reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny, ja tu napisałam pare dni temu, ale nie wchodziłam, bo miałam mnóstwo roboty :( . Nieregularne miesiączki mam od jakiegoś czasu, ale wg ginekologa wszystko jest Ok.. dzis 21dc, zastanawiam się czy robić betę w piątek. Czy to nie za wcześnie? Okres mam dostać 8-10 maja. Może zrobię po prostu w przyszłym tygodniu, ale kusi mnie by już wiedzieć na weekend. Mam nadzieje, ze uda nam się wszystkim tu w tym lub w przyszłym cyklu :)

Macie już dzieci? Ile maja lat? Moja ma 4,5 zastanawiam się czy nie za duża różnica wieku.

Pozdrawiam :)
Myślę, że beta już by coś pokazała. A ile to będzie dni po owulacji?
Ja staram się z mężem o pierwsze, choć wolałabym żeby to już było trzecie ;)

reklama
Cześć Dziewczyny! Od 2 lat staramy się z mężem o dziecko. Mam problem z prolaktyną od tygodnia biorę bromergon(fatalnie się czuję). Czy któraś z was również miała podobny problem i brała bromergon? Jakie są wasze opinie? Po jakim czasie kuracji bromergonem zaszłyście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Cześć Dziewczyny! Od 2 lat staramy się z mężem o dziecko. Mam problem z prolaktyną od tygodnia biorę bromergon(fatalnie się czuję). Czy któraś z was również miała podobny problem i brała bromergon? Jakie są wasze opinie? Po jakim czasie kuracji bromergonem zaszłyście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Hej, ja się leczę na hiperprolaktynemię od kilka lat. Leczenia bromergonem nie wspominam dobrze. Okropnie się czułam. Zapytaj swojego endo o lek Dostinex. To dużo droższy lek, ale bierze się go tylko 1x w tygodniu i nie czujesz że bierzesz jakieś leki [emoji4]

W wieku 17 lat z powodu hiperprolaktynemii brałam bromegron. Tragicznie się po nim czułam, nie dało się funkcjonować, a prolaktyna nie spadała. Miałam nawet rezonans magnetyczny przysadki mózgowej z kontrastem. Nic nie wykazało. Odstawiłam leki bo po prostu nie dało się funkcjonować. Dwa lata później przy kontrolnych badaniach wyszło że prolaktyna w normie i tak jest do dziś. I przed pierwszą i teraz przed drugą ciąża wyniki miałam idealne

Hej Wam, opowiem coś o sobie. Mam 25 lat. Mieszkam w Lubelskim. 19 maja biorę ślub ale decyzję o dzidziusiu podjęliśmy wcześniej. Niestety jak pisałam pierwsza próba się nie udała....ale głowa do góry, noc poślubna może przyniesie owoc naszej miłości.

A ja już planuje przyszły cykl. Jutro idę do apteki. Kupuje termometr owulacyjny, zamówię sobie ten żel conceive plus no i olej z wiesiołka w tabletkach, bo mam w butelce ale jest okropny w smaku i nie mam motywacji żeby go pić ;) zacznę pić też wodę z octem jabłkowym, bo już stoi miesiąc i nie mogłam się zabrać za jego picie. Mężowi kupię androvit i salfazin no i zacznie brać ten bromergon. Badania nasienia narazie i tak nie może zrobić, bo miał wyrywana 8 z lekkimi komplikacjami i bierze antybiotyk, a po antybiotyku 4 tygodnie trzeba odczekać podobno. Także niech ta małpa przychodzi, bo mam już power na nowy cykl;):D
Kochana powodzenia, ja chyba pójdę w Twoje ślady i zrobię zamówienie z apteki na termometr, wiesiołka i testy owulacyjne, od tego cyklu spróbuję wszystko badać i mierzyć ;)
U mnie dzisiaj niestety 1dc, @ przyszła dwa dni za szybko i już zaczynam swirowac czy wszystko jest okej z hormonami, ale pewnie takie krótkie różnice nic nie znaczą.

A co tam porabiacie kobitki na majówkę? :) my z mężem w domku ale aktywnie zwiedzamy różne parki, jeziorka co by zająć dzieciaczka i korzystać z pogody :)

Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Staramy się z mężem o bobasa od lipca 2017. W listopadzie już miała nadzieje, ze się udało ponieważ nie dostałam okresu jednak po wizycie u gin i zrobieniu badania krwi okazało się ze mam niedoczynnosc tarczycy i za wysoka prolaktyne :( dostałam leki i po 1,5 miesiącach przyjmowania udało się i w styczniu byłam w ciąży :) jednak w 7 tygodniu poroniłam..
Od razu dostaliśmy zielone światło aby się starać, wiec od lutego działamy. Byłam ostatnio u endo, tarczyca ok jednak prolaktyna lekko wysoka wiec zaczęłam przyjmować Dostonex.
Jestem już po owulacji i czekam na możliwość zrobienia testu, mam cicha nadzieje ze się udało :D
Ufff, ale się rozpisałam [emoji3]

Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Staramy się z mężem o bobasa od lipca 2017. W listopadzie już miała nadzieje, ze się udało ponieważ nie dostałam okresu jednak po wizycie u gin i zrobieniu badania krwi okazało się ze mam niedoczynnosc tarczycy i za wysoka prolaktyne :( dostałam leki i po 1,5 miesiącach przyjmowania udało się i w styczniu byłam w ciąży :) jednak w 7 tygodniu poroniłam..
Od razu dostaliśmy zielone światło aby się starać, wiec od lutego działamy. Byłam ostatnio u endo, tarczyca ok jednak prolaktyna lekko wysoka wiec zaczęłam przyjmować Dostonex.
Jestem już po owulacji i czekam na możliwość zrobienia testu, mam cicha nadzieje ze się udało :D
Trzymam kciuki

reklama
@8Ania8 a kiedy planujesz robić test?
Ja mam zapas z allegro więc już po i biel bieli. Miałam cichą nadzieje, że się uda bo piersi mi mało nie eksplodują, zawsze bolą przed okresem ale nigdy aż tak, ale u nas to byłby cud bo mamy parę problemów, przede wszystkim tragiczną morfologię nasienia.

Do góry