reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Szkoda, myślałam ze może u Ciebie będzie bobas, zobaczysz następny cykl jest nasz :) ja jestem na luzie, mam 2 opakowania dupka, czyli jeszcze 2 cykle, jak nie zajdę, to pewnie clo, ewentualnie poszerzona diagnostyka i drożność, zrobię co mi lekarka powie, ze powinnam. Taka będę grzeczna :p
A jak u Ciebie @ po dupku? Bo u mnie strasznie licha, widac ze to "sztuczny" okres, chyba owu jednak nie było :|
U mnie taki dziwny - słaby okres był po proverze, ale po duphastonie jest taki jak zwykle.

reklama
No dosłownie, przede mną była starsza kobieta tak koło 50 i chyba skradła serce dyrektorki. Nie wiem, może uważała, że jak młoda to nierozsądna i nieodpowiedzialna. A praca polegać miała na pomocy w kuchni i w sprzątaniu zabawek po dzieciach. Zrezygnować na pewno nie zrezygnuje. :)
Szok normalnie brak mi słów. . Trzymam kciuki za znalezienie wymarzonej pracy :)

Dałaś mi do myślenia, może ta Provera dla mnie akurat bylaby lepsza? Zobaczę jak będzie po kolejnym cyklu, dziekuje za info :)
Provera nie jest dla kobiet starających się o dziecko. ;) Może spowodować to zaburzenia rozwojowe w obrębie układu płciowego u płodów obu płci. Miałam je przepisane jak byłam na etapie leczenia a nie starań, dopiero teraz lekarzowi powiedziałam, że chcemy się starać i mam przepisany duphaston. No i ogólnie ta Provera może działać podobnie jak tabletki anty.

Haha to bym sie zblaznila u ginki pytając o to :D dobra, znów mi odbija a propo suplementów, a mi miałam odpuścić :p juz będę grzeczna!
Dlatego od razu Ci napisałam. :) U mnie dzisiaj 11dc i zastanawiam się jak ja mogę tak spokojnie siedzieć. :D Suplementy to jak wcześniej pisałam bierzemy oboje wit. D, kwas foliowy, a ja jeszcze ten probiotyk. No i zastanawiam się od którego dnia cyklu brać Duphaston. Gin mi mówił, żeby od 14-15 dc. Dzisiaj 11dc nie czuje się na owulację, nic jakby nie przepowiada.

reklama
Dlatego od razu Ci napisałam. :) U mnie dzisiaj 11dc i zastanawiam się jak ja mogę tak spokojnie siedzieć. :D Suplementy to jak wcześniej pisałam bierzemy oboje wit. D, kwas foliowy, a ja jeszcze ten probiotyk. No i zastanawiam się od którego dnia cyklu brać Duphaston. Gin mi mówił, żeby od 14-15 dc. Dzisiaj 11dc nie czuje się na owulację, nic jakby nie przepowiada.
Nie bierz dupasthonu bez monitoringu!!! Jeżeli przyjmiesz przed owulacja to hamuje to jajeczkowanie :( ja popełniałam ten błąd przez rok! Teraz upierdliwe chodzę do gina by potwierdzal mi kiedy owulacja była, oczywiście musiałam to na nim wymusić... Sam nie zaproponował.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry