcześniejszego miałam tak 36,62; 36,74 i dopiero 36,87 owulacja a dzień po 37. Ale to tylko wykres z ovufriend więc 100% pewności nie mam trzeba by się wybrać na ten monitoring ze dwa cykle to może by się rozjaśniło, ale kosztuje to i nie wiadomo czy co cykl jest podobnie czy tez anomalie jak ze wszystkim

Ja mam problem z kolei czy składać samo cv czy cv i list motywacyjny? W sumie nie wiem na jakie stanowisko mam aplikować tylko coś w rodzaju co bedzie.I jak się ustosunkować w takim liście? lizodupstwa też nie lubie a na tym chyba LM polega z założenia. Poza tym jak mają mnie zaprosić na rozmowę to chyba samo cv powinno wystarczyć nie?

A i jeszcze jedno jak robiłam w styczniu tarczycę i była 1 coś tam chyba 1,4 a nie robiłam tych f3 i f4 a teraz chciałabym je też przebadać to samo tsh też powtarzać czy się obejdzie? Czy w ogóle nie muszę tego f3 i f4 robić jak tsh było ok. Muszę sobie rozłożyć te badanka w czasie coby nie zbankrutować za bardzo ;)

No ja wlasnie odkladam kase na monitoring i inne badania.jak mojemu w czerwcu badania nie wyjda lepsze (licze na to ze nie zdarzy ich zrobic bo fasolka sie pojawi) to idziemy do kliniki nieplodnosci.
Ja bym samo cv wziela na twoim miejscu.
A list m. to typowa wazelina :-)

co do tsh to mnie lekarz powiedział ze tsh f3 i f4 musi być równocześnie w jednym cyklu zrobione żeby były miarodajne.
Ktoś mi mówił że nawet jak Tsh mam dobre to tamte mogą być gorsze, ale nie wiem nie jestem pewna więc musisz się dowiedzieć i kogoś mądrzejszego niż ja :-)

Co do badań to wiem, że TSH może być dobre a dopiero badanie FT3 i FT4 może coś wykazać, więc warto wszystko zrobić.

Mitaka samo cv porozsyłaj. List motywacyjny to beznadzieja jakaś - "Bardzo bym chciała pracować na tym stanowisku blabla:baffled:". Przecież skoro ktoś składa CV to ma motywacje do pracy na tym stanowisku, cóż tam jeszcze pisać.

Jestem moje kochane, jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:ależ tu piszecie,że nie idzie zdążyć:-pja miałam trochę na głowie- ogródek, praca, mały itd a wczoraj kiedy chciałam do was zajrzeć to tak upadłam w domku,że masakra!!!!!poślizgnęłąm się na kafelkach i uderzyłam głową, barkiem i nogą w róg ściany- a dziś - guz wielki na głowie i ból okropny i mdłości lekkie, na barku sinior już wyłazi, mały paluszek u nogi siny i pupa do tego zaczyna boleć:wściekła/y:ciężki był to dla mnie dzień, a od jutra zaczynam malowanie całego domu, więc mogę mieć kompa wyłaczonego, wtedy odezwę się do was po remoncie;-)ależ tęskniłam za Wami:zawstydzona/y:

mitaka- szkoda że wredota przylazła
waiting- może jeden a konkretny raz wystarczy,żeby się cieszyć.u nas to nigdy nie wiadomo, co kiedy i co najlepsze...
neta- jestem, cykle są równę,więc stawiam,że równo zajdziemy w ciążę;-)
Przykro mi się robi, kiedy czytam,że już byście miały dzidziulka, lub za chwilkę powinnyście rodzić- mnie nie dotknęło poronienie, ale zdałam sobie sprawę,jak WAm musi być ciężko...przytulam was mocno:tak:
całusy od pokiereszowanej:-)

reklama
cześć dziewczyny. Dzis zaszalalam ze spaniem. Obudzilam siem 10.30 czyli jak same widzicie 10 minut temu. Cisza w domu pustki to nic mi nie przeszkodzilo. Dobrze że mój zadzwonił bo dalej bym spała. MIłego dnia !!!!

Do góry