reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
No właśnie to też fakt, jeszcze jak człowiek nasłucha się historii że tatuś dziecka podrywał nianię potem mama się dowiaduje i są takie pogmatwane akcje, że szok. Ale jak człowiek nie spróbuje, nie pozna ludzi to się nie przekona. ;) Póki co nie poddaje się, chcę jakąś pracę dostać w końcu, wielkich wymagań nie mam, byle tylko dobry dojazd był autobusami lub pociągami jak gdzieś dalej no i max 2 zmiany. Trzymajcie kciuki. :)

Pracowałam w pięciu rodzinach, dwie z nich kompletnie oderwani od rzerzeczywistosci. Mimo wszystko, mam bardzo dobre wspomnienia, to dobre doświadczenie.
Ale wniosek jest jeden, na pewno lepsza i bardziej stabilna praca jest praca w jakiejś firmie/instytucji, a niekoniecznie u kogoś.
Przykładowo miałam mieć ok 40h tyg, co dawaloby mi stabilizacje finansowa i możliwość utrzymania. A tych godzin wychodziło w niektórych tyg raptem 10-15.

Praca 3 zmianowa i dla mnie jest nie do przebrniecia :)

Byłam raz właśnie zanieść CV ale pani dyrektor wprost mi powiedziała, że jestem na to za młoda.
Za młoda? Powinna się cieszyć, że młoda i chętna do pracy! Kochana ja miałam 21 lat jak się dostałam do przedszkola jako pomoc w 3 latkach! Co prawda do przedszkola prywatnego ale na umowe o pracę i zdobywałam juz doswiadczenie. Wiec rozsylaj, roznoś cv do przedszkoli i żłobków nie rezygnuj! Powodzenia :)

Szkoda, myślałam ze może u Ciebie będzie bobas, zobaczysz następny cykl jest nasz :) ja jestem na luzie, mam 2 opakowania dupka, czyli jeszcze 2 cykle, jak nie zajdę, to pewnie clo, ewentualnie poszerzona diagnostyka i drożność, zrobię co mi lekarka powie, ze powinnam. Taka będę grzeczna :p
A jak u Ciebie @ po dupku? Bo u mnie strasznie licha, widac ze to "sztuczny" okres, chyba owu jednak nie było :|
Ja też jakoś nie czułam owulki w tym cyklu, nawet śluzu nie miałam, więc się nie nastawiałam. W tym cyklu mierze temp i testy. Damy radę mamy kolejną szansę!

Ja też jakoś nie czułam owulki w tym cyklu, nawet śluzu nie miałam, więc się nie nastawiałam. W tym cyklu mierze temp i testy. Damy radę mamy kolejną szansę!

Ja podobnie. Nie wiem czy to inofem mi coś nie pomieszał, bo jakieś dziwne te cykle. Może pójdę na progesteron w 21 dc, bo wypada poniedziałek... to przynajmniej wiedziałabym czy była owulacja ;p chociaż w sumie po co?

reklama
Za młoda? Powinna się cieszyć, że młoda i chętna do pracy! Kochana ja miałam 21 lat jak się dostałam do przedszkola jako pomoc w 3 latkach! Co prawda do przedszkola prywatnego ale na umowe o pracę i zdobywałam juz doswiadczenie. Wiec rozsylaj, roznoś cv do przedszkoli i żłobków nie rezygnuj! Powodzenia :)
No dosłownie, przede mną była starsza kobieta tak koło 50 i chyba skradła serce dyrektorki. Nie wiem, może uważała, że jak młoda to nierozsądna i nieodpowiedzialna. A praca polegać miała na pomocy w kuchni i w sprzątaniu zabawek po dzieciach. Zrezygnować na pewno nie zrezygnuje. :)

Do góry