reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wytrzymałam, zrobiłam test M kupil dwa różne jeden za 15 pln - nie było żadnej kreski, jakiś kiepski. Drugi za 2 pln i wyszedł negatywny. Także kicha. Działamy dalej...
martwię się bo to już 40 dc.
Cierpię na niedoczynnosc tarczycy. Może to ona znowu miesza, pójdę do gina to mam nadzieje, że powie coś mądrego, zleci badania etc.
Mam jeszcze pytanko, jak chodźcie do lekarza prywatnie to płacicie za wszystkie zlecone badania ze swojej kieszeni ?
Przykro mi, że nie wyszło. Co do badań Niestety tak to wygląda. Chyba, że masz super lekarza rodzinnego i wypisze Ci skierowanie. Nie na wszystko może, ale zawsze to jakiś mniejszy koszt. Mi ostatnio dała bez problemu na tarczycowe. Ja jeszcze chodzę do ginekolog, która pracuje na Polnej w Poznaniu i położyła mnie do szpitala na 3 dni żeby porobić badania.

reklama
Przykro mi, że nie wyszło. Co do badań Niestety tak to wygląda. Chyba, że masz super lekarza rodzinnego i wypisze Ci skierowanie. Nie na wszystko może, ale zawsze to jakiś mniejszy koszt. Mi ostatnio dała bez problemu na tarczycowe. Ja jeszcze chodzę do ginekolog, która pracuje na Polnej w Poznaniu i położyła mnie do szpitala na 3 dni żeby porobić badania.
Dobry pomysł z tym szpitalem.
Ja w poprzedniej pracy miałam pakiet medyczny, także nic mnie nie interesowało. Wszystko szybko i za darmoszke. Teraz zmieniłam prace i tu nie ma takich benefitów :(
umówiłam się do najlepszego gina w mieście to nie dość, że zabule za wizytę to jeszcze badania. No nic trudno ...
@Migdalove jaka bierzesz dawkę eutyrox ? Ja wyciągam 75 i cyrki z okresem :(

Hej,

Ja różnie badania robię, to zależy. Raz prywatnie raz na kasę.

Dla | kreseczkowych...przykro mi :no2:;-) ;)

OPIEKUNKA no ja na pewno akurat na mycie rąk to na pierwszym miejscu bym uwagi nie zwróciła...za to od razu samej bym nie zostawiła pierwsze dni. Moja uwaga skierowana była by na to jak się zwraca do dziecka, jak mówi itp. @Migdalove powidzenia! Praca z dziećmi to ciężka praca i wymagająca ale daje energii i radość.

PO MACIERZYŃSKIM....ciezkie powroty bo bardzo tęskniłam, myślalam co tam, jak tam....ale jakoś poszło. Najgorzej jak chore któreś...

Ostatnia edycja:
@Sesil mam podobny problem, mąż zrobił wczoraj badanie nasienia i niestety wyszło, że brak plemników:( liczyliśmy się z tym,że może coś być nie tak, ale nie spodziewaliśmy, że będzie aż tak źle. Mamy małą nadzieję,że stres jakoś na to wpłynął i była znikoma ilość nasienia, ale jednak po głowie chodzi myśl, że będziemy sobie żyć we dwójkę:( Powiedz mi kiedy lekarz kazał wam powtórzyć badania?Bo nam pani w klinice powiedziała, żeby powtórzyć za 2 miesiące a na razie żeby mąż zbadał hormony.
@Natyyy a może kup mu fortil men.
Wiem, że w 2 przypadkach zadziałało i panowie doczekali się maluszków:)
Nie trać nadziei

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, u mnie 13 dc, kiedys gdy mialam krotki cykle to juz byl moment owulacji.

Czy jest tu jakas eskpertka od sluzu? Na internecie jest duzo sprzecznych informacji.

Chodzi o to, ile dni przed owu pojawia sie ten sluz co wyglada jak bialko jaja kurzego

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, u mnie 13 dc, kiedys gdy mialam krotki cykle to juz byl moment owulacji.

Czy jest tu jakas eskpertka od sluzu? Na internecie jest duzo sprzecznych informacji.

Chodzi o to, ile dni przed owu pojawia sie ten sluz co wyglada jak bialko jaja kurzego

Ekspertką nie jestem, ale rzeczywiście powinien być jak kurze białko i zazwyczaj taki mam, ale u mnie się nie sprawdza jeśli chodzi o czas owulacji nam 28dc i powinnam miec w 14 dniu, a mam później. Może dlatego nie mogę zajsc.

Co do śluzu to też nie pomogę, mam go ogólnie mało. Wiem tylko jak pęknie pęcherzyk, wtedy kłuje podbrzusze i mokro w majtach i tyle mogę pomóc ;) co zaobserwowałam.

Co do śluzu to też nie pomogę, mam go ogólnie mało. Wiem tylko jak pęknie pęcherzyk, wtedy kłuje podbrzusze i mokro w majtach i tyle mogę pomóc ;) co zaobserwowałam.

Polecam brać olej z wiesiołka ale tylko do owulacji, ja biorę 3x2 tabletki i siemię lniane łyżka zmieloną raz dziennie. Bardzo mi pomogło mam ładny śluz.

Polecam brać olej z wiesiołka ale tylko do owulacji, ja biorę 3x2 tabletki i siemię lniane łyżka zmieloną raz dziennie. Bardzo mi pomogło mam ładny śluz.
Ja tez biore wiesiolka i mam bardziej taka... wode, duzo to rzadsze niz sluz :( u Ciebie podobnie?

reklama
Do góry