reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Kaamilaaa az dziw za serce chwyta ze ludzie tacy potrafią byc. Mam nadzieje ze beda zyli w zdrowiu i nie bedzie im nigdy dane czekac w kolejkach gdy sie zle czuja. Mi teraz łatwiej w kolejce ale początek ciąży, mdlosci zawroty glowy i uczucie jakbym miala zmedlec odbierały trochę radosc z ciąży. Jedno przeszło to teraz sciegna bola w pachwinie ale i tak mi lepiej teraz :)
No niestety mnie juz nic nie zdziwi [emoji57] tylko przykro ze jeden czlowiek tak traktuje drugiego [emoji19]
Mi od dobrych 4tygodni ciagle towarzysza zawroty głowy-niestety wina anemii[emoji19]
A pachwiny od tygodnia nie daja o sobie zapomnieć[emoji85]az nie ogarniam ze na tym etapie juz moge miec problemy z ubraniem spodni czy butów [emoji85]

No niestety mnie juz nic nie zdziwi [emoji57] tylko przykro ze jeden czlowiek tak traktuje drugiego [emoji19]
Mi od dobrych 4tygodni ciagle towarzysza zawroty głowy-niestety wina anemii[emoji19]
A pachwiny od tygodnia nie daja o sobie zapomnieć[emoji85]az nie ogarniam ze na tym etapie juz moge miec problemy z ubraniem spodni czy butów [emoji85]
Ojej biedna . Mi jakoś po 20tc zaczęły dokuczac pachwiny ale jest juz niezle. Albo przywyklam albo oslablo.

Jaka mialas wartość hemoglobiny? Ja sie boje ze znow skoncze z anemia bo już mam poniżej normy

Ojej biedna . Mi jakoś po 20tc zaczęły dokuczac pachwiny ale jest juz niezle. Albo przywyklam albo oslablo.

Jaka mialas wartość hemoglobiny? Ja sie boje ze znow skoncze z anemia bo już mam poniżej normy

Teraz juz nie pamiętam dokładnie ale chyba 11(?)[emoji848] no i oczywiście hematokryt i erytrocyty tez poleciały ponizej normy [emoji53]
Wiec od razu lekarz tardyferon przepisal 2x1[emoji57] no i wyszly mi ostatnio liczne bakterie w moczu wiec dodatkowo jeszcze antybiotyk [emoji19]

Oby ciebie anemia ominęła [emoji106] ja juz od dluzszego czasu czulam ze sie zaczyna bo bylo tak jak w pierwszej ciazy, czesto krew z nosa mi leciala, bylam bardziej zmeczona no i te zawroty [emoji53]

Teraz juz nie pamiętam dokładnie ale chyba 11(?)[emoji848] no i oczywiście hematokryt i erytrocyty tez poleciały ponizej normy [emoji53]
Wiec od razu lekarz tardyferon przepisal 2x1[emoji57] no i wyszly mi ostatnio liczne bakterie w moczu wiec dodatkowo jeszcze antybiotyk [emoji19]

Oby ciebie anemia ominęła [emoji106] ja juz od dluzszego czasu czulam ze sie zaczyna bo bylo tak jak w pierwszej ciazy, czesto krew z nosa mi leciala, bylam bardziej zmeczona no i te zawroty [emoji53]
Moje ostatnie wyniki hemoglobina 11.7, erytrocyty poniżej normy ale jescze nie jakos szalenczo 4.14, hematocryt 33.

Po porodzie dlugo wychodzilam z anemii nie moglam patrzeć juz na sorbifer.
A ciążę teraz zaczynalam z hemoglobina 15.3...

Ja sie też ciesze, ze tu zostajecie, bo bede mogła was dalej podczytywac i kibocować [emoji173]️ a tam faktycznie widzialam, ze kwas, az brak slów ;)

Moje ostatnie wyniki hemoglobina 11.7, erytrocyty poniżej normy ale jescze nie jakos szalenczo 4.14, hematocryt 33.

Po porodzie dlugo wychodzilam z anemii nie moglam patrzeć juz na sorbifer.
A ciążę teraz zaczynalam z hemoglobina 15.3...

Ja w pierwszych wynikach mialam cos kolo 12 [emoji57]
A hematokryt teraz podobnie do Ciebie bo u.mnie 34, erytrocyty 3,5[emoji57]

A po porodzie bylam przez pol roku ciagle na zelazie [emoji19] teraz pewnie bedzie tak samo [emoji19]

Hmm też chciałam w ustach ale wyczytałam że to się nie sprawdza i lepiej na dole [emoji4] Na tym wykresie wygląda właśnie jakby owu nie było...
Ja mierzyłam zawsze w pochwie temp. Jakoś w ustach nie bardzo to chyba daje. Zawsze możesz wsadzić termometr pod innym katem czy coś.

No właśnie za późno się zorientowałam, że lepiej w miejscu docelowym ;)
Dziś się temperatura podniosła z 36,22 do 36,38 to może jednak coś z tą owulacją było lub będzie. Dziś 16 dc, @ według flo 24.01.
W następnym cyklu będę mierzyć temperaturę rzetelnie i tam gdzie należy, bo na ten szczególnie nie liczę.

reklama
Do góry