reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie bierz dupasthonu bez monitoringu!!! Jeżeli przyjmiesz przed owulacja to hamuje to jajeczkowanie :( ja popełniałam ten błąd przez rok! Teraz upierdliwe chodzę do gina by potwierdzal mi kiedy owulacja była, oczywiście musiałam to na nim wymusić... Sam nie zaproponował.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczymy jak to będzie aczkolwiek u mnie jest bardzo wcześnie owulacja dlatego lekarz wie co robi. :)

reklama
W ogóle dzięki duphastonowi własnie branym od 14dc zaszłam w ciąże, tylko niestety była to ciąża pozamaciczna. Aczkolwiek tamtego lekarza do którego chodziłam z całego serca każdej kobiecie NIE POLECAM.

Dziewczynki, ja już po wizycie. Pęcherzyk dominujący w 11dc 17 mm, endometrium 10mm więc działamy. Martwi mnie tylko, że prawego jajnika nie było widać. Gin mówi, że jelita go zasłaniają. To możliwe? Test owu póki co negatywny

@Sesil mam podobny problem, mąż zrobił wczoraj badanie nasienia i niestety wyszło, że brak plemników:( liczyliśmy się z tym,że może coś być nie tak, ale nie spodziewaliśmy, że będzie aż tak źle. Mamy małą nadzieję,że stres jakoś na to wpłynął i była znikoma ilość nasienia, ale jednak po głowie chodzi myśl, że będziemy sobie żyć we dwójkę:( Powiedz mi kiedy lekarz kazał wam powtórzyć badania?Bo nam pani w klinice powiedziała, żeby powtórzyć za 2 miesiące a na razie żeby mąż zbadał hormony.

Skąd wiesz że owulacja w każdym cyklu wypada tak samo? Długo się już obserwujesz?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Odkąd się leczę czyli od października zauważyłam owulację. Wczesnej moje cykle były bezowulacyjne. Lekarzowi ufam. Lekarz powiedział, że spróbujemy naturalnie 3 cykle a potem monitoringi itp. Do tego lekarza chodzę właśnie od października, wcześniej odbijałam sie od jednego do drugiego lekarza, bo wszystko ze mną w porządku albo jeden zalecił mi zajście w ciążę żebym miała owulacje... Szkoda mówić.

@Sesil mam podobny problem, mąż zrobił wczoraj badanie nasienia i niestety wyszło, że brak plemników:( liczyliśmy się z tym,że może coś być nie tak, ale nie spodziewaliśmy, że będzie aż tak źle. Mamy małą nadzieję,że stres jakoś na to wpłynął i była znikoma ilość nasienia, ale jednak po głowie chodzi myśl, że będziemy sobie żyć we dwójkę:( Powiedz mi kiedy lekarz kazał wam powtórzyć badania?Bo nam pani w klinice powiedziała, żeby powtórzyć za 2 miesiące a na razie żeby mąż zbadał hormony.
Ja to bym jeszcze skonsultowała, stres zabija plemniki może być przyczyną niepłodności. Mój mąż dostał zalecenia brania:
Wit.D
Koenzym Q10
kwas foliowy
Wit. C
Lekarz powiedział że lepiej spróbować naturalnie stymulować produkcję nasienia, a w ostateczności brać hormony. Może jeszcze się skonsultujcie.

Nie wytrzymałam, zrobiłam test M kupil dwa różne jeden za 15 pln - nie było żadnej kreski, jakiś kiepski. Drugi za 2 pln i wyszedł negatywny. Także kicha. Działamy dalej...
martwię się bo to już 40 dc.
Cierpię na niedoczynnosc tarczycy. Może to ona znowu miesza, pójdę do gina to mam nadzieje, że powie coś mądrego, zleci badania etc.
Mam jeszcze pytanko, jak chodźcie do lekarza prywatnie to płacicie za wszystkie zlecone badania ze swojej kieszeni ?

Nie wytrzymałam, zrobiłam test M kupil dwa różne jeden za 15 pln - nie było żadnej kreski, jakiś kiepski. Drugi za 2 pln i wyszedł negatywny. Także kicha. Działamy dalej...
martwię się bo to już 40 dc.
Cierpię na niedoczynnosc tarczycy. Może to ona znowu miesza, pójdę do gina to mam nadzieje, że powie coś mądrego, zleci badania etc.
Mam jeszcze pytanko, jak chodźcie do lekarza prywatnie to płacicie za wszystkie zlecone badania ze swojej kieszeni ?
Bardzo mi przykro z powodu negatywów. :(
Jak pytałam lekarza to właśnie prywatnie jak chodzisz do lekarza a on zleca ci np jakieś badania krwi to idzie się do tak jak u nas do takiego prywatnego laboratorium i normalnie trzeba płacić.
A jeśli chodzi o niedoczynność tarczycy to znam te cykle długie... Póki jestem na euthyroxie to cykle regularne. :)

reklama
Przykro mi, ale nie traćcie nadziei. Może suplementy coś pomogą, Lekarz nic nie doradził? Zapytajcie ginekolog na wizycie. Nie chce i nie chciałam tego pisać, ale wydaje mi się ze stres nie mógł za dużo tutaj wpłynąć. Plemniki produkują się wcześniej i to jaką ilość oddał tez nie do końca ma znaczenie bo liczy się sprawne plemniki w procentach na daną ilość ejakulatu. Ale zdania jestem takiego, że leki i ewentualna dieta mogą znacznie poprawić jakość i ilość plemników. Głowa do góry i trzymam kciuki!

Do góry