reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Nie nic się nie dzieje (mam nadzieje) po prostu niecierpliwa jestem bo myślałam, że to chop siup a tu dwa razy i nic co jest śmieszne ponoć bo dwa miesiące to mało a że wkoło jest wesoło tzn wszędzie brzuchatki to mi nerwki szaleją i tak piszę ;) A za Ciebie dalej trzymam kciukasy - widzę, że już 11 dpo to jeszcze plus minus 3 i się wyjaśni.

reklama
Hey. U mnie dzis piękne słonce i strasznie ciepło w samym żakieciku dziś grasowałam po mieście :D:D aż miło ptaszki śpiewają, bociany latają. Wiosna pęłną gębą :-)

Mój mnie wczoraj zaskoczył. CHyba jeszcze boli go to że to on ma problem z płodnością i zaczął się nakręcać. Mówi mi tak : " kochanie, podejrzewamy ze owulacje masz w poniedzialek zrobimy tak będziemy się kochać dziś, piątek, w niedziele rano i wieczorem i w poniedzialek tak zeby dorwac jajo. To ja sie ide napic kawy co by ruszyc plemniki a ty sie szykuj za 30 minut chce cie widziec w łóżku" Hehe uśmiałam się i musiałam szybko isc sie kapac i przebrac bo nie zartował :) a póżniej tak :" Kotek nie zaszkodzi sprobowac z tylkiem w gorze wiec juz hop hop dupka w gore"
No masakra. Chlop mi zwariowal !!

No no waiting super masz tego chłopa - fajnie że tak do tego podchodzi :-).

U mnie przytulanki były w sobotę i z niedzieli na poniedziałek a owulkę prawdopodobnie miałam wczoraj bo cały dzień tak mnie jajniki bolały (rano lewy a później prawy) że nawet chodzenie sprawiało mi ból! Prawie zawsze mam ból owulacyjny ale tak mocno to jeszcze nie było. Ciekawe czy plemniczki przetrwały i czy coś z tego będzie :confused:

Najlepsze jest to że mojej siostrze już tydzień @ się spóźnia dzisiaj zrobiła testa i jedna kreska była ale to nigdy nic nie wiadomo a u nich to by była ładna niespodzianka bo chciała po obronie i po weselu (w sierpniu imprezka się szykuje:-)) no i ciekawe co z tego będzie. Cieszyłabym się z nowego boba w rodzince ale najpierw to u mnie powinien być ;-)

Znowu zniknęłam :zawstydzona/y: Ostatnio dużo się u mnie dzieje.
@ mi przyszła spóźniona o dzień, czyli 05.04, szlag by ją trafił. Nie będę się na ten temat rozwodzić, bo już przeszła, więc trzeba działać, a nie gadać.
Neta, dziękuję Ci bardzo za zajęcie się listą! :-)
Naszym ciężaróweczkom życzę spokoju, braku dolegliwości i mdłości!;-) Kogasica zdrówka!

Podpinam listę, o którą Neta tak ślicznie zadbała, przy okazji aktualizuję siebie

Starałam się :-)

Kogasica jak się czujesz?

waiting
fajny mężuś :tak::-D może ma rację i się uda :happy::rofl2:

ancona &&&& żeby plemniczki przetrwały do owu :-)

ello co u Ciebie?
Ja mam dziś 7 dc, nie nastawiam się na nic, tym bardziej, że to nie jest dla mnie wymarzony miesiąc na zajście, termin porodu z kalkulatora wychodziłby 11 stycznia, czyli znając moje szczęście to w sylwestra bym rodziła:baffled: no ale zobaczę, nie będę na siłę uprawiać seksu w dni płodne,no chyba, że będziemy mieli akurat ochotę:-D muszę odpuścić bo zbzikuję:-p

No Kochane dawno mnie u nie było jestem po 3 dniach pracy po 12 h, za to 4 dni wolnego :) odebraliśmy wynik a na nim:

residua deciduae compactae et spongiosae atque villorum

a @ jak nie było tak nima :)

m-s a co to za dziadostwo łacińskie? Trzymam && żeby @ nie było
ello to samo &&&
neta też bzikujesz już hy ale to wszystko jest do d. Ja jak ma przyjść do płodnych to się boję, że wyjdzie i co to będzie a jak przychodzi @ to rozpaczam, już nie wiem sama czego chce- chyba zeświruje w końcu i na tym się skończy
ancona to byś miała z siostrą taką samą sytuację jak ja ze szwagierką, tyle że Ty jesteś w lepszej sytuacji bo już masz jednego bejbika, z doświadczenia powiem, że niezły wnerw i rozpacz ale już się powoli oswoiłam. Może macie mega żywotnych żołnierzy i akurat coś ;)
waiting z takim podejściem do tematu to hoho wywalczycie w końcu swoje szczęście :-)

reklama
Dostałam jakiejś okropnie swędzącej wysypki na lewej ręce! Jak to mnie swędzi, cały czas bym tylko siedziała i drapała. Wydaje mi się że przesadziłam z piciem świeżo wyciskanych soków :) organizm się buntuje przed za dużą ilością witaminek :)

Do góry