reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny, ja tu napisałam pare dni temu, ale nie wchodziłam, bo miałam mnóstwo roboty :( . Nieregularne miesiączki mam od jakiegoś czasu, ale wg ginekologa wszystko jest Ok.. dzis 21dc, zastanawiam się czy robić betę w piątek. Czy to nie za wcześnie? Okres mam dostać 8-10 maja. Może zrobię po prostu w przyszłym tygodniu, ale kusi mnie by już wiedzieć na weekend. Mam nadzieje, ze uda nam się wszystkim tu w tym lub w przyszłym cyklu :)

Macie już dzieci? Ile maja lat? Moja ma 4,5 zastanawiam się czy nie za duża różnica wieku.

Pozdrawiam :)
Myślę, że beta już by coś pokazała. A ile to będzie dni po owulacji?
Ja staram się z mężem o pierwsze, choć wolałabym żeby to już było trzecie ;)

reklama
Cześć Dziewczyny! Od 2 lat staramy się z mężem o dziecko. Mam problem z prolaktyną od tygodnia biorę bromergon(fatalnie się czuję). Czy któraś z was również miała podobny problem i brała bromergon? Jakie są wasze opinie? Po jakim czasie kuracji bromergonem zaszłyście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Cześć Dziewczyny! Od 2 lat staramy się z mężem o dziecko. Mam problem z prolaktyną od tygodnia biorę bromergon(fatalnie się czuję). Czy któraś z was również miała podobny problem i brała bromergon? Jakie są wasze opinie? Po jakim czasie kuracji bromergonem zaszłyście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Hej, ja się leczę na hiperprolaktynemię od kilka lat. Leczenia bromergonem nie wspominam dobrze. Okropnie się czułam. Zapytaj swojego endo o lek Dostinex. To dużo droższy lek, ale bierze się go tylko 1x w tygodniu i nie czujesz że bierzesz jakieś leki [emoji4]

W wieku 17 lat z powodu hiperprolaktynemii brałam bromegron. Tragicznie się po nim czułam, nie dało się funkcjonować, a prolaktyna nie spadała. Miałam nawet rezonans magnetyczny przysadki mózgowej z kontrastem. Nic nie wykazało. Odstawiłam leki bo po prostu nie dało się funkcjonować. Dwa lata później przy kontrolnych badaniach wyszło że prolaktyna w normie i tak jest do dziś. I przed pierwszą i teraz przed drugą ciąża wyniki miałam idealne

Hej Wam, opowiem coś o sobie. Mam 25 lat. Mieszkam w Lubelskim. 19 maja biorę ślub ale decyzję o dzidziusiu podjęliśmy wcześniej. Niestety jak pisałam pierwsza próba się nie udała....ale głowa do góry, noc poślubna może przyniesie owoc naszej miłości.

A ja już planuje przyszły cykl. Jutro idę do apteki. Kupuje termometr owulacyjny, zamówię sobie ten żel conceive plus no i olej z wiesiołka w tabletkach, bo mam w butelce ale jest okropny w smaku i nie mam motywacji żeby go pić ;) zacznę pić też wodę z octem jabłkowym, bo już stoi miesiąc i nie mogłam się zabrać za jego picie. Mężowi kupię androvit i salfazin no i zacznie brać ten bromergon. Badania nasienia narazie i tak nie może zrobić, bo miał wyrywana 8 z lekkimi komplikacjami i bierze antybiotyk, a po antybiotyku 4 tygodnie trzeba odczekać podobno. Także niech ta małpa przychodzi, bo mam już power na nowy cykl;):D
Kochana powodzenia, ja chyba pójdę w Twoje ślady i zrobię zamówienie z apteki na termometr, wiesiołka i testy owulacyjne, od tego cyklu spróbuję wszystko badać i mierzyć ;)
U mnie dzisiaj niestety 1dc, @ przyszła dwa dni za szybko i już zaczynam swirowac czy wszystko jest okej z hormonami, ale pewnie takie krótkie różnice nic nie znaczą.

A co tam porabiacie kobitki na majówkę? :) my z mężem w domku ale aktywnie zwiedzamy różne parki, jeziorka co by zająć dzieciaczka i korzystać z pogody :)

Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Staramy się z mężem o bobasa od lipca 2017. W listopadzie już miała nadzieje, ze się udało ponieważ nie dostałam okresu jednak po wizycie u gin i zrobieniu badania krwi okazało się ze mam niedoczynnosc tarczycy i za wysoka prolaktyne :( dostałam leki i po 1,5 miesiącach przyjmowania udało się i w styczniu byłam w ciąży :) jednak w 7 tygodniu poroniłam..
Od razu dostaliśmy zielone światło aby się starać, wiec od lutego działamy. Byłam ostatnio u endo, tarczyca ok jednak prolaktyna lekko wysoka wiec zaczęłam przyjmować Dostonex.
Jestem już po owulacji i czekam na możliwość zrobienia testu, mam cicha nadzieje ze się udało :D
Ufff, ale się rozpisałam [emoji3]

Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Staramy się z mężem o bobasa od lipca 2017. W listopadzie już miała nadzieje, ze się udało ponieważ nie dostałam okresu jednak po wizycie u gin i zrobieniu badania krwi okazało się ze mam niedoczynnosc tarczycy i za wysoka prolaktyne :( dostałam leki i po 1,5 miesiącach przyjmowania udało się i w styczniu byłam w ciąży :) jednak w 7 tygodniu poroniłam..
Od razu dostaliśmy zielone światło aby się starać, wiec od lutego działamy. Byłam ostatnio u endo, tarczyca ok jednak prolaktyna lekko wysoka wiec zaczęłam przyjmować Dostonex.
Jestem już po owulacji i czekam na możliwość zrobienia testu, mam cicha nadzieje ze się udało :D
Trzymam kciuki

reklama
@8Ania8 a kiedy planujesz robić test?
Ja mam zapas z allegro więc już po i biel bieli. Miałam cichą nadzieje, że się uda bo piersi mi mało nie eksplodują, zawsze bolą przed okresem ale nigdy aż tak, ale u nas to byłby cud bo mamy parę problemów, przede wszystkim tragiczną morfologię nasienia.

Do góry