reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Staramy się z mężem o bobasa od lipca 2017. W listopadzie już miała nadzieje, ze się udało ponieważ nie dostałam okresu jednak po wizycie u gin i zrobieniu badania krwi okazało się ze mam niedoczynnosc tarczycy i za wysoka prolaktyne :( dostałam leki i po 1,5 miesiącach przyjmowania udało się i w styczniu byłam w ciąży :) jednak w 7 tygodniu poroniłam..
Od razu dostaliśmy zielone światło aby się starać, wiec od lutego działamy. Byłam ostatnio u endo, tarczyca ok jednak prolaktyna lekko wysoka wiec zaczęłam przyjmować Dostonex.
Jestem już po owulacji i czekam na możliwość zrobienia testu, mam cicha nadzieje ze się udało :D
Ufff, ale się rozpisałam [emoji3]
@lulcia23 trzymam kciuki!! :)

reklama
Myślę, że beta już by coś pokazała. A ile to będzie dni po owulacji?
Ja staram się z mężem o pierwsze, choć wolałabym żeby to już było trzecie ;)

8 dni po owulacji, ale nie robiłam testów owu. Tylko według aplikacji.. ja czułam ze miałam dzień przed czyli 9 dni po.

Ja mam zapas z allegro więc już po i biel bieli. Miałam cichą nadzieje, że się uda bo piersi mi mało nie eksplodują, zawsze bolą przed okresem ale nigdy aż tak, ale u nas to byłby cud bo mamy parę problemów, przede wszystkim tragiczną morfologię nasienia.
Może jeszcze nie wszystko stracone :)
heh ja doczekam MOŻE do czwartku z tym testem.... Psychika mi chyba figle płata, bo dziś biorąc kąpiel zauważyłam żyły na lewej piersi- pierwszy raz je zobaczyłam. Albo co gorsza pierwszy raz zwróciłam na nie uwagę- zaczytana w forach o objawach ciąży.... Więc to raczej moja psychika ;/
a nie faktyczny objaw tak upragnionej ciąży :( Byle do czwartku...

@Pannacota Ja mam 3 dzieci, 11, 10 i najmłodsze niebawem skończy 5 lat.

@Pati060 może zrób sobie pakiet badań dla planujących ciążę, czasem są zniżki.

Wow, ile nowych dziewczyn! Super, widać, że wiosna przyszła :)

My dziś byliśmy na rowerowej wycieczce do skansenu, na obiadku, lodach. W czwartek mamy w planach zoo jak pogoda dopisze.

Może jeszcze nie wszystko stracone :)
heh ja doczekam MOŻE do czwartku z tym testem.... Psychika mi chyba figle płata, bo dziś biorąc kąpiel zauważyłam żyły na lewej piersi- pierwszy raz je zobaczyłam. Albo co gorsza pierwszy raz zwróciłam na nie uwagę- zaczytana w forach o objawach ciąży.... Więc to raczej moja psychika ;/
a nie faktyczny objaw tak upragnionej ciąży :( Byle do czwartku...
U mnie też żyłki duże jak nigdy, ale w naszym przypadku jest szansa jak wygrać w totka.
Swoją drogą polecam robić badanie nasienia wszystkim staraczkom, nieinwazyjne, koszt niski a może zaoszczędzić sporo czasu.

Poza tym żyłami to nic szczególnego. Czuje się dokładnie jak przed ostatnim cyklem...

Dobrze, że nas dużooo :) w grupie raźniej :p

@Pannacota Ja mam 3 dzieci, 11, 10 i najmłodsze niebawem skończy 5 lat.

@Pati060 może zrób sobie pakiet badań dla planujących ciążę, czasem są zniżki.

Wow, ile nowych dziewczyn! Super, widać, że wiosna przyszła :)

My dziś byliśmy na rowerowej wycieczce do skansenu, na obiadku, lodach. W czwartek mamy w planach zoo jak pogoda dopisze.
Wiosna , wiosna i plany, marzenia :) hehe Kochana ale jak pakiet badan ?? Gdzie mozna die udać, zeby takie zrobic ?? Naprowadz mnie bo ja naprawde ciemna jestem w tych sprawach.... ps. Nadal czekam na @ zero objaw na nadejscie :D ( dziś powinna być ) nadzieja umiera ostatniaaaa... hehe :*

Wiosna , wiosna i plany, marzenia :) hehe Kochana ale jak pakiet badan ?? Gdzie mozna die udać, zeby takie zrobic ?? Naprowadz mnie bo ja naprawde ciemna jestem w tych sprawach.... ps. Nadal czekam na @ zero objaw na nadejscie :D ( dziś powinna być ) nadzieja umiera ostatniaaaa... hehe :*
ooo to trzymamy kciuki :p :)

reklama
Do góry