reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

Waiting ale i cuda się zdarzają (czyta się o parach, którym lekarze nie dawali żadnych szans a w którymś momencie jakoś gdzieś), a nuż trafi się w jednym z cykli jakiś bojownik-krążownik mega zord albo jakiś napasiony witaminami samiec alfa i da rade

Dziewczyny jaką taktykę zastosować w nadchodzącym cyklu. Od początku i często? Poczekać aż pierwszy test owu będzie ciemniejszy (bo kontrolnej ciemniejszej od testowej nie zanotowałam, ale były cztery dni z kreskami zauważalnie ciemniejszymi) a do tego czasu niet? Czy co drugi dzień od jakiegoś momentu? Te co zaskoczyły jak robiłyście albo te z doświadczeniem ;) Owulacje niby miałam 21 dc a pierwszy pozytywny test 17dc (na wykresie poniżej).

Ostatnia edycja:
reklama
ależ tu naskrobałyście kochane przez ta chwilę co mnie nie było:happy:

"zaplandekowane"- cieszyć się mdłościami, spaniem, rozrastaniem macicy i bolącymi cycuchami, bo fasolki rosna i adają o sobie znać:tak:cieszę się razem a Wami:-)

u mnie oczywiście w ciągu matematycznym jak w zegarku- znowu przylazła z samego rana, z pierwszym siku, a mówią,że z pierwszym siku to największe stężenie HCG hihi:-Djak pisałam wcześniej, wiedziałam,że okres dostanę,więc bez smutków. dziewczynka dodaj proszę do cyklu starań plus jeden, a testowanie w przyszłym miesiącu na 2 maja:tak:może coś się ruszy,że przytulań będzie więcej, ale kobitki- bocianów coraz więcej to i zafasolkowanych będzie więcej, tylko dokarmiajcie bo nie będą miały siły latać:happy:

waiting- jak pisała mitaka, cuda się zdarzają i zaw3sze macie jakieś szanse, nigdy nie są zerowe, buziol wielki:tak::tak::tak:

mitaka te testy musisz trajtowac z przymruzeniem oka :tak: mi test pozytywny wyszedl dwa dni po potwierdzonej przez lekarza owu wiec jakbym czekala to w zyciu bym nie zaszla. jedyne co warto to sledzic czy juz pojawia sie blada kreska i starac sie czesto gesto, u nas zaskoczylo przy metodzie "na codzien" przez caly okres plodny:-p

No dziewczyny co do bocianów to dziś przez okno w pracy wypatrzyłam aż 11 sztuk,jak sobie krążyły po niebie...
Natomiast co do cudów-mam klientkę,która po 16 latach starań zaszła w ciążę,ma w tej chwili 55 lat i dziecko w wieku przedszkolnym-i twierdzi,że lekarze nie dawali jej szans na dziecko-bądźmy dobrej myśli
U mnie starania trwają,choć przyznam szczerze,że bardziej zależy mężowi-chyba ma cykora przed zabiegiem,że mu niby coś uszkodzą i nie będzie już zdolny do zapłodnienia...:-)

Koriander mówisz, że codziennie w płodne. Płodne czyli od momentu aż się śluz pojawi? Czy jak niektóre piszą tydzień okresu potem tydzień przerwy a potem codziennie? Znowu jak tak codziennie to jak przyjdzie do owu to się nie wypsiuka za wczasu ;) chociaż to zalezy chyba od jakość plemniorów? (mam nadzieje, że z nimi ok). No mi te testy wydaje się, że mniej więcej teraz pokazały bo potem temperatura urosła, ale wiadomo bez monitoringu nic pewnego. Yhh ostatnio było co dwa dni i doopa choć może być tak, że zawcześnie skończyliśmy starania bo tamten cykl miałam jakiś wydłużony

Mjaa - 31.01 test pozytywny
Madzierena - 9.02 Test pozytywny
Madziulka11 - 11.02 Test pozytywny
Sylla84 - test pozytywny
Koriander - 19 marca test pozytywny

Pieknaszyszunia- 30 marca test pozytywny

Kogasica28 – 27 marca test pozytywny

Mitaka - ... / 3 cykl starań
Ancona - 24 marca / 8 cykl starań
Ewa1985 - 27 marca / 3 cykl starań
Dziewczynka86 - 5 kwietnia? / 4 cykl starań
Waiting4beans
- 8 kwietnia / 8 cykl starań
Ello20 - 8 kwietnia/..
Demsik - 2 maja / 3 cykl starań
Neta81 - 6 maja / 4 cykl starań

Pobawiłam się trochę listą :-)

m-s
co u Ciebie? chcesz się dopisać do listy testowań? czy jeszcze za wcześnie, bo nie wiem czy już możecie się starać?

Koriander ospa wciąż trwa, dzisiaj już trzeci dzień i rano było jeszcze kilka nowych krostek - na szczęście mały się nie drapie, wczoraj wieczorem tylko przez chwilkę mówił "mama ktoś mi gwoździe w plecki wbija" ale szybkie smarowanko i przeszło. Teraz dostał gorączki, leży pod kocykiem i baje ogląda.
A mąż ospy nie miał i teraz mamy trzy tygodnie niepewności :confused:
Demsik co do boćków to w tym roku widziałam lecącego :-) przefruną mi prawie nad głową tak bardzo niziutko :-) cieszyłam się jak dziecko wierząc że to dobry znak :-D

Ale miałam dzisiaj przygodę :szok: pojechałam do miasteczka i zaparkowałam autko - pozałatwiałam co miałam i wsiadam do autka, ruszam a tu się każdy na mnie patrzy ??? i ogląda się za samochodem, myślę sobie co jest? Odsunęłam szyby i nasłu****ę - może dziwnie silnik pracuje czy gumę złapałam.... zatrzymałam się w bocznej uliczce obeszłam auto dookoła i nic na moje oko się nie dzieje tylko jak jechałam to jakieś dziwne szuranie, stukanie było. Zadzwoniłam po brata - mówię przyjeżdżaj bo auto popsułam :eek: (jak zwykle ja:-D) . Przyjechał i przejechał się i mówi że osłonę od silnika urwałam :-D i powiedział gdzie do mechanika jechać . Wsiadłam do auta i jadę (musiałam przez całe miasto przejechać) z tą szurająco - wiszącą osłoną - jak jechałam to nie było osoby która by się nie obejrzała z dziwną miną na twarzy :baffled: a ja wiedziałam już dlaczego tak się patrzą i śmiałam się z tego jak głupia aż się popłakałam ze śmiechu - jeden pan mi nawet drogę zajechał i pokazywał że coś mi tam wisi a ja się śmiałam i mówiłam że wiem o tym. Kurcze żebym miała kamerkę i nagrała miny ludzi mijanych po drodze - bezcenne:-D niektórzy nawet kucali żeby zobaczyć co się dzieje hehe. Mechanik powiedział że dzisiaj jestem szóstą osobą z urwaną osłoną :-D

ancona, ale przygoda, dobrze ze nic poważniejszego! dobrze miec w takiej sytuacji brata!
Netka ale żeś listę zrobiła, zobaczcie prawie 50-50% jest, jeszcze trochę wszystkie będziecie na górze listy, trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Neta iście przejrzyście w tej liście :-)
Szyszunia jeszcze mam 14 testoof więc dam rade, choć myślę żeby teraz tak koło 15 dc zacząć i codziennie. Nie wiem czy dobrze na tym wyjde no ale działać trzeba. A jaki Ty miałaś plan na TEN cykl?
Ancona jesteś the best, ale się uśmiałam:-D

Do góry