reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Szkoda, myślałam ze może u Ciebie będzie bobas, zobaczysz następny cykl jest nasz :) ja jestem na luzie, mam 2 opakowania dupka, czyli jeszcze 2 cykle, jak nie zajdę, to pewnie clo, ewentualnie poszerzona diagnostyka i drożność, zrobię co mi lekarka powie, ze powinnam. Taka będę grzeczna :p
A jak u Ciebie @ po dupku? Bo u mnie strasznie licha, widac ze to "sztuczny" okres, chyba owu jednak nie było :|
U mnie taki dziwny - słaby okres był po proverze, ale po duphastonie jest taki jak zwykle.

reklama
No dosłownie, przede mną była starsza kobieta tak koło 50 i chyba skradła serce dyrektorki. Nie wiem, może uważała, że jak młoda to nierozsądna i nieodpowiedzialna. A praca polegać miała na pomocy w kuchni i w sprzątaniu zabawek po dzieciach. Zrezygnować na pewno nie zrezygnuje. :)
Szok normalnie brak mi słów. . Trzymam kciuki za znalezienie wymarzonej pracy :)

Dałaś mi do myślenia, może ta Provera dla mnie akurat bylaby lepsza? Zobaczę jak będzie po kolejnym cyklu, dziekuje za info :)
Provera nie jest dla kobiet starających się o dziecko. ;) Może spowodować to zaburzenia rozwojowe w obrębie układu płciowego u płodów obu płci. Miałam je przepisane jak byłam na etapie leczenia a nie starań, dopiero teraz lekarzowi powiedziałam, że chcemy się starać i mam przepisany duphaston. No i ogólnie ta Provera może działać podobnie jak tabletki anty.

Haha to bym sie zblaznila u ginki pytając o to :D dobra, znów mi odbija a propo suplementów, a mi miałam odpuścić :p juz będę grzeczna!
Dlatego od razu Ci napisałam. :) U mnie dzisiaj 11dc i zastanawiam się jak ja mogę tak spokojnie siedzieć. :D Suplementy to jak wcześniej pisałam bierzemy oboje wit. D, kwas foliowy, a ja jeszcze ten probiotyk. No i zastanawiam się od którego dnia cyklu brać Duphaston. Gin mi mówił, żeby od 14-15 dc. Dzisiaj 11dc nie czuje się na owulację, nic jakby nie przepowiada.

reklama
Dlatego od razu Ci napisałam. :) U mnie dzisiaj 11dc i zastanawiam się jak ja mogę tak spokojnie siedzieć. :D Suplementy to jak wcześniej pisałam bierzemy oboje wit. D, kwas foliowy, a ja jeszcze ten probiotyk. No i zastanawiam się od którego dnia cyklu brać Duphaston. Gin mi mówił, żeby od 14-15 dc. Dzisiaj 11dc nie czuje się na owulację, nic jakby nie przepowiada.
Nie bierz dupasthonu bez monitoringu!!! Jeżeli przyjmiesz przed owulacja to hamuje to jajeczkowanie :( ja popełniałam ten błąd przez rok! Teraz upierdliwe chodzę do gina by potwierdzal mi kiedy owulacja była, oczywiście musiałam to na nim wymusić... Sam nie zaproponował.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry