reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Migdalove jesli moge cos dodac ze swojej strony, to jak juz zostaniesz zapewniona ze dostajesz parce, zapytalabym, czy dziecko ma jakies alergie pokarmowe i czy przyjmuje jakies leki, zwlaszcza o ustalonych porach. To będzie oznaka ze sie troszczysz o nie i jego zdrowie.
Podobnie, choc może to mniej ważne, zapytalabym, jakie jest podejscie do rodzicow do chodzenia na spacery. Czy powinnas zabierac dziecko w kazda pogode, czy tylko gdy jest ladnie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Migdalove jesli moge cos dodac ze swojej strony, to jak juz zostaniesz zapewniona ze dostajesz parce, zapytalabym, czy dziecko ma jakies alergie pokarmowe i czy przyjmuje jakies leki, zwlaszcza o ustalonych porach. To będzie oznaka ze sie troszczysz o nie i jego zdrowie.
Podobnie, choc może to mniej ważne, zapytalabym, jakie jest podejscie do rodzicow do chodzenia na spacery. Czy powinnas zabierac dziecko w kazda pogode, czy tylko gdy jest ladnie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To akurat wiem, podstawy. :)

Po prostu staram się postawić na miejscu rodziców i dzięki temu łatwiej mi zrozumieć ich wymagania. W końcu sama niedługo (mam nadzieję) będę miała dziecko. :)

Tyle z mojej radości...
1519230934-473a4de4a07b2afa-aaaaaa.jpeg

Nie martw się na pewno jeszcze się ktoś odezwie! :) a nie chcesz poszukać pracy jako pomoc opiekunki w żłobku lub pomoc w przedszkolu? Do tego nie trzeba mieć szkoły skończonej :)
Byłam raz właśnie zanieść CV ale pani dyrektor wprost mi powiedziała, że jestem na to za młoda.

Wydrukuje sobie więcej CV i chyba pobiegam po przedszkolach. :D Może to jest to, tylko jeden minus to częste choroby, ale wszędzie są jakieś minusy. Tak czy inaczej nie poddaję się, na pewno coś znajdę w końcu.

Mój mąż stwierdził dzisiaj, że coś ze mną nie tak, bo nie znoszę lazani - nigdy sama bym tego nie zrobiła, u kogoś zjem, żeby nie robić przykrości (generalnie zjem wszystko w gościach, tak mnie wychowano)... a dzisiaj nie dość, że wracając z pracy wpadłam na pomysł zrobienia lazani to jeszcze własnoręcznie ją wykonałam i zjadłam, stwierdzając że nigdy takiej dobrej nie jadłam ;p A mój mąż spojrzał się na mnie i zapytał czy coś mi się stało, bo jak 10 lat jesteśmy razem nigdy nie dostał ode mnie lazani i zawsze marudziłam, jak mieliśmy np. jechać do rodziców na obiad i robili lazanię ;p
Dziwna sprawa ;p
Może mi się smaki na starość zmieniają :p

Wydrukuje sobie więcej CV i chyba pobiegam po przedszkolach. :D Może to jest to, tylko jeden minus to częste choroby, ale wszędzie są jakieś minusy. Tak czy inaczej nie poddaję się, na pewno coś znajdę w końcu.

Pewnie, że znajdziesz :) prace opiekunki bardzo sobie chwaliłam, ale postawa żeby trafić na normalnych ludzi. Bo niektórzy rodzice, pod posada opiekunki rozumieja wynajeta gosposie. To też wszne, by zaznaczyć że opiekujesz się dzieckiem, a nie np praniem brudnych skarpet Pana domu. Ja miałam taka sytuację, po kilku razach zrezygnowałam, gdy moje skargi zostały ignorowane.
Kończę studia pedagogiczne, nie widzę szans w mojej malej miescinie na prace :( roznos CV i zdobywaj doświadczenie

reklama
Pewnie, że znajdziesz :) prace opiekunki bardzo sobie chwaliłam, ale postawa żeby trafić na normalnych ludzi. Bo niektórzy rodzice, pod posada opiekunki rozumieja wynajeta gosposie. To też wszne, by zaznaczyć że opiekujesz się dzieckiem, a nie np praniem brudnych skarpet Pana domu. Ja miałam taka sytuację, po kilku razach zrezygnowałam, gdy moje skargi zostały ignorowane.
Kończę studia pedagogiczne, nie widzę szans w mojej malej miescinie na prace :( roznos CV i zdobywaj doświadczenie
No właśnie to też fakt, jeszcze jak człowiek nasłucha się historii że tatuś dziecka podrywał nianię potem mama się dowiaduje i są takie pogmatwane akcje, że szok. Ale jak człowiek nie spróbuje, nie pozna ludzi to się nie przekona. ;) Póki co nie poddaje się, chcę jakąś pracę dostać w końcu, wielkich wymagań nie mam, byle tylko dobry dojazd był autobusami lub pociągami jak gdzieś dalej no i max 2 zmiany. Trzymajcie kciuki. :)

Do góry